Σούπερ Καπ μπάσκετ, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 64-77: Έκλεισε ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον τελικό

Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και θα παίξει το Σάββατο (20:30, ΕΡΤ-3) με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο

Ραντεβού με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Σούπερ Καπ μπάσκετ έκλεισε ο Παναθηναϊκός. 

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν απέκλεισε με 77-64 τον ΠΑΟΚ στον 2ο ημιτελικό και θα παίξει το Σάββατο (20:30, ΕΡΤ3) με τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στη Ρόδο. 



Ο αγώνας 

Αν και στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα η απόδοση των περισσοτέρων παικτών με εξαίρεση τον Ματίας Λεσόρ, στη συνέχεια οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και φρόντισαν να «καθαρίσουν» με την υπόθεση της νίκης και της πρόκρισης στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ ήταν άκρως ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο αλλά όταν μπήκαν στην εξίσωση και οι Κάιλ Γκάι, Λούκα Βιλντόζα η διαφορά έφτασε και στους +23 πόντους.



Η τρίποντη «εκτέλεση» έξω από τα 6.75 ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά στον ημιτελικό δίνοντας στην ομάδα του Αταμάν το «μαξιλαράκι» ασφαλείας που έψαχνε ώστε να ανοίξει το rotation και να δώσει χρόνο συμμετοχής στο τέλος. Αν και στο τέλος επιστράτευσε εκ νέου τους «πενταδάτους». Και αυτό διότι θα είχε πολλά παράπονα από την κακή αντίδραση της «second unit» μετά το άνοιγμα της διαφοράς.



Από τη μία ο Παναθηναϊκός εκδήλωνε τις επιθέσεις με συνεχόμενα pick 'n roll και συνεργασίες του Κώστα Σλούκα με τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος ήταν και ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των «πρασίνων». Από την άλλη ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αθλητικότητα του Τζαμάνι ΜακΝις, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα του Παναθηναϊκού. Τα... εντυπωσιακά καρφώματα έδιναν και έπαιρναν καθώς ο Γάλλος σέντερ των «πρασίνων» ναι μεν ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, αλλά αμυντικά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έλεγχε το παιχνίδι και είχε σταθερά το προβάδισμα έως και το τέλος του 1ου δεκαλέπτου (18-22).



Ο Σλούκας είχε προλάβει να μοιράσει τις έξι από τις οκτώ ασίστ των «πρασίνων» ενώ συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν είχε υποπέσει σε κανένα λάθος. Είχε 5/11 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχοντας περάσει την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και δη στον ΜακΝικς μετρούσε 8/12 δίποντα! Βέβαια η συνέχεια δεν ήταν ίδια καθώς ο «δικέφαλος» ανέβασε κατακόρυφα την πίεση στην άμυνα και δεν άφηνε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πάρουν... ανάσα με αποτέλεσμα να τους «χαλάσουν» τα περισσότερα plays. Κάπως έτσι μπόρεσαν να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν και με 26-25 στο 16'. Ο Ματίας Λεσόρ άρχισε να παίρνει μπάλες και να οδηγείται πολλές φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας κλείνοντας το ημίχρονο (33-38) με 15 πόντους (5/7δίπ., 5/6βολ.), 4 ριμπάουντ και 1 μπλοκ.




Σε μια ειδική κατάσταση με 3.9'' για το τέλος του ημιχρόνου ο Αταμάν χρησιμοποίησε πεντάδα με... πέντε κοντούς (Βιλντόζα, Γκραντ, Σλούκα, Γκάι, Γκριγκόνις) και βρήκε τρίποντο δια χειρός Κάιλ Γκάι (8 πόντοι στο ημίχρονο με 1/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα) για το 33-38. Στο πρώτο μισό του αγώνα οι «πράσινοι» είχαν 8/17 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 10/16 βολές, 13-5 ριμπάουντ, 9 ασίστ (σ.σ. μόλις μία στην 2η περίοδο), 3 τάπες και 4 λάθη. Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ είχε 12/25 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 9/14 βολές, 13-8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 7 λάθη.

Στο 2ο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0 σερί το οποίο ουσιαστικά ήταν... 8-0 αν συνυπολογιστεί και το τρίποντο του Κάιλ Γκάι με τη λήξη του α' μέρους με αποτέλεσμα να προηγηθεί για πρώτη φορά στο ματς με 10 πόντους διαφορά (33-43 στο 22'). Όμως τα τρίποντα των Μαργαρίτη και Χάρισον βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο παιχνίδι και να μην αφήσει τους «πράσινους» να ανοίξουν περισσότερο την ψαλίδα της διαφοράς μειώνοντας σε 43-46 στο 25'. Όμως αρχικά οι Σλούκας και Γκάι και στη συνέχεια ο Λούκα Βιλντόζα, εκτόξευσαν τον δείκτη του του σκορ στο +20 (45-65) με τη λήξη γ' δεκαλέπτου. Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε 5/7 τρίποντα και έχοντας πετύχει 27 πόντους έναντι μόλις 12 του ΠΑΟΚ.

Έκτοτε το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε αρχικά και με +23 πόντους (45-68) μετρώντας αντίστροφα για τη λήξη του αγώνα και τον τελικό του Σαββάτου (30/9, 20:30) απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Βιλντόζα ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και ουσιαστικά ήταν εκείνος που έδωσε την χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ για να ανοίξει το σκορ. Αν και στην τελευταία στροφή του αγώνα, ο «δικέφαλος» εκμεταλλεύτηκε την... χαλάρωση και την συντήρηση δυνάμεων μειώνοντας την διαφορά σε 62-74. Στα αξιοσημείωτα του ματς και τα πολλά μπλοκ του Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος ξεσήκωσε πολλές φορές την εξέδρα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην 3η περίοδο και στο επιμέρους 27-12 που είχε ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να στείλει τη διαφορά στους 20 πόντους (45-65) και να «καθαρίσει» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ματίας Λεσόρ ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά στον ημιτελικό καθώς τελείωσε τον ημιτελικό του Super Cup έχοντας 20 πόντους με 6/11 δίποντα, 8/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 τάπα, 1 κλέψιμο μόλις 1 λάθος σε 23 λεπτά.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Σκάιλερ Φλάτερν δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα μένοντας στο «μηδέν» στα 22 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε έχοντας 0/3 τρίποντα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κάιλ Γκάι (14π.) και ο Λούκα Βιλντόζα (11π.) έδωσαν το σύνθημα έξω από τα 6.75 μέτρα σκοράροντας μαζί 7/9 τρίποντα!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 10 χαμένες βολές του Παναθηναϊκού, το υψηλό ποσοστό στα τρίποντα με 10/21 και αντίστοιχα το χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα του ΠΑΟΚ με μόλις 3/23 και 13%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Super Cup στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (30/9, 20:30) κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθεί στον... άτυπο μικρό τελικό με το Περιστέρι bwin (30/9, 17:00).


Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 45-65, 64-77.

Πηγή: www.gazzetta.gr 




Ειδήσεις σήμερα:

Έμπειρος πιλότος ο 65χρονος Μιχάλης Λάμπος που ανασύρθηκε νεκρός από το ελικόπτερο στην Εύβοια

Θεσσαλία: Ένας θάνατος και δύο νοσηλείες από λεπτοσπείρωση στις πλημμυρισμένες περιοχές

Βαγγέλης Κακουριώτης: Η τρανς πορνοστάρ Μia Karolys είναι η θαυμάστρια που τον παρενόχλησε στη σκηνή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr