Σακοράφα: Μέρος της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς ο Μαραθώνιος - Θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε

Σακοράφα: Μέρος της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς ο Μαραθώνιος - Θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μιλά για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και την κληρονομιά του, την κατάσταση των σταδίων της χώρας και την ανάδειξη αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου

Σακοράφα: Μέρος της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς ο Μαραθώνιος - Θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε
Ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που έγινε κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ. Είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τους ΣΕΓΑΣ, της αρχαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας στην Ελλάδα. Κι όπως παλιά προσπαθούσε να ρίξει όσο πιο μακριά γινόταν το ακόντιό της, έτσι και τώρα η Σοφία Σακοράφα, από τη θέση της προέδρου της Ομοσπονδίας, προσπαθεί να φέρει ξανά τον ελληνικό κλασσικό αθλητισμό όσο πιο ψηλά γίνεται.

Και γι’ αυτήν προσπάθεια μίλησε στο www.protothema.gr με αφορμή την πρόσφατη (απόλυτα πετυχημένη) διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου, απαντώντας και στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά ζητήματα της διοργάνωσης, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού στίβου.

Σακοράφα: Μέρος της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς ο Μαραθώνιος - Θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε



Κυρία Σακοράφα, πριν από λίγες ημέρες η Αθήνα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Ένα τεράστιο εγχείρημα που χρόνο με το χρόνο δείχνει να «μεγαλώνει» όχι μόνο στο αγωνιστικό του σκέλος, αποτελώντας ίσως το κορυφαίο παράδειγμα για τον αθλητικό τουρισμό.

«Έχουμε, ως Έλληνες, την ύψιστη τιμή, να κουβαλούμε μια τεράστια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, τμήμα της οποίας αποτελεί ο Μαραθώνιος, με όλους τους συμβολισμούς που τον πλαισιώνουν.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος αποτελεί, πλέον, μια τεράστια αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση, η μεγαλύτερη που διεξάγεται σε ετήσια βάση στην Ελλάδα. Στο αγωνιστικό διήμερο συμμετέχουν περισσότεροι από 65.000 δρομείς, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών, άνω του 25 τοις εκατό, να προέρχονται από άλλες χώρες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι μια διοργάνωση με πολυποίκιλη κοινωνική προσφορά. Θα ξεκινήσω από τη βασική και σημαντικότερη για εμάς στο ΣΕΓΑΣ, δηλαδή τα μηνύματα ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών, που περνούν μέσα από το μεγάλο μας αγώνα, που εξ αρχής είναι αφιερωμένος στον αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Σε έναν αγώνα δρόμου, φυσικά, μας ενδιαφέρει και η αθλητική νότα του. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο σε μια χώρα που κατέχει θλιβερά ποσοστά στην παιδική παχυσαρκία, να βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο να στρέφεται στο δρομικό κίνημα, του οποίου κορωνίδα αποτελεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος. Αν και ο ΣΕΓΑΣ δεν είναι ο θεματοφύλακας του μαζικού αθλητισμού, υποστηρίζουμε και προωθούμε δράσεις που οδηγούν σε μια κοινωνία που αγαπά τον αθλητισμό και φροντίζει για την υγεία των πολιτών της. Εξυπακούεται ότι από τη μαζικότητα, θα προκύψει και η ποιότητα.

Έπειτα, ο Μαραθώνιος αποτελεί με βεβαιότητα το πιο ελκυστικό προϊόν αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα και αποδεδειγμένα έχει συμβάλει σε ένα πεδίο που η χώρα μας ελάχιστα έχει αξιοποιήσει, παρά την ιδανική γεωγραφική θέση της»

Κλείσιμο
Σακοράφα: Μέρος της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς ο Μαραθώνιος - Θέλουμε να τον εμπλουτίσουμε


-Η αλήθεια είναι επίσης ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση κάθε χρόνο και για τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν τον Μαραθώνιο...

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που απαιτεί την εμπλοκή χιλιάδων ανθρώπων, πολλών ειδικοτήτων. Για να παραχθεί αυτό το άρτιο αποτέλεσμα που όλοι απολαμβάνουμε, συνδράμουν επαγγελματίες, ο καθένας στον τομέα του, από το μόνιμο προσωπικό του ΣΕΓΑΣ, έως ιδιώτες που αναλαμβάνουν συγκεκριμένα, απαραίτητα έργα. Μην λησμονούμε, φυσικά, και τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή του μαραθώνιου, τους χιλιάδες εθελοντές μας, χωρίς την παρουσία των οποίων δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν βασικοί άξονες της διοργάνωσης.

Αντιλαμβάνεστε, επομένως, ότι για να στηθεί και να λειτουργήσει σε επαγγελματικά πρότυπα το αγωνιστικό διήμερο, μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις, δηλαδή την EXPO, το Authentic Talks και τις τελετές στο Μαραθώνα, καταρτίζεται ένας προϋπολογισμός, τα έξοδα του οποίου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.

Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα του Μαραθωνίου προέρχονται από το, χαμηλό σε σχέση με μεγάλους αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού, αντίτιμο της συμμετοχής και από τις χορηγίες που εξασφαλίζει το ικανό και δραστήριο τμήμα μάρκετινγκ της ομοσπονδίας.

Επομένως, ναι, ο Μαραθώνιος φέρνει κάποια έσοδα στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ, αλλά σε καμία περίπτωση τα χρήματα δεν αντιστοιχούν στα ποσά που κυκλοφορούν και, όπως αντιλαμβάνομαι απορρέουν από μια, μάλλον απλή και κάποιες φορές κακόβουλη συλλογιστική. Θα έλεγα ότι ίσα-ίσα αρκούν για να κλείσουν κάποιες τρύπες.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ολοκληρώνεται η τελική εκκαθάριση, ο οικονομικός προϋπολογισμός και απολογισμός του ΣΕΓΑΣ στον οποίον εμπεριέχεται ο Μαραθώνιος αναρτάται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί να ανατρέξει εκεί για να λάβει τη σχετική πληροφορία.

-Είπατε «σε καμία περίπτωση τα χρήματα δεν αντιστοιχούν στα ποσά που κυκλοφορούν...». Θα θέλατε να γίνετε πιο συγκεκριμένη για να έχουν κι οι αναγνώστες μας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα από τα πλέον αρμόδια χείλη;

Όπως σας είπα, όλες οι οικονομικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ο φετινός προϋπολογισμός του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο σύνολο των αγωνιστικών και παράλληλων δραστηριοτήτων του, πλησίασε ή και ξεπέρασε κατά τι τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα, από τις συμμετοχές ανέρχονται στα περίπου δύο εκατομμύρια.

Η διαφορά στο ποσό καλύπτεται από τις χορηγίες που αφορούν το Μαραθώνιο, όπως είναι για παράδειγμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα υγρά που παρέχει η χορηγός εταιρία, οι τσάντες με τον ιματισμό των δρομέων που ανέλαβε να καλύψει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Το τελικό οικονομικό όφελος για τον ΣΕΓΑΣ, χωρίς να συνυπολογίσω τα πάγια κόστη, όπως οι αμοιβές του προσωπικού, μετά βίας αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσό που, φυσικά, διοχετεύεται αποκλειστικό στον υψηλό αθλητισμό και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

-Υπάρχουν περιθώρια για να εμπλουτιστεί αυτό το τεράστιο event και με άλλες εκδηλώσεις έτσι ώστε να «μεγαλώσει» ακόμη περισσότερο; Γενικότερα υπάρχουν σχέδια ή σκέψεις για την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του;

Άθελά σας θίξατε το κυριότερο πρόβλημα. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος θα μπορούσε να αριθμεί 30.000 και 40.000 συμμετοχές, εάν υπήρχε η δυνατότητα μετακίνησης περισσότερων δρομέων. Σκεφτείτε ότι φέτος, που φτάσαμε, τεχνικά, στα όριά μας, κληθήκαμε να μετακινήσουμε 20.000 δρομείς από το κέντρο της Αθήνας προς το Μαραθώνα με 430 μισθωμένα λεωφορεία. Αυτή η επιχείρηση συνεπάγεται τουλάχιστον τρεις ώρες μετακινήσεων από τις 5.30 το πρωί, για να εκκινήσουν οι δρομείς στις 9.00. Εάν υπήρχε μέσο σταθερής τροχιάς τότε θα ήταν εφικτό να είχαμε περισσότερες συμμετοχές.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, μας ενδιαφέρει να εμπλουτιστεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος και με άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, στη λογική του Authentic Talks, που έγινε φέτος για δεύτερη χρονιά μεγάλη επιτυχία, καθώς ανανεώνουν το ενδιαφέρον και προσθέτουν αίγλη στο θεσμό.

Μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω και το δικό μου προσωπικό στόχο, που θεωρώ είναι κοινός με όσους συμμετέχουν στο μεγάλη αυτή εκδήλωση. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πρέπει να διαχωριστεί παγκοσμίως από τους υπόλοιπους Μαραθωνίους, γιατί αποτελεί ένα ιδιαίτερο και μοναδικό γεγονός για όλους τους δρομείς και τους επισκέπτες. Στόχος μου είναι, λοιπόν, ο αγώνας να γίνει ένα τάμα ζωής για όλους τους μεγάλους δρομείς, καθώς πραγματικά δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλον στον κόσμο.

- Αφήνοντας στην άκρη τον Μαραθώνιο, που είναι η μια πλευρά του νομίσματος και μάλλον η πιο… φωτεινή, υπάρχει και η άλλη πλευρά που δεν είναι και τόσο ευχάριστη, όπως για παράδειγμα η κακή κατάσταση σχεδόν όλων των σταδίων της χώρας...

«Πέρα από το οικονομικό, που απασχολεί κάθε ομοσπονδία, κάθε φορέα θα έλεγα, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα στάδια, ακόμα και με τα εθνικά προπονητικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα στο ΟΑΚΑ και στον Άγιο Κοσμά, από όπου θα αναγκαστούμε σύντομα να φύγουμε, προβλήματα στη Θεσσαλονίκη στο Καυτανζόγλειο, αλλά και στις περισσότερες πόλεις της περιφέρειας.

Για τις διοργανώσεις κλειστού στίβου δεν έχουμε χώρο στη διάθεσή μας. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μάς παραχωρείται μόνο για μια ημερίδα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Πώς περιμένουμε να αγωνιστούν εκεί και να αποδώσουν αθλητές του βεληνεκούς ενός Τεντόγλου, μιας Στεφανίδη ή ενός Καραλή;

Μας ρωτούν συχνά γιατί δεν φέρνουμε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα. Έχετε την εντύπωση ότι εμείς δεν θέλουμε; Πείτε μου, όμως, σε ποιο στάδιο θα τη φιλοξενήσουμε; Ο κακής ποιότητας ελαστικός τάπητας που έχει τοποθετηθεί στα περισσότερα στάδια, αποτέλεσμα της μη θέσπισης, μέχρι πρότινος, βασικών προδιαγραφών, κατέστησε την πλειοψηφία των αγωνιστικών χώρων ακατάλληλη, όχι μόνο για αγώνες, αλλά το σημαντικότερο, για προπόνηση.

Η θετική εξέλιξη είναι ότι με την τωρινή αθλητική ηγεσία έχει δημιουργηθεί μια σχέση κατανόησης και εμπιστοσύνης και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση για τη βελτίωση των συνθηκών στα εθνικά στάδια.

Πάντως, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι αυτό μου πληγώνει περισσότερο ως πολίτη της χώρας και ως άνθρωπο του αθλητισμού είναι ότι τα έργα υποδομής του 2004, τα οποία πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά, συντηρήθηκαν πλημμελώς ή παραμελήθηκαν. Οπότε τώρα νιώθουμε σαν ξεκινάμε από την αρχή.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα έχει την τύχη και την ευλογία να διαθέτει έναν αθλητή, στον οποίο έχει υποκλιθεί η παγκόσμια οικογένεια του στίβου, όπως είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Πως μπορεί ο ΣΕΓΑΣ να «εκμεταλλευτεί» τη δημοτικότητά του;

«Ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός ανέκαθεν αναδείκνυε πρόσωπα, αθλητές και αθλήτριες με πολύ μεγάλη δημοφιλία. Δεν θα αναφέρω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν, αλλά είναι γεγονός ότι ακόμα και σε δύσκολες εποχές, υπήρχαν ένα-δύο πρωταθλητές που κρατούσαν ψηλά τη σημαία.

Και στην τωρινή εποχή, πλην του Μίλτου, υπάρχουν κι άλλα παιδιά που είναι πολύ αγαπητά στο φίλαθλο κοινό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένα τεράστιο ταλέντο, ένα αθλητής που έχει κατακτήσει τα πάντα, αλλά παραμένει προσιτός και καθημερινός· το παιδί της διπλανής πόρτας θα έλεγα. Κι αυτό αρέσει στον κόσμο. Οτιδήποτε άλλο επιτηδευμένο θα αλλοίωνε την εικόνα του.

Σίγουρα χαιρόμαστε που έχουμε στις τάξεις μας έναν αθλητή και άνθρωπο όπως ο Μίλτος και ασφαλώς επωφελείται και ο κλασικός αθλητισμός από την παρουσία του. Στο πλαίσιο του αποδεκτού, λοιπόν, ο ΣΕΓΑΣ προβάλει τον Μίλτο και τα άλλα δυνατά ονόματά του, τόσο στους αγώνες όπου μετέχει όσο και με την παρουσία του σε παράλληλες εκδηλώσεις».

Είπατε πως υπάρχουν κι άλλα παιδιά που είναι πολύ αγαπητά στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Θα θέλαμε να ακούσουμε και γι’ αυτούς.

Νιώθουμε ευλογημένοι και ευτυχισμένοι που διαθέτουμε πολλούς καταξιωμένους και ανερχόμενους αθλητές και αθλήτριες, τους οποίους προσπαθούμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σποτ όπως το πολύ επιτυχημένο «Το Πρώτο Βήμα», με επισκέψεις στα σχολεία και διαλέξεις, να φέρουμε σε επαφή, σε επικοινωνία με το φίλαθλο κοινό.

Εδώ θέλουμε και τη δική σας βοήθεια, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να συνδράμετε από το μετερίζι σας για να φέρουμε τα παιδιά και τους γονείς τους σε επαφή με τον αγνό και υγιή αθλητισμό, μακριά από διακρίσεις και επεισόδια.

Καλούμε όλον τον κόσμο να έρθει να μας δει από κοντά, στην προπόνηση, στο στάδιο, στους αγώνες μας. Εκεί θα διαπιστώσουν ότι ο κλασικός αθλητισμός δεν καμαρώνει μόνο για τους Ολυμπιονίκες του, αλλά για όλα τα παιδιά του, που παλεύουν, μοχθούν καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για να ξεπεράσουν τα όριά τους. Κι ας μην κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους θα είναι η δική σας παρουσία και το χειροκρότημα.

Είστε αισιόδοξη για το παρόν και το μέλλον του στίβου στην Ελλάδα;

«Ο κλασικός αθλητισμός στη χώρα μας πέρασε, μετά μια δωδεκαετία εξαιρετικής άνθησης και προβολής, σε μια βαθιά κρίση και πτώση της δημοτικότητάς του. Δεν χρειάζεται να παραθέσουμε τώρα τους λόγους, όμως, σίγουρα έχουν αναλυθεί και έχουμε διδαχτεί από τις όποιες αστοχίες του παρελθόντος.

Η δεξαμενή του ελληνικού κλασικού αθλητισμού έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά, παρά τις δυσκολίες, υπάρχει και ποιοτική αναβάθμιση. Κι αυτό έχει καταστεί σαφές με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών, χάρη στις προσπάθειες της ομοσπονδίας, των σωματείων και φυσικά των προπονητών, των αθλητών και των γονιών τους, που μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν γίνει συγχρηματοδότες του ελληνικού αθλητισμού.

Το 2023, ο ελληνικός στίβος κατέκτησε μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις, όλων των ηλικιών και πολλά παιδιά πλασαρίστηκαν στους τελικούς. Ωστόσο, ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι φροντίσαμε, ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες, να στείλουμε γεμάτες ομάδες, να δώσουμε τη δυνατότητα στις γενιές που έρχονται από πίσω, να γεμίσουν με πολύτιμες εμπειρίες. Κι αυτό συνέβη επειδή επενδύσαμε μεγάλο μέρος των εσόδων μας από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, όχι μόνο στον υψηλό αθλητισμό, αλλά και στη νέα γενιά. Άλλωστε, αυτός δεν είναι ο λόγος ύπαρξης μιας αθλητικής ομοσπονδίας;»

-Σε λίγες ημέρες ξεκινά και επίσημα η Ολυμπιακή χρονιά και ξεκινά πιο έντονα η αντίστροφη μέτρηση για το Παρίσι 2024. Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι που έχει ο ελληνικός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τι θα είναι ικανοποιημένη η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ;

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθός μας, τις υποδομές που διαθέτουμε και την πρόνοια της Πολιτείας για τον αθλητισμό. Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες, ισοδυναμεί με δέκα σε μια χώρα που ενδιαφέρεται έμπρακτα για τον αθλητισμό της και οι αθλητές της προπονούνται και αγωνίζονται με λυμένα τα προβλήματά τους.

Προσωπικά, θα με ικανοποιήσει να δω όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά μας να πάρουν την πρόκριση, να μπουν στην κονίστρα και να δώσουν το 100 τοις εκατό των δυνατοτήτων τους. Τώρα, αν αυτή η προσπάθεια φέρει και τη μεγάλη διάκριση, θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα, τόσο ως ΣΕΓΑΣ όσο και ως λάτρεις του αθλητισμού.

Σίγουρα υπάρχουν οι δυνατότητες για πρόκριση σε τελικούς και τουλάχιστον ένα μετάλλιο, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να αντιληφθούμε πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος των Ολυμπιακών Αγώνων, πόσο σκληρός ο συναγωνισμός και με ποια εφόδια μάχονται οι Έλληνες.

-Όταν θα πλησιάζουν οι μέρες για την Τελετή Έναρξης και γενικά όταν έρχεται η ώρα για μια μεγάλη διοργάνωση (ευρωπαϊκό, παγκόσμιο) υπάρχουν στιγμές που ξυπνά μέσα σας η αθλήτρια Σοφία Σακοράφα; Έχετε σκεφτεί ‘να μπορούσα άλλη μια φορά να πάρω το ακόντιο και να το στείλω όσο πιο μακριά μπορώ;’»

Να σας θυμίσω ότι το 2004, σε ηλικία 47 ετών, δεν σκέφτηκα απλά αν μπορώ, αλλά το τόλμησα, φορώντας και πάλι την αγωνιστική μου εμφάνιση και παίρνοντας το ακόντιο ξανά στα χέρια μου.

Η πρώτη μου σκέψη είναι πάντα «ναι, μπορώ ακόμα», αλλά όσο περνούν τα χρόνια, θα πρέπει να σε υπακούει και το σώμα σου. Πνευματικά, όμως, δεν θα βγάλω ποτέ την αθλήτρια Σοφία Σακοράφα, το πείσμα της και την επιμονή της από το νου μου».

-Έχοντας συμπληρώσει πλέον ένα ικανό χρονικό διάστημα στον προεδρικό θώκο του ΣΕΓΑΣ, έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας να εμπλακείτε στα διοικητικά της Ομοσπονδίας και τι είναι χειρότερο; Το άγχος που είχατε ως αθλήτρια υψηλού επιπέδου στο κυνήγι των μεταλλίων και των ρεκόρ ή αυτό του προέδρου που πρέπει να βρει λύσεις για τα προβλήματα όλων όσοι εμπλέκονται με τον κλασσικό αθλητισμό;

Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανιώσει. Ενεπλάκην στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για να προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου να βοηθήσω τον κλασικό αθλητισμό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του τόσο όσον αφορά το αγωνιστικό όσο και το οργανωτικό κομμάτι, μεταφέροντας τις εμπειρίες μου από το χώρο του αθλητισμού την πολιτική και την επαγγελματική πορεία μου.

Ξέρετε, στη ζωή μου προσπαθώ να σταθμίζω τα δεδομένα και τις συνθήκες, να προσπαθώ με όλο μου το είναι και να είμαι πάντα έτοιμη να αναλάβω τις ευθύνες μου.

Είναι απείρως δυσκολότερο να έχεις στα χέρια σου την ευθύνη για τις ζωές των άλλων, παρά αποκλειστικά για τη δική σου. Για παράδειγμα, αν στο σπίτι μου είχα ένα πρόβλημα με τα οικονομικά μου, τι πιο απλό από τον περιορισμό των εξόδων μου. Τώρα, όμως, που έχω την ευθύνη για τόσους ανθρώπους, είμαι υποχρεωμένη, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, να αναζητήσουμε λύσεις και να τις ανακαλύψουμε, ακόμα κι αν φαινομενικά έχουμε βρεθεί σε αδιέξοδο.

Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτησή σας, ως πρωταθλήτρια είναι θεμιτό και αποδεκτό να έχεις άγχος, αλλά ως παράγοντας οφείλεις να δείχνεις θέληση, ευθύνη και αποφασιστικότητα και σίγουρα ο δεύτερος ρόλος έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος.


Ειδήσεις σήμερα

Στα ίδια επίπεδα οι τιμές του ρεύματος στις αρχές του 2024 - Τι προβλέπουν οι τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων

Τα 3 στοιχεία που δείχνουν ότι η επίθεση των χούλιγκαν που τραυμάτισαν τον αστυνομικό ήταν προσχεδιασμένη

Δολοφονία χαρακτήρα καταγγέλλει η Λουπάκη μετά την απάντηση του διευθυντή του «Κόκκινο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης