Stoiximan Basket League, Άρης - Περιστέρι bwin 81-73: Κυρίαρχος στο Αλεξάνδρειο - Βίντεο

Stoiximan Basket League, Άρης - Περιστέρι bwin 81-73: Κυρίαρχος στο Αλεξάνδρειο - Βίντεο

Προηγήθηκαν και με 18 πόντους οι νικητές - Κορυφαίος ο Γκάλινατ

aris_111
Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έπαιξε εξαιρετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ, είχε τον έλεγχο του αγώνα μέσα από την άμυνα αλλά και το μακρινό σουτ. Σε δύο πράγματα υστέρησε.

Το αμυντικό ριμπάουντ αλλά και στην ευκολία με την οποία έκανε το λάθος. Κι όμως, παρότι το Περιστέρι εξασφάλισε 34 επιπλέον κατοχές μέσα από το επιθετικό ριμπάουντ αλλά και τα λάθη του αντιπάλου, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxktutq0ilax)


Ο αγώνας
Κλείσιμο
Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο μέσα από την άμυνά του αλλά και την αποτελεσματικότητά του στο μακρινό σουτ (4/10). Προηγήθηκε με 11-6 (4’) έπειτα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε διευρύνει τη διαφορά αλλά ό,τι επιπλέον κατοχή εξασφάλιζε μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, την έχανε από τα λάθη. Το δε Περιστέρι είχε δυσκολία ανταπόκρισης στην άμυνα με αλλαγές, κυρίως όμως ήταν άστοχο στα σουτ εντός παιδιάς (4/12). Κι έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 18-12.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxktaibjxs0x)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxkspn31p3e9)


Οι γηπεδούχοι δεν διατήρησαν απλά τον έλεγχο στις αρχές της δεύτερης περιόδου αλλά διεύρυναν τη διαφορά φτάνοντας στο +13 (29-16) έχοντας σε καλή κατάσταση τον Σίλβιο ΝτεΣόουζα. Εκεί ήρθε η αντίδραση του Περιστερίου το οποίο μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ απέκτησε τη δυνατότητα εκτέλεσης περισσοτέρων επιθέσεων (αλλά και των 11 λαθών του Άρη), έβαλε και δύο μακρινά σουτ με τους Ράγκλαντ, Ουίλιαμς και με 0-10 σερί μείωσε σε 29-26 (18’). Ο Άρης είχε καλύτερη διαχείριση αγώνα στα τελευταία δύο λεπτά με την επιστροφή του Βασίλη Τολιόπουλου στο παρκέ και στο τέλος του ημιχρόνου ήταν μπροστά με 37-30.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxkrmcsuus09)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxkr4gshwbv5)


Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους θύμισαν εν πολλοίς τα αντίστοιχα της δεύτερης περιόδου υπό την έννοια ότι ο Άρης ξέφυγε και πάλι μες διψήφια διαφορά (45-33) με πρωταγωνιστή τον Μπλούμπεργκς αλλά εκεί υπέπεσε σε λάθη, αυτά εκμεταλλεύτηκε το Περιστέρι για να μειώσει τη διαφορά (45-39, 25:30). Εκεί ο Άρης βρήκε επτά σερί πόντους με τους Γκάλινατ, Καρ, επανέφερε τη διαφορά στο +13 (52-39, 27’) και χάρη στους πόντους που βρήκε από τον Ρόνι Χάρελ την κράτησε μέχρι το τέλος της περιόδου (59-46, 30’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxkrtzvol8gp)



Το εύστοχο τρίποντο του Γκάλινατ ανέβασε τη διαφορά στο +16 (62-46). Πέντε διαδοχικοί πόντοι λειτούργησαν στο να σταθεί όρθια η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη η οποία μάλιστα απέκτησε το μπόνους των βολών έπειτα από 72 δευτερόλεπτά στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης είχε όμως τον έλεγχο του αγώνα, κυρίως όμως είδε τον Κρις Μπάνκστον να μπαίνει στο παιχνίδι μαζεύοντας διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και μετατρέποντάς τα σε καλάθια με εντυπωσιακά καρφώματα (74-56, 34:30).


Εκεί οι «κίτρινοι» έκαναν τα ίδια λάθη. Δεν μάζεψαν ριμπαόυντ, είχαν βιασύνη και το Περιστέρι βρήκε την ευκαιρία για να μειώσει τη διαφορά (77-67, 37:30). Ο Άρης μπήκε με το ίδιο προβάδισμα στα τελευταία 80’’ δευτερόλεπτα (79-69) αλλά η διαχείριση της κατάστασης δεν ήταν η σωστή. Το Περιστέρι μείωσε σε 79-73 κι εκεί υπήρξε έντονη λογομαχία μεταξύ Ξανθόπουλου-Μποχωρίδη, ο πρώτος διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ και ο δεύτερος του είπε ότι έκανε flopping. Οι δυο τους αντάλλαξαν μάλιστα κάποια… γαλλικά, τα δε πρόσωπά τους ενώθηκαν και ο έμπειρος γκαρντ αποδοκιμάστηκε έντονα σ’ ένα γήπεδο στο οποίο κάποτε είχε αποθεωθεί. Επί της ουσίας, δύο βολές του Τολιόπουλου έγραψαν τον επίλογο του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Άρης έπαιξε εξαιρετική άμυνα μέχρι το 35’ περιορίζοντας το Περιστέρι στους 56 πόντους, ξεφεύγοντας με +18. Είχε επίσης ποσοστό πάνω από 50%

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άρης βρήκε πολλούς πρωταγωνιστές, ο Γκάλινατ ήταν αυτός που έβαλε τους περισσότερους πόντους αλλά και τα κρίσιμα σουτ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Αρκετοί. Από τον Μπλούμπεργκς, τον Τολιόπουλο έως και τον Μπάνκστον στην τελευταία περίοδο.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ράγκλαρντ έκανε μεν επτά λάθη αλλά με 19 πόντους και 10 ασίστ έδωσε έτοιμα καλάθια στον Νέιτ Ρένφρο. Καλό παιχνίδι και από τον Ντάνγκουμπιτς αλλά και τον Πουλιανίτη.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το Περιστέρι πήρε λίγα πράγματα από τους Ουίλιαμς, Τόμπσον ενώ ο Μήτρου Λονγκ είχε διάθεση, όχι όμως και εκτέλεση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης είχε ακρίβεια στην εκτέλεση έξω από τα 6.75 φθάνοντας πάνω από το 50% τη στιγμή που προηγήθηκε με +18 (74-56). Στο ίδιο σημείο, το Περιστέρι αν και πήρε 34 κατοχές από τα επιθετικά ριμπάουντ του και τα λάθη του Άρη, είχε περιοριστεί στους 56 πόντους.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον εντός έδρας αγώνα με τη Λιετκαμπέλις, ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας το Λαύριο ενώ το Περιστέρι θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ.


Τα δεκάλεπτα: 18-12, 37-30, 52-39, 81-73

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Σκυλιά κατασπάραξαν μητέρα δύο παιδιών- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Ελίζαμπεθ Ελέτσι: Έφτασε στην εκκλησία με Φεράρι - Οι χρυσές μπομπονιέρες και ο γάμος των 50.000 ευρώ

Κρήτη: 17χρονη μαθήτρια υπέστη ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης