Μπάσκετ Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-61 τον Ολυμπιακό με σόου της Τζόουνς - Δείτε βίντεο

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-61 τον Ολυμπιακό με σόου της Τζόουνς - Δείτε βίντεο

Σε ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μεγάλου ντέρμπι, οι «πράσινες» επικράτησαν της ομάδας του Πειραιά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

pao-oly
Ο Παναθηναϊκός με την Τζόουνς να σημειώνει 24 πόντους πήρε τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό με σκορ 65-61.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τις Βίτολα και Τόμπιν στην πεντάδα του. Με τον όγκο των δύο ψηλών να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό, τόσο στην άμυνα , όσο και στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα με 8-0 και να δεχτούν το πρώτο καλάθι, ένα τρίποντο της Τζόουνς, σχεδόν πεντε λεπτά μετά την έναρξη.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxwl4li8c6u9)

Κλείσιμο
Η Βίτολα ήταν η παίκτρια που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-19 και την παίκτρια του Ολυμπιακού στους 6 πόντους. Με την εκκίνηση της 2ης περιόδου, ο Παναθηναϊκος μπήκε πιο δυνατά και με όπλα τα τρίποντα (4/7) κατάφερε να κλείσει τη διαφορά (19-19). Ο Ολυμπιακός παίζοντας ξανά κλειστή άμυνα, κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα (22-27), ωστόσο ήταν δεδομένο ότι το ματς θα γίνει ντέρμπι.

Η Τσβίτκοβιτς... ξύπνησε στο πιο κρίσιμο σημείο, μέχρι και τους 8 πόντους της στο πρώτο ημίχρονο σε συνεχόμενες φάσεις και ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με την Τζόουνς (32-31). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην έναρξη της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε απόλυτο βαθμό στην Βίτολα και δεν έκανε λάθος. Η Λετονή έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το σκορ να είναι στο 44-44, στα μέσα της 3ης περιόδου. Και τη Βίτολα να έχει 15 πόντους.

Ενδεικτικό της σημασίας του αγώνα, είναι πως το σκορ έμεινε στο 44-44 για αρκετά λεπτά, προτού μπει στην εξίσωση η Σωτηρίου. Τέσσερις σερί πόντοι έκαναν το 50-47, με την Τσβίτκοβιτς να κρατάει το καλύτερο για το φινάλε: Γκολ φάουλ σχεδόν στη λήξη του δεκαλέπτου. Με το σκορ στο 53-49 το ντέρμπι συνεχίζεται. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το... μπλακ άουτ του Ολυμπιακού (χωρίς πόντο στα τέσσερα πρώτα λεπτά της περιόδου) και ξέφυγε με 57-49. Κλήθηκε ωστοσο να διαχειριστεί το 4ο φάουλ της Τζόουνς καθώς και τα πέντε ομαδικά και γρήγορα φάουλ.

Η Χριστινάκη μόνη της για την ανατροπή

Με τη Βίτολα απενεργοποιημένη, η Χριστινάκη ανέλαβε να δώσει σκορ. Πέτυχε 8 σερί πόντους, το σκορ έγινε 59-58! Η Νικολοπούλου έκανε με μπάσιμο το 59-60 και η Τζόουνς με σουτ απάντησε άμεσα για το 61-60!

Ο Ολυμπιακός έχασε την επίθεση, η Τζόουνς είχε και πάλι την μπάλα στα χέρια της. Κερδισμένο φάουλ, 2/2 βολές και στο +3 οι γηπεδούχοι (63-60), με 13.5 στο ρολόι.

Ο Ολυμπιακός αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης, με την Σωτηρία να κλειδώνει τη νίκη πρόκριση από τις βολές (64-60).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης