ΑΕΚ: Νοκ άουτ για τα Γιάννενα και οι Αραούχο, Μουκουντί

Ο Αραχούχο, λόγω ενοχλήσεων και ο Μουκουντί για... γραφειοκρατικούς λόγους είναι τα νεά προβλήματα για τον Αλμέιδα που δεν υπολογίζει εν όψει ΠΑΣ και τους Λιβάι Γκαρσία, Γιόνσον

Δεν πρόλαβε να χαρεί το γεγονός ότι είχε σχεδόν όλους τους παίκτες του στις προπονήσεις και ήδη ο Ματίας Αλμέιδα μετρά τέσσερις σημαντικές απώλειες εν όψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Εκεί όπου πέρυσι η ΑΕΚ στην επανέναρξη μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων είχε αφήσει βαθμούς και τώρα ο αγώνας στους Ζωσιμάδες έρχεται πάλι μετά από διακοπή και συγκεκριμένα μετά από τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Mε την Ένωση να καλείται αυτή τη φορά να πάρει το τρίποντο που θα τη διατηρήσει κοντά στην κορυφή για να κοιτάξει στη συνέχεια με ηρεμία τη μεγάλη ευρωπαϊκή αναμέτρηση που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Μπράιτον στην OPAP Arena.

Ο Ματίας Αλμέιδα τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει, υπηρετώντας το πλάνο και διαθέτοντας αποτελεσματικότητα. Το χαρακτηριστικό αυτό που έλειπε σε προηγούμενα ματς μέσα στη σεζόν στοίχισε στην ΑΕΚ, η οποία στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λαμία κατάφερε να αποκτήσει τον απαιτούμενο κυνισμό στην τελική τρίτη καθαρίζοντας τη νίκη. Οι κιτρινόμαυροι, ωστόσο, έχουν να αντιμετωπίσουν σε ακόμα ένα παιχνίδι τις απουσίες που έχουν προκύψει.

Το νέο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός επιθετικός μένει εκτός καθώς ένιωσε ενοχλήσεις που δεν του επιτρέπουν να ταξιδέψει στα Ιωάννινα με την αποστολή. Ακολουθεί θεραπεία και μένει να φανεί πλέον η κατάστασή του τις επόμενες μέρες ενόψει Μπράιτον. Ο Αλμέιδα είναι ήδη γνωστό πως δεν θα μπορεί να υπολογίζει και στους Λιβάι Γκαρσία και Γιόνσον για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο επέστρεψε με ενοχλήσεις που του στερούν τη συμμετοχή από τους Ζωσιμάδες τρέχοντας να προλάβει το ματς με την Μπράιτον, ενώ ο Δανός μέσος δεν κατάφερε μέσα στη διακοπή να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης με αποτέλεσμα να μην είναι και αυτός διαθέσιμος.

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή μένει εκτός και ο Μουκουντί για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρότι δεν είχε ενσωματωθεί στην Εθνική του ομάδα, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Καμερούν δεν τον αποδέσμευσε από τις κλήσεις! Η ΑΕΚ πίεσε ως την τελευταία στιγμή, αλλά από το Καμερούν δεν ήρθε ποτέ το απαραίτητο έγγραφο με αποτέλεσμα να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ.

Με αυτά τα δεδομένα ο Πόνσε αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή. Μια εκτίμηση για τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι με τον Τσούμπερ από πίσω του, τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στις δύο πτέρυγες και τον Σιμάνσκι ίσως μαζί με τον Μάνταλο στον άξονα καθώς ο Πινέδα προέρχεται από υπερατλαντικό ταξίδι, με την άλλη εναλλακτική να είναι ο Γαλανόπουλος. Στα μετόπισθεν ο Στάνκοβιτς θα είναι στην εστία, στο κέντρο της άμυνας οι Κάλενς και Βίντα θα είναι στο αρχικό σχήμα, στα δεξιά λογικά θα επανέλθει ο Ρότα, ενώ αριστερά Χατζισαφί και Μοχαμάντι διεκδικούν τη θέση.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι 10 κατηγορίες πολιτών που ευνοούνται περισσότερο από το μίνι ασφαλιστικό

Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια αναμένονται σήμερα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν»

«Vor V Zakone»: Το «Λίπος», η δράση των Vory στην Ελλάδα, η δολοφονία του Γεωργιανού και η εκτέλεση του «παππού Χασάν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr