Champions League, Μίλαν-Νιούκαστλ 0-0, Γιουνγκ Μπόις-Λειψία 1-3: Διπλό στη Βέρνη, κόλλησαν στο μηδέν στο Μιλάνο - Δείτε τα γκολ

Ξεκίνημα με τρίποντο για τη Λειψία - Χωρίς μεγάλες φάσεις το παιχνίδι στο Μεάτσα

Πρεμιέρα με νίκη και καλή εμφάνιση για τη Λειψία, που έκανε... σεφτέ στο φετινό Champions League στη Βέρνη. 

Οι Ταύροι ήταν ανώτεροι της Γιουνγκ Μπόις και μπόρεσαν να πάρουν το πρώτο τους τρίποντο στον 7ο όμιλο (μαζί με Μάντσεστερ Σίτι και Ερυθρό Αστέρα) «λυγίζοντας» με πίεση και υπομονή τους Ελβετούς 3-1 εκτός έδρας.



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο ματς η ομάδα του Ρόζε, η οποία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σιμακάν πήρε την κοντινή κεφαλιά από το κόρνερ του Ράουμ και νίκησε τον Ρατσιόπι, που φέρει ξεκάθαρη ευθύνη για το γκολ. Οι Ταύροι συνέχισαν να πιέζουν, όμως το σουτ του Σίμονς στο 13' πέρασε λίγο άουτ.



Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, χάρη στο δυνατό σουτ του Ελία στο 33ο λεπτό.



Η Λειψία στο δεύτερο μέρος ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της και κυριάρχησε πλήρως όμως δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ. Στο 48' και το 62' ο Ρατσιόπι είπε εντυπωσιακά «όχι» στον Οπεντά από κοντά ενώ στο 53' οι Ταύροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι. Ο Σίμονς έπεσε στην περιοχή μετά από σύγκρουση του ποδιού του με τον Ρατσιόπι και ο VAR κάλεσε τον Γιόργκι να ελέγξει τη φάση, αλλά ο Αλβανός ρέφερι δεν άλλαξε την απόφασή του και χρέωσε τον Ολλανδό με επιθετικό φάουλ.



Σαν να μην έφταναν αυτά για τη Λειψία, το τέρμα του Σέσκο με κεφαλιά στο 67' ακυρώθηκε για οφσάιντ. Η λύτρωση πάντως, ήρθε επτά λεπτά αργότερα με τον Σλάγκερ να νικά τον Ρατσιόπι με ευθύβολο συρτό σουτ εκτός περιοχής και να δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.



Το κερασάκι στην τούρτα της νίκης τοποθέτησε στις καθυστερήσεις ο Σέσκο, ο οποίος βγήκε μόνος του στο τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πρεμιέρα χωρίς γκολ στο Μεάτσα 

Η επιστροφή της Νιούκαστλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από 21 χρόνια είχε θετικό πρόσημο, αφού απέσπασε ισοπαλία (0-0) από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Μπορεί οι «Ροσονέρι» να έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως ο Πόουπ είχε τις λύσεις, χαρίζοντας έτσι στις «Καρακάξες» τον βαθμό.



Η Μίλαν έψαχνε αντίδραση μετά την πεντάρα από την Ίντερ, ήταν καλύτερη, είχε... 25 τελικές προσπάθειες, αλλά δεν είδε ποτέ την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι μπήκε δυνατά, πίεσε και είναι χαρακτηριστικό πως είχε πέντε ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο. Μπορεί η Νιούκαστλ να αιφνιδιάστηκε, όχι όμως και ο Πόουπ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του απέναντι σε Πομπέγκα, Τσουκουέζε, Ζιρού και Ερναντές.

Η Νιούκαστλ βελτιώθηκε ανασταλτικά, όχι όμως και δημιουργικά, μιας και αδυνατούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Η Μίλαν πίεσε για το γκολ και στο 34' είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Λεάο τα... χάλασε στο τέλος.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, οι Ροσονέρι είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τον τρόπο να βρουν το γκολ. Αλλωστε, κάποιες ατομικές ενέργειες των Λεάο και Ζιρού δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 81ο λεπτό οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» με τον τραυματισμό του Μενιάν, όχι όμως και ο αντικαταστάτης του, μιας και ο Σπορτιέλο στο τελευταίο λεπτό έκανε την επέμβαση του ματς στη σουτάρα του Λόνγκσταφ.

Μίλαν: Μενιάν (81′ Σπορτιέλο), Καλάμπρια (46′ Φλορέντσι), Τομόρι, Τιαό, Ερναντέζ, Λόφτους-Τσικ (72′ Μούσα), Κρούνιτς, Πομπέγκα (61′ Ράιντερς), Τσουκουέζε (61′ Πούλισικ), Λεάο, Ζιρού.

Νιούκαστλ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Τονάλι (72′ Άντερσον), Μέρφι (63′ Γουίλσον), Ίσακ (91′ Μπαρνς), Γκόρντον (63′ Αλμιρόν).

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν κατά Μενέντεζ με θετικά σχόλια για την Ελλάδα: «Μας συνδέει αρχαία φιλία» με την Αθήνα

Υπό κράτηση παραμένουν οι δύο Τούρκοι που πέταξαν drone πάνω από τη βάση του Ναυτικού στον Πόρο

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανακατασκευή των Επειγόντων του Θριάσιου Νοσοκομείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr