Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Επαγγελματική νίκη για τους πρωταθλητές - Δείτε τα γκολ

Έξι στις έξι νίκες για τους «Πολίτες» με σκόρερ τους Φόντεν και Χάαλαντ - Με 10 παίκτες από το 46' η Σίτι

«Απόλυτη» η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, συνεχίζει την πορεία υπεράσπισης του στέμματός της, μετρώντας πλέον έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Premier League.

Οι Πολίτες χρειάστηκε να αγωνιστούν για παραπάνω από 45 λεπτά με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Ρόδρι (θα χάσει το ντέρμπι με την Άρσεναλ), όμως, δίχως να... ανάψει τις μηχανές, επικράτησε της Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 εντός έδρας και συνεχίζει στην κορυφή.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ Βαγγέλης Μαρινάκης μαζί με τον γιο του Μιλτιάδη. 



Οι γηπεδούχοι είδαν το παιχνίδι να τους... χαμογελά από νωρίς, αφού ευτύχησαν να σκοράρουν στις δύο πρώτες του πραγματικά καλές στιγμές στο παιχνίδι και να θέσουν από νωρίς γερές βάσεις νίκης. Στο 7ο λεπτό, ο Ρόδρι με ασύλληπτη μακρινή μεταβίβαση βρήκε τον Γουόκερ στην πλάτη της άμυνας, εκείνος έστρωσε με τη μια για τον Φόντεν, ο οποίος με φοβερό τελείωμα νίκησε τον Τέρνερ.

Οι Πολίτες συνέχισαν να πιέζουν και με... συνοπτικές διαδικασίες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Νούνιες βρέθηκε στα δεξιά έπειτα από όμορφο συνδυασμό της Σίτι στη μεσαία γραμμή, σέντραρε στον Χάαλαντ και ο Νορβηγός φορ με κοντινή κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Φόρεστ δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα, με τη Σίτι, εκτός από το σημαντικό προβάδισμα, να έχει και τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν βρει και τρίτο τέρμα όμως στο 31' ο Μπολί έκοψε τελευταία στιγμή τον Άλβαρες από την καρδιά της περιοχής.


Το δεύτερο μέρος ωστόσο άρχισε με διαφορετικό τρόπο για τους Πολίτες, που στο 45:27' έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Ρόδρι είχε έντονη αψιμαχία με τον Γκιμπς-Γουάιτ, τον έπιασε από τον λαιμό και είδε την πρώτη απευθείας κόκκινη κάρτα της καριέρας του.

Οι Ρεντς βελτιώθηκαν αισθητά, απέκτησαν πιο ενεργητική προσέγγιση και έψαξαν το τέρμα που θα τους ξαναέβαζε στο παιχνίδι και θα... άγχωνε το «Έτιχαντ». Η διαχείριση του Γκουαρδιόλα ωστόσο ήταν εξαιρετική, με τη Σίτι να «κλειδώνει» και να ελέγχει το παιχνίδι, ρίχνοντας το tempo του ματς.

Μάλιστα, ο Χάαλαντ στο 78' αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 3-0, ενώ η μεγαλύτερη απειλή της Φόρεστ ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Έντερσον είπε εντυπωσιακά «όχι» στο φοβερό τελείωμα του Ελάνγκα από στημένη μπάλα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Νούνιες, Φόντεν (87’ Γκρίλις), Ντοκού (52’ Φίλιπς), Άλβαρες (57’ Ακέ), Χάαλαντ


Νότιγχαμ Φόρεστ (Κούπερ): Τέρνερ, Οριέ (57’ Χάντσον-Οντόι), Μπολί, Νιακατέ, Έινα, Σανγκαρέ (57’ Ελάνγκα), Ντομίνγκες, Μανγκαλά, Ταβάρες (39’ Μοντιέλ), Γκιμπς-Γουάιτ (75’ Οριγκί), Αβονίγι (75’ Γουντ)

Μοιρασιά για Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ
Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Φούλαμ, καθώς αμφότερες οι ομάδες έμειναν στο 0-0. Σε ένα ματς με λιγοστές ευκαιρίες, εκείνη που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Φούλαμ, η οποία θα μπορούσε να είχε αποδράσει με το διπλό σε ευκαιρία του Γουίλιαν που εξουδετερώθηκε ωστόσο από τον Τζόνστοουν (83΄). Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τις δυο ομάδες να βαδίζουν χεράκι - χεράκι στη μέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς έκαστη.

Πρώτος βαθμός για τη Λούτον
Η Λούτον έκανε βαθμολογικό «σεφτέ». Οι Χάτερς αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τη Γουλβς, εντός έδρας, με 1-1 και πήραν τον πρώτο τους βαθμό μετά την άνοδο τους στην Premier League. Οι ισορροπίες άλλαξαν από το πρώτο μέρος, στο 39', όταν ο Μπελγκάρντ εκτός φάσης χτύπησε τον Λόκιερ. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 50' όταν ο Νέτο μετά από ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 63' ο Γκόμες έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, η Λούτον μετά από παρέμβαση του VAR πήρε πέναλτι και ο Μορίς ευστόχησε για το 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ 0-0

Λούτον-Γουλβς 1-1 (65' πεν. Μόρις-50' Νέτο) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Μάντσεστερ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (7' Φόντεν, 14' Χάαλαντ) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Μπρέντφορντ-Έβερτον 23/9

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 23/9

Άρσεναλ-Τότεναμ 24/9

Μπράιτον-Μπόρνμουθ 24/9

Τσέλσι-Άστον Βίλα 24/9

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 24/9

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 24/9



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 18 -6αγ.

Τότεναμ 13

Λίβερπουλ 13

Άρσεναλ 13

Μπράιτον 12

Γουέστ Χαμ 10

Άστον Βίλα 9

Κρίσταλ Πάλας 8 -6αγ.

Φούλαμ 8 -6αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 7 -6αγ.

Μπρέντφορντ 6

Νιούκαστλ 6

Μάντσεστερ Γιουν. 6

Τσέλσι 5

Γουλβς 4 -6αγ.

Μπόρνμουθ 3

Σέφιλντ Γιουν. 1

Έβερτον 1

Μπέρνλι 1 -4αγ.

Λούτον 1 -5αγ.

Πηγη: www.gazzetta,gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Αυτός είναι ο Αλβανός που κρατούσε φυλακισμένη και βασάνιζε την 22χρονη σύζυγό του

Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το μονοκινητήριο αεροσκάφος στη Θήβα - Νεκρός ο 37χρονος χειριστής

Προεκλογική αυλαία στον ΣΥΡΙΖΑ: Στην παιδική χαρά με το παιδί της το πρωί η Έφη, σε πάρτι νεολαίας το βράδυ ο Στέφανος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr