Σάλος στη Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Μπενζεμά για σχέσεις με τρομοκράτες

Σάλος στη Γαλλία: Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Μπενζεμά για σχέσεις με τρομοκράτες

Σύμφωνα με τον Ζεράλ Νταρμανέν ο επιθετικός της Αλ Ιτιχάντ έχει σχέσεις με μέλη της οργάνωσης Μουσουλμανική Αδελφότητα.

benzema__2_
Ευθεία επίθεση του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας κατά του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ με ανάρτηση του στα Social Media εξέφρασε τη στήριξη του στον λαό της Παλαιστίνης, κάνοντας λόγο για άδικους βομβαρδισμούς στη Γάζα και ο Ζεράλ Νταρμανέν σε τηλεοπτική του συνέντευξη τον κατηγόρησε για σχέσεις με τρομοκράτες.

«Ο κ. Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», είπε με περίσσεια σιγουριά ο Γάλλος Υπουργός σε συνέντευξη του στο CNews. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή κατηγορία κατά του κατόχου της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί.

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ιδρύθηκε το 1928 στην Αίγυπτο βορειοανατολικά του Καΐρου, στις όχθες της διώρυγας του Σουέζ. Ιδρυθείσα από τον Σεΐχη Χασάν Αλ Μπάνα, η σουνίτικη μεταρρυθμιστική οργάνωση έθεσε στον εαυτό της δύο συγκεκριμένους στόχους: να απελευθερώσει τη χώρα από τον βρετανικό ζυγό και να πάρει την εξουσία σε μια Αίγυπτο για άλλη μια φορά εμποτισμένη με τις αξίες του Ισλάμ.

Η Αδελφότητα έγινε δημοφιλής οργανώνοντας φιλανθρωπικές και κοινωνικές δραστηριότητες που απευθύνονταν τόσο στην εργατική όσο και στη μεσαία τάξη. Αυτό το πρόγραμμα έδωσε μια προνομιακή θέση στη θρησκεία, χάρη σε ένα λαϊκό εκπαιδευτικό κίνημα με στόχο να εγγυηθεί την αναγέννηση του Ισλάμ.

Κλείσιμο
Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες ισλαμιστικές οργανώσεις στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, έχουν ένα εκτεταμένο δίκτυο υποστηρικτών και μελών που εκτείνεται από την Αίγυπτο σε άλλες χώρες.


Πηγή: gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα: Ποιοι είχαν συμφέρον από ένα λουτρό αίματος

Η επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας φαίνεται ότι δεν έγινε από το Ισραήλ, είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου

Αίας Μανθόπουλος: Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του «ζεν πρεμιέ» που αναζητούσε απεγνωσμένα την αγάπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης