ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
EuroLeague, Άλμπα - Παναθηναϊκός 85-99: «Showtime» στο ντεμπούτο του Ναν - Βίντεο

EuroLeague, Άλμπα - Παναθηναϊκός 85-99: «Showtime» στο ντεμπούτο του Ναν - Βίντεο

Πρώτη εκτός έδρας νίκη στην φετινή Euroleague με κορυφαίο τον Μήτογλου (24π) - Έξι πόντους ο Ναν στο πρώτο του παιχνίδι στην Ευρώπη - Φανταστική ατμόσφαιρα από 2000 οπαδούς του ΠΑΟ

6022889
Ο κόσμος έστηνε πάρτι στην εξέδρα της «Mercedes Benz Arena» καθώς περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού έδιναν δυναμικό «παρών» στο Βερολίνο και μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν απέναντι στην Άλμπα φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη την οποία και συνδύασαν με πειστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Όταν και είχαν εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας με 22/29 εντός παιδιάς!

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα 

Οι «πράσινοι» ηταν απολαυστικοί στο πρώτο μισό του αγώνα ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και στο υπόλοιπο ματς. Παρόλα αυτά δεν άφησαν τη νίκη να τους ξεφύγει από τα χέρια παρά το γεγονός ότι η Άλμπα επέστρεψε από το +17 του Παναθηναϊκού μειώνοντας και στους 6 πόντους στην τελευταία περίοδο.

Κλείσιμο


Με αυτή τη νίκη η ελληνική ομάδα «έσπασε» και το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών επιστρέφοντας στα πετυχημένα αποτελέσματα στην έδρα της Άλμπα ύστερα από οκτώ χρόνια! Στο ματς έκανε ντεμπούτο και ο Κέντρικ Ναν ωστόσο ήταν ξεκάθαρο ότι χρειάζεται χρόνο ακόμα προκειμένου να βρει τα πατήματά του σ' ένα καινούργιο περιβάλλον και σε μια τελείως διαφορετική διοργάνωση.

Ο Παναθηναϊκός είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Ντίνο Μήτογλου να τελειώνει το παιχνίδι έχοντας 24 πόντους και 8 ριμπάουντ

Το ματς: Άλμπα – Παναθηναϊκός
Άκρως παραγωγικό και... χορταστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στην «Mercedes Benz Arena» καθώς και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά στην επίθεση ή αν προτιμάτε αρκετά άσχημα στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο παρκέ και είχε τον έλεγχο του αγώνα «βγάζοντας» και πολύ καλές συνεργασίες, ειδικά με τον Μπαλτσερόφσκι να «σερβίρει» έτοιμα καλάθια στον Μήτογλου, ο οποίος έκλεισε το δεκάλεπτο με 10 πόντους και 5/5 δίποντα.

Οι «πράσινοι» είχαν πάρει και προβάδισμα με 6 πόντους (21-27) λίγο πριν από το τέλος της 1ης περιόδου (26-27) έχοντας 8/10 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 2/2 βολές. Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα ποσοστά της Άλμπα με 5/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 4/4 βολές! Μάλιστα στην 1η περίοδο έκανε ντεμπούτο και ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος είχε 2 πόντους με 1/1 δίποντα και 0/2 τρίποντα (σ.σ. το ένα από το κέντρο με τη λήξη της 1ης περιόδου).


Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, η Άλμπα πήρε και προβάδισμα με 28-27 ωστόσο δεν υπήρξε και συνέχεια. Μετά την ισοπαλία των 33 πόντων στο 12' ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σερί 8-0 και βρέθηκε για πρώτη φορά στο +8 (33-41 στο 14') με τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι να κάνει τη διαφορά στην επίθεση με εντυπωσιακά καρφώματα, απόρροια των εξαιρετικών συνεργασιών με τον Λούκα Βιλντόζα. Ο Αργεντινός γκαρντ πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και με συνεχόμενα τρίποντα βοήθησε ώστε να πάει η διαφορά αρχικά στο +14 (42-56 στο 19') και αργότερα και στο +16 (44-60) που ήταν και ο μεγαλύτερος δείκτης του σκορ στο ημίχρονο (47-60).

Στο πρώτο μισό του ματς, οι «πράσινοι» σούταραν με εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας καθώς είχαν 14/17 δίποντα, 8/12 τρίποντα, 8/9 βολές, 10-1 ριμπάουντ, 15 ασίστ (!), 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 2 μπλοκ. Βέβαια και τα ποσοστά της Άλμπα ήταν πολύ καλά και θα μπορούσε να πει κάποιος ότι με τέτοια νούμερα, πολύ δύσκολα θα ήταν πίσω στο σκορ. Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι είχαν 10/20 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 6/7 βολές, 6-4 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα και 7 λάθη.

Μπορεί στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να... κόπασαν τα συνεχόμενα τρίποντα, αλλά και πάλι οι «πράσινοι» βρήκαν τρόπο να ελέγξουν το ματς και να βρεθούν για πρώτη φορά και στο +17 (55-72) δείχνοντας έτοιμοι να «τελειώσουν» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

Όμως ένα δίλεπτο «ξεσπάσματος» για την Άλμπα και ένα σερί 8-0 έφεραν την γερμανική ομάδα και πάλι μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε μονοψήφιο αριθμό (63-72) στο 26'. Έως και το τέλος της 3ης περιόδου το ματς πήγαινε «μία σου και μία μου» χωρίς να ξεφύγει περισσότερο η διαφορά. Παρόλα αυτά το buzzer beater τρίποντο του Μήτογλου με τη λήξη του δεκαλέπτου έφερε και πάλι τον Παναθηναϊκό στο +12 (70-82).

Στην τελευταία περίοδο τα άστοχα τρίποντα του Ναν (0/5) έδωσαν τη δυνατότητα στην Άλμπα να βρει καλάθια στην επίθεση και να μειώσει στους 6 πόντους (78-84) στο 32'. Σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» είχαν χάσει το μομέντουμ ωστόσο δεν έδιναν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν περισσότερο. Το +10 επανήλθε για τον Παναθηναϊκό (78-88 στο 34') ενώ έφτασε και στο +11 (80-91) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Έκτοτε ηταν δύσκολο να επιστρέψει η Άλμπα στο παιχνίδι και κάπως έτσι η ελληνική ομάδα σημείωσε το πρώτο «διπλό» της φετινής σεζόν στην Euroleague.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρομερό επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας σκοράρει 60 πόντους με 14/17 δίποντα και 8/12 τρίποντα!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν απολαυστικός και γεμάτη εμφάνιση καθώς μέτρησε 24 πόντους έχοντας 9/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ματ Τόμας μπορεί να ευστόχησε σε δύο τρίποντα αλλά η απόδοσή του δεν ήταν εκείνη που θα περίμενε ο προπονητής καθώς υπέπεσε και σε 4 λάθη.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Βιλντόζα και Μπαλτσερόφσκι έκαναν όλη τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο, ενώ σημαντική και η παρουσία του Κώστα Σλούκα.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Υπήρχαν στιγμές που ο Γιοχάνες Τίμαν προσπαθούσε να κρατήσει μόνος του την Άλμπα μέσα στο ματς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα φοβερά ποσοστά ευστοχίας του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο με 22/29 εντός παιδιάς.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί το απόγευμα της Κυριακής (12/11, 17:15) από τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» για την 6η αγωνιστική της Basket League, ενώ η Άλμπα θα υποδεχθεί την Μπραουνσβάιγκ για την 7η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος (12/11, 16:30).

Τα δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99.

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόστιμα €619.512 σε τρεις εταιρίες σχολικών ειδών για αθέμιτη κερδοφορία


Ιερείς ζητούν έμμεσα τον αφορισμό της Θέμιδος Μπαζάκα επειδή είπε «να πάψουν τα Θρησκευτικά από το σχολείο»


Νέα σύλληψη για πώληση αμφιβόλου ποιότητας ελαιόλαδο στην Έδεσσα - Χειροπέδες σε 70χρονη που είχε σχεδόν 3 τόνους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης