Super League 1, Άρης-Πανσερραϊκός 1-0: Ο Φαμπιάνο τον λύτρωσε στις καθυστερήσεις - Δείτε το γκολ

Super League 1, Άρης-Πανσερραϊκός 1-0: Ο Φαμπιάνο τον λύτρωσε στις καθυστερήσεις - Δείτε το γκολ

Στο 90'+7' ο Φαμπιάνο... κάρφωσε τον καταπληκτικό Χόβαν και υπέγραψε μια σπουδαία νίκη - Ο Άρης... ξύπνησε αργά, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε και στην τελευταία φάση του αγώνα νίκησε 1-0 τον μαχητικό Πανσερραϊκό

6004155
Ο Φαμπιάνο Λέισμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην τελευταία φάση του αγώνα και ο Άρης επικράτησε του Πανσερραϊκού με 1-0 στο «Κλ. Βικελίδης» σ’ ένα παιχνίδι που οι «κίτρινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών και άξιζαν τη νίκη.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Άκης Μάντζιος πήρε δώρο από τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό κι έπειτα από 96 αγωνιστικά λεπτά πλούσια σε άγχος και χαμένες ευκαιρίες. Οι «κίτρινοι» πέταξαν στα σκουπίδια τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά, «ξύπνησαν» μετά το 80ο λεπτό νιώθοντας την ανάγκη της επιβίωσης στην πρώτη 6αδα της βαθμολογίας και ακολούθησε μια καταιγίδα χαμένων ευκαιριών έως ότου φτάσουμε στην τελευταία φάση του αγώνα και στην κεφαλιά του Φαμπιάνο που έκρινε το παιχνίδι.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ.

Ο Νταρίντα και η έκπληξη του Γκαρσία
Σε μια (ακόμη) αναγκαστική αλλαγή υποχρεώθηκε ο Άκης Μάντζιος καθώς ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν ήταν σε θέση να βγάλει 90λεπτο κι έτσι ο Ρούμπεν Πάρντο συνέθεσε δίδυμο εσωτερικών μέσω μαζί με τον Νέβεν Τζούρασεκ με «κόφτη» τον Βερστράτε. Ο προπονητής του Άρη δεν άλλαξε το παραμικρό στην αμυντική τετράδα με τους Μοντόγια, Φεράρι, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, αντιθέτως η παρουσία του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στο δεξί άκρο της άμυνας έδειξε την περιορισμένη εμπιστοσύνη του στον Κάρλσον καθώς ο πρώτος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Η έκπληξη του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο Μορέιρα στην παρθενική παρουσία του στο αρχικό σχήμα σε αγώνα Πρωταθλήματος. Γενικώς ο προπονητής του Πανσερραϊκού κατέληξε σε ενδεκάδα εστιάζοντας στα άκρα όπου Πεταυράκης και Πηλές πήραν την αριστερή πλευρά και οι Δεληγιαννίδης, Μούργος την αντίστοιχη δεξιά. Ο Μορέιρα τοποθετήθηκε δίπλα στον Στάικο μπροστά από τους δύο στόπερ (Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ) ενώ ο Χατζηστραβός ήταν πίσω από τον Άλεξιτς.

25 λεπτά πεταμένα στα σκουπίδια
Κλείσιμο
Αυτό ίσχυσε κυρίως για τον Άρη ο οποίος στο πρώτο μισό του ημιχρόνου δεν έκανε τίποτε καλά στο χορτάρι. Πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ των παικτών, δίχως σπίθα στα μάτια όπως φάνηκε και από τη φάση του 12ου λεπτού και το κακό κοντρόλ από τον Λορέν Μορόν αντί μιας εκτέλεσης σε πρώτο χρόνο και επί της ουσίας καμία φάση. Ο δε Πανσερραϊκός παρουσιάστηκε… μαζεμένος στην άμυνα, δίχως πολλά ρίσκο και στόχο να μην επιτρέψει στον Άρη να γίνει δημιουργικός μέσα από τις μικρές αποστάσεις μεταξύ τρων γραμμών και τα διαδοχικά τρεξίματα. Μια φάση είχε με τον Χατζηστραβό στο 21ο λεπτό μ’ ένα σουτ από πλάγια θέση. Ρόλο στην κακή εικόνα του πρώτου 25λεπτου είχε και ο διαιτητής Περράκης ο οποίος εκνεύρισε με τις αποφάσεις του και νόμισε ότι βγάζοντας κάρτες (στο πρώτο δεκάλεπτο) θα επέβαλε την προσωπικότητά του.

Η άνοδος του Σάπι δεν έφερε γκολ
Ο Άρης ήταν πιο δημιουργικός στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου γιατί ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ ήταν πιο δραστήριος βλέποντας την ομάδα του να παίρνει ελάχιστες βοήθειες από τους δύο εσωτερικούς μέσους (Πάρντο-Τζούρασεκ) αλλά και τον Μορόν να ήταν εκτός κλίματος. Ο Ρώσος «έβγαλε» καταπληκτική φάση στο 38’ όπου από πλάγια θέση εντός περιοχής σούταρε εκτός εστίας. Είχε προηγηθεί ένα άλλο σουτ από τον Μενέντες (επίσης εντός περιοχής) όπου παρότι ήταν σε πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στην κερκίδα, αλλά και μια εκτέλεση φάουλ από τον Βερστράτε όπου η μπάλα πέρασε έξω από την εστία.

Ο Βέλγος μάλλον ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Άρη στο ημίχρονο μετρώντας όμως κι ένα σοβαρό λάθος το οποίο διόρθωσε ο ίδιος παίρνοντας την… μπουκιά από το στόμα του Μούργου καθώς του πήρε την μπάλα καθώς ο τελευταίος ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Αυτή ήταν η μία από τις δύο στιγμές του Πανσερραϊκού καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν και τη φάση του Δεληγιαννίδη στο 34’ μ’ ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Επί της ουσίας, το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ και με κίτρινη κάρτα που είδε (και) ο Άκης Μάντζιος για διαμαρτυρία καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος διαχείρισης του αγώνα από τον Περράκη ήταν κάκιστος. Ο προπονητής του Άρη διαμαρτυρήθηκε εκτιμώντας ότι μια φάση στο τέλος του ημιχρόνου όπου ο Στάικος «βρήκε» με τις τάπες τον Πάρντο ήταν απευθείας κόκκινη, τούτη όμως αφορούσε και τον Θανάση Τζήλο ο οποίος ήταν στο VAR.

Οι αλλαγές του Μάντζιου
Καθώς ο Άρης ήταν εντελώς ακίνδυνος στα πρώτα 10-12 αγωνιστικά λεπτά του δεύτερου μέρους, οι αλλαγές ήταν αναπόφευκτες από τον Άκη Μάντζιο. Η είσοδος του Νταρίντα είχε στόχο τη δημιουργία από τον άξονα ενώ αυτή του Οντουμπάτζο την καλύτερη διαχείριση των φάσεων από τη δεξιά πλευρά καθώς οι «κίτρινοι» ναι μεν είχαν επιλέξει να επιτεθούν από αυτή την πτέρυγα (σε ποσοστό 64%) αλλά ήταν ελαχίστως δημιουργικοί. Ο Μιχάλης Παναγίδης ήταν η 3η αλλαγή του Μάντζιου αντί του αρνητικού Μενέντες. Είχε προηγηθεί η κίνηση του Πάμπλο Γκαρσία με την είσοδο του Μασκανάκη αλλά και μια απόλυτα φιλόδοξη ιδέα του Κόστα Άλεξιτς στο 50’ όταν προσπάθησε να εκτελέσει στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πήγε στην κερκίδα.

Ο Άρης δεν μπορούσε και ο Πανσερραϊκός περίμενε…
Πλην ενός σουτ του Άλβαρο Ζαμόρα στο 70ο λεπτό, μέχρι το 75ο λεπτό ο Άρης προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βρει πεδίο δημιουργίας και ο δε Πανσερραϊκός έχοντας εστιάσει στην άμυνα αναζητούσε τη μια στιγμή για να βγει στην κόντρα επίθεση. Κι έτσι κυλούσαν τα λεπτά εις βάρος των «κίτρινων» και υπέρ των φιλοξενούμενων. Μόλις στο 80ο λεπτό ο Λορέν Μορόν βρήκε την πρώτη του τελική φάση στο παιχνίδι αλλά ο Χόβαν ήταν σε ετοιμότητα και έπεσε σωστά στη γωνιά του. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ισπανός είχε και δεύτερη στιγμή έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Σουλεϊμάνοφ αλλά στην κεφαλιά που επιχείρησε και πάλι ο Χόμαν ήταν σε ετοιμότητα.

Η τρίτη δεν ήταν και η φαρμακερή και το λάθος του Ζαμόρα
Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του και στο 83ο λεπτό ο Μορόν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χόμαν και πήρε παράλληλη τροχιά από την εστία για να ακολουθήσει μια ακόμη επιβεβαίωση σχετικά με τις φάσεις που μπορεί να χαθούν στο ποδόσφαιρο καθώς ο Ζαμόρα – σχεδόν σε κενή εστία μετά από γύρισμα του Σουλεϊμάνοφ – δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει από το να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα αλλά αστόχησε! Ο Άρης συνέχισε την πίεσή του και στο 88’ ο Παναγίδης εκτέλεσε μέσα από την περιοχή αλλά δεν έδωσε τη δύναμη που θα έπρεπε και ο Χόβαν μπλόκαρε την μπάλα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά από σέντρα από την αριστερή πλευρά ο Φαμπιάνο είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πανσερραϊκού σε πλασέ που επιχείρησε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Η απόκρουση του αγώνα
Αυτή έκανε ο Χόβαν στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από τρομερή ενέργεια και σουτ του Σουλεϊμάνοφ όπου ένα άγγιγμα από τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού ήταν αρκετό για να αλλάξει την πορεία της μπάλας και να τη στείλει πάνω από την εστία του. Ο Άρης συνέχισε την πίεση καθώς ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να κερδίσει χρόνο αλλά αμυνόταν με λάθος τρόπο καθώς δεν είχε ψυχραιμία στην απομάκρυνση της μπάλας και οι γηπεδούχοι επέμειναν με διαδοχικές επιθέσεις.

Ο Φαμπιάνο έφερε τη «λύτρωση»
Μετά από ένα σουτ του Μορόν και κόντρα, ο Άρης κέρδισε το κόρνερ στην τελευταία του ευκαιρία για ένα γκολ. Και το βρήκε με τον Φαμπιάνο ο οποίος ανενόχλητος στο κέντρο της περιοχής του Πανσερραϊκού έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά της εστίας των φιλοξενούμενων «λυτρώνοντας» την ομάδα του και χαρίζοντάς της τους τρεις βαθμούς τους οποίους άξιζε.


Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πάρντο, Βερστράτε (Άρης), Μορέιρα, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μπέργκστρομ (Πανσερραϊκός)

Ο MVP: Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο δημιουργικός παίκτης του Άρη καθώς έφτιαξε φάσεις αλλά είδε την αναποτελεσματικότητα των φορ.

Στο ύψος του: Ο Φαμπιάνο έβαλε το γκολ που λύτρωσε τον Άρη στην (ουσιαστικά) τελευταία φάση του αγώνα. Ο Χόβαν του Πανσερραϊκού προσπάθησε μόνος του να κρατήσει τον βαθμό για την ομάδα του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Τζούρασεκ δεν έδωσε τίποτε στον Άρη ομοίως και ο Πάρντο, ενώ ο Ζαμόρα φόρεσε τον μανδύα του μοιραίου.

Η «γκάφα»: Αυτή του Ζαμόρα στο 83’ καθώς είχε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει αλλά προσπάθησε να εκτελέσει με λάθος πόδι.

Το «στραγάλι»: Κακή διαιτησία από τον Περράκη ο οποίος προσπάθησε να επιβληθεί με λάθος τρόπο (μοιράζοντας κάρτες). Μετά έχασε ένα σωρό φάσεις ενώ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη φάση του Στάικου ζητώντας απευθείας κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του στον Πάρντο. Για την ίδια φάση – όπου ο παίκτης του Πανσερραϊκού πήγε με τις τάπες στο πόδι του Ισπανού – δεν υπήρξε παρέμβαση από το VAR (Τζήλος).


Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης πέταξε τα περισσότερα λεπτά του αγώνα στα σκουπίδια αλλά άξιζε να νικήσει βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα και δικαιώθηκε. Χάθηκαν κλασικές φάσεις, είχε δοκάρι αλλά ο Φαμπιάνο τον «λύτρωσε». Ο Πανσερραϊκός στη συνολική εικόνα του δεν θύμιζε τη γεμάτο ζωντάνια ομάδα κι έδωσε ξεκάθαρα έμφαση στην άμυνα ενώ στο τελευταίο 15λεπτο λειτούργησε με τσαπατσουλιά και το πλήρωσε.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μοντόγια (58’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (66’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (58’ Νταρίντα), Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες (58’ Παναγίδης), Μορόν

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης (46’ Μασκανάκης), Πηλέας, Χατζηστραβός (65’ Σοφιανός), Μορέιρα (86’ Θυμιάνης), Στάικος, Μούργος (77’ Ουεντραόγκο), Δεληγιαννίδης, Άλεξιτς (90+1 Γουλέρι)

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Guardian: Ο Νετανιάχου ετοιμάζεται να πέσει κατευθείαν στην παγίδα της Χαμάς

Έπιασαν τον διαρρήκτη που άνοιξε το σπίτι του Καλλιάνου - Ανήκει σε «πολυεθνική» συμμορία

Έλενα Ακρίτα: Γιατί ψήφισα δεξιό δήμαρχο στην περιοχή μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης