Basket League, Περιστέρι bwin - Παναθηναϊκός 64-66: Επέστρεψε από το -19 και κέρδισε με Λεσόρ στο φινάλε - Βίντεο

Με καλάθι του Λεσόρ στα 7 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο κακός Παναθηναϊκός έφυγε με το ροζ φύλλο από το Περιστέρι

Με αντεπίθεση στο φινάλε και με κορυφαίους τους Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη ο Παναθηναϊκός έφυγε με το διπλό (66-64) από το "Ανδρέας Παπανδρέου" κόντρα στο Περιστέρι bwin σ' αγώνα της 2ης ημέρας της Basket League. 
O αγώνας 

Κάκιστο ήταν το θέαμα στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Τόσο το Περιστέρι, όσο και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησαν με πολύ άσχημα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς, κάτι που αποτυπώθηκε στην στατιστική.







Το σκορ της 1ης περιόδου (13-11) αποτυπώνει από... μόνο του τα όσα συνέβησαν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σε αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Περιστέρι είχε 4/16 εντός παιδιάς με 4 ασίστ για 2 λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός 4/13 εντός παιδιάς με μόλις 2 τελικές πάσες για 4 λάθη!



Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν συνέχισε να παρουσιάζει το ίδιο... κάκιστο πρόσωπο και στο 2ο δεκάλεπτο του αγώνα έχοντας εγκλωβιστεί από την φοβερή άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν περάσει... χειροπέδες στους παίκτες των «πρασίνων», δυσκολεύοντας όλες τις προσπάθειες. Την ίδια στιγμή εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία του Παναθηναϊκού στο αμυντικό ριμπάουντ.




Όπως στο ματς με την Μπάγερν, έτσι και στο «Ανδρέας Παπανδρέου» οι αντίπαλοι ανανέωναν τη μία επίθεση μετά την άλλη φτάνοντας στα 13 επιθετικά ριμπάουντ με τη λήξη του ημιχρόνου το οποίο έφερε το Περιστέρι bwin στο +12 (36-24). Νωρίτερα η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε προηγηθεί και με +13 πόντους (31-18) ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα χάρη στην άμυνά της. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα με 7/26 εντός παιδιάς (5/16 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 8/10 βολές) και μόλις 3 ασίστ για 9 λάθη. Αντίστοιχα το Περιστέρι είχε 16/43 σουτ (13/31 δίποντα, 3/12 τρίποντα) και 10 ασίστ για 7 λάθη.



Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο 3ο δεκάλεπτο! Το αντίθετο! Το Περιστέρι πάτησε ακόμα περισσότερο το πόδι στο γκάζι και εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +19 (45-26 στο 23') έχοντας στήσει πραγματικό πάρτι στο κλειστό των δυτικών προαστίων! Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν ο παίκτης-κλειδί για τους «πράσινους» για να μειωθεί η διαφορά στους 7 πόντους (54-46 στο 28') έχοντας πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός επιμέρους σκορ 20-8! Μαζί με τον Γκριγκόνις ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να «κουβαλήσουν» την ομάδα τους, με την 3η περίοδο να κλείνει στο 55-46.



Στο 3ο δεκάλεπτο το «τριφύλλι» είχε 4/6 δίποντα και 3/7 τρίποντα, έχοντας βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά του στα σουτ εντός παιδιάς. Μάλιστα θα μπορούσε να μειώσει και στις δύο κατοχές αλλά ο Βιλντόζα είχε αστοχήσει σε τρίποντο στον αιφνιδιασμό. Στην τελευταία περίοδο ο Μάριους Γκριγκόνις ανέλαβε περισσότερες ευθύνες και ήταν ο κύριος εκφραστής στην επίθεση του Παναθηναϊκού «κατεβάζοντας» την διαφορά στο... τρίποντο (57-54) στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Η απόσταση του τρίποντου διατηρήθηκε και μετά το 5-0 του Περιστερίου (62-54) καθώς «απάντησε» με το ίδιο σερί ο Τζέριαν Γκραντ ο οποίος ωστόσο είχε ξεκινήσει το ματς με 0/7 εντός παιδιάς.



Στο τελευταίο πεντάλεπτο το ματς έγινε αίμα και άμμος. Η διαφορά του Περιστερίου κυμαίνονταν μεταξύ των τριών και των πέντε πόντων, με τον Ματίας Λεσόρ να χάνει την ευκαιρία να μειώσει στον πόντο έχοντας 0/2 βολές στο 1:56 πριν από το τέλος. Κάτι που όχι μόνο έκανε ο Γκριγκόνις στο 1:28 αλλά με γκολ φάουλ έφερε το ματς στα ίσια (64-64). Ο Λεσόρ με φόλοου στα 7'' ύστερα από άστοχο τρίποντο του Γκραντ έφερε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 64-66 ενώ στην τελευταία επίθεση του Περιστερίου ο Ντάνγκουμπιτς αστόχησε στο buzzer beater τρίποντο.

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 36-24, 55-46, 64-66.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Το protothema.gr στη βάση των ισραηλινών τανκ που συγκεντρώνονται έξω από τη Γάζα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Γαλλία: Τρίτη εκκένωση σήμερα - Ύποπτο αντικείμενο σε σιδηροδρομικό σταθμό - Δείτε βίντεο

Γερμανία: Σημαδεύουν σπίτια Εβραίων στο Βερολίνο με το Αστέρι του Δαβίδ - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr