Stoiximan Basket League, Μαρούσι - Κολοσσός 85-74: Μεγάλη νίκη με την υπογραφή Γιαννόπουλου

Με τον Χάρη Γιαννόπουλο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση (25π., 8ριμπ., 5/12τρ.) το Μαρούσι επικράτησε του Κολοσσού με 85-74 στο κλειστό του Αγίου Θωμά και... έστειλε το Περιστέρι αυτομάτως στο Final 8 του Κυπέλλου

Μπορεί ο Κολοσσός να «καιγόταν» για τη νίκη προκειμένου να έπαιρνε το εισιτήριο για το Final 8 του Κυπέλλου ωστόσο το Μαρούσι και δη το δίδυμο των Χάρη Γιαννόπουλου και Αϊζάια Μπρίσκοου είχαν τελείως διαφορετική άποψη και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη με 85-74.

Μια νίκη με την οποία έφεραν την ομάδα των βορείων προαστίων στο 4-7 μεγαλώνοντας τον πήχη ενόψει της συνέχειας, ενώ έστειλαν αυτομάτως το Περιστέρι bwin στο Final 8. Αμφότεροι πέτυχαν περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας τους έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο κομμάτι των επιθέσεων της ομάδας του.



Το ματς: Μαρούσι – Κολοσσός Ρόδου
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν... τελείως διαφορετικό από τα όσα θα επακολουθούσαν στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο ματς (9-10 στο 6') με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο ισόπαλο στους 16 πόντους. Όμως στη συνέχεια το Μαρούσι πήρε... φωτιά χάρη στους Μπρίσκοου και Γιαννόπουλου, οι οποίοι ηγήθηκαν της ομάδας τους για επιμέρους σκορ 27-9 με το οποίο έδωσαν στην ομάδα του προβάδισμα 18 πόντων (43-25).

Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +22 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (50-28 στο 22') κάτι που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης και μάλιστα με εύκολο τρόπο στους γηπεδούχους. Ο Κολοσσός δεν τα παράτησε. Αντίθετα οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη χαλάρωσαν αρκετά από εκείνο το σημείο και μετά, έγιναν ευάλωτοι στην άμυνα, και οι φιλοξενούμενοι «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 31-16 έως το 32' μειώνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων (68-59).

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν και χωρίς τον Άχμεντ Χιλ ο οποίος είχε αποχωρήσει με πρόβλημα από το πρώτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να έχουν έναν σημαντικό παίκτη «μείον» στο rotation. Ο Κολοσσός, μάλιστα, πλησίασε στους πέντε πόντους με 2:31 για το τέλος του αγώνα (79-74) και θα μπορούσε να μειώσει και περισσότερο αλλά ο Παπαδάκης προχώρησε σε μια κακή επιλογή και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μπρίσκοου έφερε εκ νέου το Μαρούσι σε «μαξιλαράκι» ασφαλείας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τρομερό 27-9 των γηπεδούχων με το οποίο πήραν τα ηνία του αγώνα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Γιαννόπουλος (25π., 8ριμπ., 5/12τρ.) και Μπρίσκοου (20π., 10ασ.) έκαναν τη διαφορά για το Μαρούσι.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (11π., 4ριμπ., 2ασ.) συμπλήρωσε ιδανικά τους δύο συμπαίκτες του.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν εξαιρετικός στην επίθεση με 19 πόντους και 7/14 εντός παιδιάς.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαμηλή πτήση για τον Πόλεϊ με 1/3 σουτ σε σχεδόν 27 λεπτά συμμετοχής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ (42-32 υπέρ του Αμαρουσίου) όπως επίσης το γεγονός ότι τρεις παίκτες των γηπεδούχων έδωσαν τους 56 από τους 85 πόντους.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Μαρούσι υποδέχεται τον Παναθηναϊκό AKTOR στο κλειστό του Αγίου Θωμά (31/12, 17:15) ενώ ο Κολοσσός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας (30/12, 18:00) Περιστέρι bwin.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 43-25, 64-52, 85-74.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς έγινε το έγκλημα στα Καλύβια - Ο 16χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του με δύο μαχαίρια

Έρχεται ρύθμιση για τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ: Θα απαγορεύονται αν έχει προηγηθεί ανατίμηση στο προϊόν

«Υπόθεση Μαγκνίτσκι»: Ξέπλυμα ρωσικής φορολογικής απάτης, πολυτελείς επαύλεις και περίεργοι θάνατοι στην Κύπρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr