Stoiximan Basket League, Ολυμπιακός - Προμηθέας 92-75: «Πάρτι» στο ΣΕΦ με κορυφαίο τον Γουόκαπ - Βίντεο

Ο Αμερικανός πέτυχε 20 πόντους με 4/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα

Ο Ολυμπιακός παρά την κούραση και τις απουσίες που είχε (Μιλουτίνοφ, Σίκμα) νίκησε τον Προμηθέα με 92-75. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσφεραν ωραίο θέαμα στον κόσμο που πέρασε το Σαββατόβραδο στο ΣΕΦ όπως φυσικά και οι φιλοξενούμενοι. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν άκρως ανταγωνιστική, αλλά άστοχη και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι κάτι το οποίο της διατηρούσε και κοντά στο σκορ (11-9, 5’). Όσο κυλούσε η αναμέτρηση η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιωνόταν και εμπόδιζε τους φιλοξενούμενους να ευστοχήσουν. Αντιθέτως στην άλλη πλευρά Γουόκαπ και Πίτερς με σουτ από τα 6.75 φρόντισαν για το 17-9 (7’). Στο τρίλεπτο που απέμενε πάντως τα διαδοχικά λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα επέτρεψαν στον Κάουαν να μειώσει σε 19-17.







Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Λαρεντζάκης μαζί με τον Παπανικολάου ήταν αυτή που πρόσφεραν πόντους χάρη στον γρήγορο ρυθμό που έδωσε ο Γουίλιαμς Γκος (28-19, 14’). Οι Πατρινοί μπορεί να έπαιζαν καλό μπάσκετ, μπορεί να έβρισκαν καλές επιλογές αλλά σούταραν με χαμηλά ποσοστά. Οι Πειραιώτες είχαν βρει ρυθμό και με ένα τρομερό δίλεπτο του Τανούλη (4π., 2ασ.) η διαφορά ξεπέρασε το διψήφιο όριο (36-23, 16’). Ο Κάουαν με προσωπικές προσπάθειες κατάφερε να ρίξει τη διαφορά, αλλά ο Γουόκαπ με 2/2 τρίποντα στο τελευταίο λεπτό έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 51-38.

Η διακοπή δεν ήταν ικανή να σταματήσει τον Τεξανό γκαρντ ο οποίος στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου σκόραρε 8 πόντους, έδωσε ασίστ, πήρε ριμπάουντ και έστειλε τη διαφορά στους 21 πόντους (64-43, 24’). Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός παρέμεινε αρκετά σοβαρός και συγκεντρωμένος στα καθήκοντά του, όμως και ο Ετσενίκε φρόντισε να σκοράρει για τον Προμηθέα, ωστόσο χωρίς άμυνα η διαφορά παρέμενε γύρω από το όριο των 20 πόντων (76-57, 30’).


Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Μπαρτζώκας και Παπαθεοδώρου όμως ήθελαν να τεστάρουν ακόμη δυνάμεις και ικανότητες αφού ακολουθούν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις οπότε δεν πήγαν στο (πολύ) βάθος των πάγκων τους. Στο 33’ το σκορ ήταν 85-59 όμως ο Χέιλ με τον Κάνααν την έριξαν κάπως (85-70, 36’). Μοναδικό ερώτημα που έψαχνε απάντηση ήταν το τελικό σκορ με την κόρνα της λήξης να δίνει την απάντηση (92-75).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος, είχε περισσότερες λύσεις και κυρίως περισσότερες ικανότητες από τους φιλοξενούμενους. Ο Προμηθέας προσπάθησε αρκετά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ξέφυγε για τα καλά και δεν υπήρχε απορία για τον τελικό νικητή.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τόμας Γουόκαπ επέστρεψε μετά από καιρό στις καλές εμφανίσεις του ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 20 πόντους (4/4διπ., 4/5τριπ.), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Κόφεϊ ήταν άστοχος έχοντας 1/7 σουτ ενώ και ο Ρέινολντς σούταρε με 3/10.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άλεκ Πίτερς είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ. Πολύ καλός ο Κώστας Παπανικολάου (11π.) ενώ ο Γιώργος Τανούλης ξεκούρασε ποιοτικά τον Μουσταφά Φαλ (15π., 8ριμπ., 6λ.). Ο νεαρός σε 11:36 πρόσφερε 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Άντονι Κάουνα τελείωσε με 20 πόντους, 3 ασίστ και ισάριθμα λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μεγάλη διαφορά στα δίποντα (61%-43%), στα ριμπάουντ (44-20) και στις ασίστ (26-15).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη «διαβολοβδομάδα» του από το Βελιγράδι όπου θα αντιμετωπίσει την.. εξόριστη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Προμηθέας παίζει στη Γαλλία με αντίπαλο την Ντιζόν.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 51-38, 76-57, 92-75

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Η πολιτική πουμαρό, τα τοπικά νομίσματα, ο Μπέπε Γκρίλο και τα γιουχαΐσματα στην ομιλία Κασσελάκη - Σε 4 βίντεο

Ισλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Χιλιάδες σεισμοί, φόβοι για έκρηξη ηφαιστείου

40ος Μαραθώνιος: 20.000 κόσμου έτρεξε στα 10 χλμ - Σταμούλης και Μαρινάκου οι νικητές, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr