Champions League: Συγκλονιστικό ξέσπασμα του Ισραηλινού προπονητή του Ερυθρού Αστέρα πριν το ματς με τη Λειψία - Δείτε βίντεο

Champions League: Συγκλονιστικό ξέσπασμα του Ισραηλινού προπονητή του Ερυθρού Αστέρα πριν το ματς με τη Λειψία - Δείτε βίντεο

Ο Μπαράκ Μπαχάρ βουρκωμένος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, εξιστορώντας φρικιαστικές στιγμές, ενώ αναφέρθηκε και στην οικογένεια του που βρίσκεται εκεί

bahar
Οι πρωταθλητές Σερβίας βρίσκονται στη Λειψία όπου την Τετάρτη (22:00) αντιμετωπίζουν την τοπική ομάδα για την 3η αγωνιστική του Champions League.

Όμως στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μπαράκ Μπαχάρ αναφέρθηκε ελάχιστα για το παιχνίδι και επέλεξε να κάνει μια συγκλονιστική ομιλία για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του το Ισραήλ.

Χωρίς να περιμένει κάποια ερώτηση, ήπιε μια γουλιά νερό και μ' ένα βλέμμα που φανέρωνε την οργή αλλά και τη θλίψη του, άρχισε την τοποθέτηση του εξιστορώντας μία από τις τραγικές ιστορίες από την επιδρομή της Χαμάς.

«Χθες μίλησα με τον Μιχαήλ, ένα 11χρονο αξιαγάπητο αγόρι που λατρεύει το ποδόσφαιρο και τη Μπαρτσελόνα. Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου οι δολοφόνοι μπήκαν στο σπίτι τους, σκότωσαν τους γονείς του και απήγαγαν την μόλις 2 χρονών αδερφή του, ενώ αυτός και η άλλη αδελφή του που είναι 6 ετών κρύφτηκαν στη ντουλάπα και δεν τους βρήκαν. Κάλεσαν την αστυνομία και περίμεναν για ώρα σιωπηλοί για να έρθουν να τους σώσουν. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα χίλια παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στην πατρίδα μου. Λένε πως το ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς, στο ποδόσφαιρο μιλάμε όλη την ώρα για ειρήνη και σεβασμό. Που είναι ο σεβασμός γι' αυτούς τους 1.400 δολοφονημένους ανθρώπους;», είπε με σταθερή φωνή ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, αλλά λίγο αργότερα λύγισε:

Δείτε τα όσα είπε ο Μπαχάρ από το 7'20'' του βίντεο που ακολουθεί:

Κλείσιμο
Bahar i Dragović pred RB Lajpcig



«Ολόκληρες οικογένειες κάηκαν ζωντανές στα σπίτια τους, παιδιά σκοτώθηκαν γιατί απλά είχαν πάει να ακούσουν μουσική, κορίτσια βιάστηκαν πριν τα σκοτώσουν και τα βιάσουν ξανά!. Σε μία έγκυο γυναίκα αυτά τα «τέρατα» της άνοιξαν την κοιλιά και πυροβόλησαν το μωρό! Εκατοντάδες παιδιά δολοφονήθηκαν, 40 ήταν μωρά, άλλα 200 έχουν απαχθεί».

Στη συνέχεια ο Μπαχάρ έκανε ευθεία επίθεση στον κόσμο του ποδοσφαίρου με ιδιαίτερη αναφορά στη Λίβερπουλ...
«Πολλοί από τους δολοφονημένους αγαπούσαν το ποδόσφαιρο. Ήταν οπαδοί της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ, της Σίτι, της Λίβερπουλ... Η Λίβερπουλ που δεν έδειξε να σέβεται τον θάνατο τους. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πραγματικά με απογοήτευσε και αναρωτιέμαι τελικά είναι όλα για τα λεφτά; Τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν τις αξίες και τη δικαιοσύνη».

Ωστόσο ευχαρίστησε τους Γερμανούς (ομοσπονδία και συλλόγους) διότι «τόλμησαν να βγουν και να μιλήσουν επιλέγοντας να σταθούν στο πλευρό των θυμάτων. Κι ήταν μια όαση σ' αυτήν την απόλυτη σιωπή του ποδοσφαιρικού κόσμου μαζί φυσικά με την ομάδα μου τον Ερυθρό Αστέρα».

Εκεί όμως που λύγισε εντελώς ήταν όταν αναφέρθηκε στην οικογένεια του: «Η χώρα μου αιμορραγεί. Η οικογένεια μου, η γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου τρέχουν στα καταφύγια... Πριν μία ώρα μια βόμβα έσκασε κοντά στο σπίτι μας. Κάποιοι συμπατριώτες μου έχουν καταρρεύσει, σωματικά και πνευματικά αλλά λέω σε όλο τον κόσμο πως κανείς δεν πρόκειται να μας 'σπάσει'. Θα νικήσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Μέσα σ' αυτό το σκηνικό ο Μπαχάρ πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του για τον αυριανό αγώνα με την Λειψία και τον ίδιο να ξεκαθαρίζει πως: «Θα... γυρίσω τον διακόπτη, θα στραφώ στο παιχνίδι γιατί είμαι έχω ευθύνη απέναντι στον σύλλογο. Δουλεύω σκληρά με τους συνεργάτες μου, θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και όχι στο αν θα φορέσω κάτι λόγω της τρέχουσας κατάστασης».

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή για τον γιο του Νετανιάχου: Παραμένει στο Μαϊάμι ενώ 360.000 Ισραηλινοί έφεδροι καλούνται να πολεμήσουν τη Χαμάς

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. ξεσκέπασε κύκλωμα ναρκωτικών - Ο «συντονιστής», ο «φορτηγατζής» και το ναρκοδρομολόγιο των διακινητών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης