Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ο γιατρός διαψεύδει τον ΠΑΟ - «Δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση, έδειξε βελτίωση ο παίκτης»

Το ψέμα ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο και αναπαράχθηκε από πολλούς μη ειδικούς, αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρήστος Γώγος - Οι «πράσινοι» ανέβασαν φωτογραφία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά πανηγύρισε το Κύπελλο του 2021

Θέση για όσα συμβαίνουν από χθες το βράδυ και το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό πήρε ο γιατρός του αγώνα, Χρήστος Γώγος που κατηγόρησε την πλευρά του ΠΑΟ για ψεύδη. 

Η διακοπή του αγώνα προήλθε από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα, η οποία, πάντως, έπεσε σε απόσταση από τον μπακ του Παναθηναϊκoύ, και παρόλο που ο γιατρός του αγώνα έκρινε (κι αυτό γράφτηκε στο φύλλο αγώνος) ότι ο Ισπανός μπακ εξωτερικά δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός επέμενε ότι ο αθλητής του έπρεπε να μεταφερθεί για περαιτέρω εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στις 22:10 ο Παναθηναϊκός διέρρευσε ότι ο γιατρός του αγώνα άλλαξε την αρχική του γνωμάτευση και ενημέρωσε ότι ο Χουάνκαρ ζαλίζεται και δεν ακούει καλά ζητώντας την διακωμιδή του σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις δείχνοντας με τη στάση τους ότι δεν θα επιστρέψουν στο γήπεδο. Ο γιατρός ωστόσο τους διέψευσε λέγοντας πως δεν άλλαξε την γνωμάτευσή του, αλλά κατέγραψε την βελτίωση που σημείωσε η κλινική εικόνα του Ισπανού.

Τα ξημερώματα, ο γιατρός ξέσπασε για τη λάσπη που δέχεται από το «πράσινο» στρατόπεδο μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Έκανε λόγο για ψέματα εναντίον του, καθώς και τηλεφωνήματα μίσους μετά την εξέλιξη που πήρε ο αγώνας.

Ο Χρήστος Γώγος τόνισε πως είναι γιατρός σε αγώνες εδώ και 32 συναπτά έτη και λειτουργεί πάντα για το καλό των ασθενών του. Ξεκαθάρισε πως ουδέποτε άλλαξε την γνωμάτευσή του, ότι αυτό ήταν ένα ψέμα κι εκείνος απλώς περιέγραψε την προοδευτική βελτίωση της κλινικής εικόνας του αθλητή.

Ακόμη, τόνισε πως παρείχε δύο γνωματεύσεις, μία στα ελληνικά και μία στα αγγλικά για χρήση του διαιτητή, του ελληνικού κοινού, αλλά και του εισαγγελέα. Αναφορικά με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν είπε ότι έχει τέτοιες με όλους λόγω των ετών ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Τέλος, τόνισε ιδιαίτερα λυπημένος για την «καφρίλα» αυτών που τον πήρα χιλιάδες τηλέφωνα και ευχόντουσαν άσχημα πράγματα σε εκείνον και την μητέρα του, που δεν είναι πια στην ζωή.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πρός ενημέρωση όλων των φίλων μου.

Είμαι γιατρός αγώνων από το 1991 μέχρι σήμερα γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο. Έχω και την ιδιότητα του Αθλητιάτρου από την Ιταλία από τα τέλη της δεκαετίας του 80.

Έχω παίξει σε αμέτρητα ντέρμπι και έχω αντιμετωπίσει άπειρες καταστάσεις δύσκολες. Πρόσφατα η Ένωση με χρησιμοποίησε ώς εκπαιδευτή της UEFA για τίς κακώσεις ΑΜΣΣ.

Το σημερινό με ξεπερνάει ώς άνθρωπο και με λυπεί αφάνταστα.

Λειτουργώ πάντα για το καλό τών ασθενών μου. Έτσι λοιπόν δεν άλλαξα ποτέ την γνωμάτευση παρά μόνο περιέγραψα την προοδευτική βελτίωση της κλινικής του εικόνας ενώπιον και των ορθοπαιδικών συναδέλφων των δύο ομάδων. Άρα το ψέμα που ξεκίνησε από έναν δημοσιογράφο του σπόρ fm και αναπαράχθηκε από πολλούς μη ειδικούς έχει κοντά πόδια. Όλα περιγράφονται σε δύο γνωματεύσεις αγγλικά για τον διαιτητή και Ελληνικά για το κοινό και την εισαγγελέα . Εχουν γνώση και οι δύο ομάδες.

Τέλος το μόνο που έχω από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο είναι άπειρες φωτογραφίες με όλους.

Όσοι νομίζουν ότι έπιασαν λαβράκι είναι γελασμένοι.

Κλείνω στεναχωρημένος για την καφρίλα κάποιων στα 3000 τηλ που μου εύχονταν να πάθω τα χειρότερα αλλά και για την ήδη πεθαμένη μητέρα μου.

Λυπάμαι μάνα»

Αντιμέτωπος με βαριές ποινές ο Παναθηναϊκός

Αφαίρεση βαθμού ή βαθμών αλλά και βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο είναι οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός μετά την άρνησή του να επιστρέψει στο γήπεδο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής με αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.




Κι έτσι παρά την ξεκάθαρη θέση που πήρε ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα λέγοντας «από την στιγμή που δεν έχω κάποια ιατρική βεβαίωση οι ομάδες πρέπει να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο», ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στο αποδυτήρια για να ακολουθήσει η οριστική διακοπή του και πλέον όλα θα κριθούν ενώπιον του αθλητικού δικαστή.

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση που μια ομάδα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο με δική της υπαιτιότητα, χωρίς να έχει διακοπεί ο αγώνας με απόφαση του διαιτητή του αγώνα

Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας (ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και της ίδιας) και τιμωρείται όπως προβλέπεται
κατωτέρω.

Ι. Οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα ενδεικτικά είναι:

α) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την καθορισμένη, από τη διοργανώτρια ώρα έναρξης του αγώνα, εκτός εάν αλλάξει η ώρα έναρξης του αγώνα λόγω καθυστερημένης άφιξης της ομάδας για λόγους ανωτέρας βίας. Οι ομάδες υποχρεούνται να είναι στη διάθεση του διαιτητή – έτοιμες για τη διεξαγωγή του αγώνα -πέντε (5) λεπτά πριν από την έναρξή του. Εκτός του παραπάνω, λόγοι καθυστέρησης έναρξης αγώνα για τους οποίους θεωρείται υπαίτια ομάδα είναι η μη έγκαιρη προσκόμιση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας για τα ερασιτεχνικά σωματεία ή της λίστας των ποδοσφαιριστών για τα επαγγελματικά σωματεία ή των καρτών υγείας των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών και του δελτίου πιστοποίησης προπονητή (ή προπονητών) που πρέπει να παραδοθούν στο διαιτητή μισή ώρα, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη αγώνα, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος λόγος, εκτός αυτών που συνιστούν ανωτέρα βία.

β) Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που επιβάλλουν στην γηπεδούχο ομάδα οι διατάξεις του άρθρου 16 του παρόντος Κανονισμού για την ύπαρξη γιατρού αγώνα και απινιδωτή και επίσης να υπάρχουν στην διάθεση του διαιτητή μπάλες σύμφωνες με τις επίσημες προδιαγραφές.

γ) Μη τήρηση της υποχρέωσης για την έκδοση της άδειας τέλεσης του αγώνα από τη γηπεδούχο ομάδα.

δ) Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων που επιτάσσουν για την ομάδα που είναι γηπεδούχος οι διατάξεις του άρθρου 9, εξαιρούνται οι περιπτώσεις που οι ομάδες είναι τυπικά γηπεδούχες (π.χ. Τελικός Κυπέλλου, μονός αγώνας μπαράζ σε ουδέτερη έδρα).

ε) Μη καταβολή της αμοιβής των διαιτητών για τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

στ) Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που τούτο αναφέρεται ειδικά στον παρόντα κανονισμό ως κύρωση.

ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές:

α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδος, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια.

Ο γιατρός του αγώνα πανηγύριζε το Κύπελλο του ΠΑΟ, αλλά οι πράσινοι τουίταραν φωτογραφία του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού


Ο κ.Χρήστος Γώγος από τη στιγμή που ο Χουάνκαρ βρέθηκε στα αποδυτήρια μετά τον τραυματισμό του από την κροτίδα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.



Μόνο που ο κ. Γώγος από ένα σημείο και μετά έγινε ο νούμερο ένα στόχος των διαρροών του Παναθηναϊκού, καθώς οι πράσινοι ισχυρίστηκαν ότι άλλαξε την γνωμάτευση του και έκρινε πως ο Ισπανός αριστερός μπακ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα που να καθιστούσε αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Μάλιστα οι πράσινοι έφτασαν στο σημείο να «τουιτάρουν» στον επίσημο λογαριασμό τους μία φωτογραφία του κ. Γώγου δίπλα στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη κι άλλη μία από την τιμητική πλακέτα που του απένειμαν οι βετεράνοι του Ολυμπιακού.




Μόνο που αυτή η κίνηση εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους πράσινους καθώς ο Χρήστος Γώγος όπως αποδεικνύεται από τους προσωπικους του λογαριασμούς στα social media είναι βαμμένος οπαδός του Παναθηναϊκού!!!













Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η στιγμή που σκάει η κροτίδα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, μακριά από τον Χουάνκαρ

Το Ισραήλ πραγματοποιεί δεκάδες πλήγματα κατά της Χαμάς στη Γάζα - «Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός», δήλωσε o IDF

Τρεις μήνες μετά το θάνατο του Μιχάλη από του Κροάτες χούλιγκαν παραμένει η ίδια εικόνα στα γήπεδα - Τι κάνει το υπ. Προστασίας του Πολίτη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr