Νίκος Γιούτσος: Το σύνθημα «έμπαινε Γιούτσο» που δονούσε το «Καραϊσκάκης» και έγινε τραγούδι

Νίκος Γιούτσος: Το σύνθημα «έμπαινε Γιούτσο» που δονούσε το «Καραϊσκάκης» και έγινε τραγούδι

Ο παλαίμαχος επιθετικός ήταν ένας από τους σπουδαίοτερους ποδοσφαριστές που εμφανίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα από καταβολής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής, ενώ κατατάσσεται στις θρυλικές μορφές του Ολυμπιακού

3149406
Ο Νίκος Γιούτσος πέρασε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης στην αιωνιότητα σε ηλικία 81 ετών. Ο παλαίμαχος επιθετικός ήταν ένας από τους σπουδαίοτερους ποδοσφαριστές που εμφανίστηκαν στα ελληνικά γήπεδα από καταβολής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής μέχρι σήμερα, ενώ κατατάσσεται στις θρυλικές μορφές του Ολυμπιακού.

Μαζί με τον Γιώργο Σιδέρη αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα επιθετικά δίδυμα της ομάδας του Πειραιά ενώ ήταν μέλος δύο σπουδαίων ομάδων. Της ομάδας που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα με τον Μάρτον Μπούκοβι στην άκρη του πάγκου αλλά και της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή.

Συνολικά κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας (1966, 1967, 1973, 1974) και ισάριθμα Κύπελλα (1964, 1968, 1971, 1973), ενώ σε 276 συμμετοχές πέτυχε 100 γκολ. Μάλιστα έγραψε ιστορία καθώς το 1972 ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και την οδήγησε σε μία σπουδαία πρόκριση επί της Κάλιαρι, σκοράροντας τόσο στο 2-1 στο Καραϊσκάκης όσο και στο 0-1 μέσα στο καυτό «Stadio Sant'Elia».
2680397
Κλείσιμο

 
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εκστασιαμένοι από τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο έβγαλαν ένα σύνθημα το οποίο έμελλε να γίνει μέχρι και τραγούδι. Δεν ήταν άλλο από το «έμπαινε Γιούτσο». Κάθε φορά που ο Γιούτσος εφορμούσε στις αντίπαλες άμυνες ακουγόταν αυτό το σύνθημα. Το καλοκαίρι του 1974 το συγκεκριμένο σύνθημα έγινε μέχρι και τραγούδι.

ΕΜΠΑΙΝΕ ΓΙΟΥΤΣΟ   ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΜΑΝ ΜΠΟΥΖΑΝΗ ΑΝΘΗ ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΣΤΕΛ  ΜΠΟΥΦΗΣ Κ
Σημειώνεται ότι το σύνθημα «έμπαινε Γιούτσο» έγινε trend στο X - πρώην Twitter - με τους χρήστες να αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο τον παλαίμαχο επιθετικό. 

Δείτε ενδεικτικά μερικές αναρτήσεις:



Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος:« Είναι παιδιά, παίζαμε, ήθελα να τα προσεγγίσω» - Τι είπε στον πατέρα του ο γυμναστής που συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Ένοπλοι ληστές μπαίνουν σε cafe αλλά φεύγουν τρέχοντας μόλις η υπάλληλος τους… σπρώχνει - Δείτε βίντεο

Αντισημιτική επίθεση σε σπίτι Ισραηλίτη στον Βόλο - Σχεδίασαν σβάστικα και έγραψαν συνθήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης