Μπας Ντοστ μετά την κατάρρευση του στο γήπεδο: «Μέχρι να αναρρώσω πλήρως αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο»

Μπας Ντοστ μετά την κατάρρευση του στο γήπεδο: «Μέχρι να αναρρώσω πλήρως αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο»

Ο Ολλανδός επιθετικός μέσω επιστολής ενημέρωσε για την αιτία που οδήγησε στην κατάρρευση του στον αγώνα της Ναϊμέγκεν και για την προσωρινή (;) απόσυρση του από το ποδόσφαιρο

Dost2
Η εικόνα του πανύψηλου επιθετικού να σωριάζεται στο έδαφος, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του αγώνα Άλκμααρ-Ναϊμέγκεν, προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο 37χρονος Μπας Ντοστ με την σπουδαία καριέρα σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, σώθηκε χάρις στην άμεση παρέμβαση των γιατρών κι αποχωρώντας με φορείο από το γήπεδο ύψωσε τη γροθιά του ακούγοντας τους θεατές να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του.



Κλείσιμο
Ο επιθετικός της Ναϊμέγκεν διέφυγε τον κίνδυνο οριστικά, ωστόσο η διάγνωση των γιατρών (μυοκαρδίτιδα) τον οδηγεί αναγκαστικά στα... πιτς όπως ενημέρωσε ο ίδιος με επιστολή του, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα (είτε να επιστρέψει είτε να εγκαταλείψει οριστικά την ενεργό δράση).

«Έχω ενημερωθεί για το τι προκάλεσε αυτό που μου συνέβη κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Άλκμααρ. Έκανα πολλές εξετάσεις τις τελευταίες ημέρες και έδειξαν ότι έχω μυοκαρδίτιδα. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους προκλήθηκε και οι συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές, αλλά ήμουν τυχερός που με επανέφεραν επιτυχώς στον αγωνιστικό χώριο. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο ευγνώμων είμαι στους γιατρούς της Ναϊμέγκεν και της Άλκμααρ για τη βοήθεια που μου προσέφεραν», αναφέρει στην επιστολή του Ντοστ και συνεχίζει:

Dost3


«Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και στη συνέχεια θα πάω σπίτι μου και θα πρέπει να ξεκουραστώ για να αναρρώσω πλήρως από αυτό. Μόνο τότε θα αποκτήσω ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον μου και από εκεί και πέρα θα μπορώ να μοιραστώ περισσότερα γι' αυτό. Προς το παρόν θα κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα περάσω το επόμενο διάστημα με την οικογένειά μου. Ελπίζω όλοι να το σεβαστούν αυτό. Θα βρεθώ ξανά στο στάδιο Goffert τους επόμενους μήνες.
Μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και τους συμπαίκτες μου χθες το απόγευμα. Χάρηκα που τους είδα και τους μίλησα ξανά. Τους εξήγησα τι μου συνέβη, τι το προκάλεσε και πώς φαίνεται ότι θα κυλήσει το επόμενο διάστημα για μένα. Θα ήθελα να τονίσω ότι το πρόβλημα μου δεν έχει καμία σχέση με τους εμβολιασμούς. Τους είπα ότι είμαι σίγουρος για την ανάρρωσή μου και ότι θα επανέλθω στο σωστό δρόμο. Ελπίζω να μπορούν τώρα να επικεντρωθούν και πάλι στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να επικεντρωθούν στους αγώνες με τη Ρόντα και τη Φόλενταμ. Εγώ θα παρακολουθήσω αυτούς τους αγώνες στην τηλεόραση και θα εμψυχώσω τους συμπαίκτες μου.

Όλοι γνωρίζουν ότι θα μου λείψει το παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα θα μου λείψουν οι συμπαίκτες μου, η ρουτίνα της προπόνησης αλλά και οι οπαδοί και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα. Το απολάμβανα πραγματικά αυτό. Ωστόσο, τώρα είναι καιρός να κοιτάξω τον εαυτό μου και να ξεκουραστώ. Δεν υπολογίζω σε τίποτα προς το παρόν, μόνο στην ανάρρωσή μου ανάμεσα στην οικογένεια και τους φίλους μου'.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω όλους από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, εντός και εκτός συνόρων για την αγάπη που μου δείξατε. Αυτό συγκίνησε και στήριξε εμένα και την οικογένειά μου».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ σε Procter & Gamble και Unilever για αθέμιτη κερδοφορία

Δραματική ανατροπή στη δηλητηρίαση 51χρονου από τη σύντροφό του: Η «κληρονομιά» των $30 εκατ. αποδείχθηκε απάτη

Μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών η 40χρονη που σκοτώθηκε όταν την παρέσυρε το λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης