Stoiximan Basket League, Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ 54-69: Χωρίς ενέργεια, αλλά νικητής

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην εντυπωσίασε στην Πάτρα ωστόσο πήρε τη νίκη απέναντι στον «λειψό» Προμηθέα με 69-54 κλείνοντας αήττητος τον πρώτο γύρο στην Basket League

Μετά την «διαβολοβδομάδα» σε Μονακό και Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός AKTOR παρουσιάστηκε χωρίς αποθέματα ενέργειας στο ματς της Πάτρας. Παρόλα αυτά δεν το πλήρωσε. Πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα και ολοκλήρωσε με το απόλυτο 11/11 τον πρώτο γύρο της φετινής Basket League.

Άλλωστε το μυαλό βρισκόταν περισσότερο στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (28/12, 21:15) και σε συνδυασμό με την κούραση δεν μπόρεσαν οι «πράσινοι» να πιάσουν τα γνωστά στάνταρ της απόδοσής τους. Ακόμη και αν οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν με μόλις έξι παίκτες από το βασικό τους rotation.

Φυσικά ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Κακό μπάσκετ και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο, όταν και υπήρχε εκατέρωθεν αστοχία. Το τελικό σκορ και μια ματιά στα στατιστικά αποδεικνύει τα όσα συνέβησαν στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Κέντριν Ναν με 15 πόντους και 4 ασίστ ήταν ο καλύτερος των «πρασίνων», με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13π., 4ριμπ.), Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (12π.) και Κώστα Σλούκα (8ασ., 5κλ.) να τον συμπληρώνουν στο ματς της Πάτρας.



Το ματς: Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με... φόρα στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» και με όπλο το παιχνίδι στο τρανζίσιον βρέθηκε να προηγείται με 2-8 από το πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Όμως δεν υπήρχε και συνέχεια καθώς ο Προμηθέας βελτίωσε τις επιστροφές του, έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 12-5 και να προηγηθεί με 14-13 πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο πράσινο +3 (15-18). Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 5/5 δίποντα αλλά και 1/6 τρίποντα με 7 λάθη, ενώ οι «πράσινοι» αντίστοιχα 7/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5 κλεψίματα!

Στα μέσα της 2ης περιόδου και χάρη στο σχήμα με τον Χουάντσο στο «τέσσερα» και τον Μήτογλου στο «πέντε» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με +9 πόντους (19-28 στο 15') έχοντας ξεκινήσει το δεκάλεπτο με επιμέρους 10-4. Και πάλι. Όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς αλλά είχε τον Προμηθέα να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (31-30) χάρη στον Κάουαν πριν από το τέλος του ημιχρόνου (31-34).

Στο πρώτο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν υποπέσει σε 13 λάθη αλλά ήταν κοντά στο σκορ λόγω των 1/10 τριπόντων του Παναθηναϊκού. Οι Ναν (9π.), Αντετοκούνμπο (8π.) και Μήτογλου (7π.) οδηγούσαν το «πράσινο» σκοράρισμα, με το «τριφύλλι» να είχε 16/27 δίποντα έναντι 10/16 των γηπεδούχων.



Στην 3η περίοδο εκείνος που ανέλαβε δράση ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος πήρε προσπάθειες και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο ματς (35-45) στο 25'. Έκτοτε οι «πράσινοι» δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά. Απλά έλεγχαν το παιχνίδι και ο Αταμάν είχε την ευκαιρία να ανοίξει κάπως το rotation και να δοκιμάσει και διάφορά σχήματα. Οι Πατρινοί ωστόσο συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί και να βρίσκονται σε απόσταση πέντε πόντων στη μεγαλύτερη διάρκεια του γ' δεκαλέπτου (44-49 στο 29') ωστόσο στο 30' το σκορ ήταν και πάλι στο +10 (44-54) για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Ο Χουάντσο είχε ακολουθήσει τον Καλαϊτζάκη στο ίδιο χρονικό σημείο, με τον Κώστα Σλούκα να είχε «γεμίσει» την στατιστική του με 8 ασίστ και 4 κλεψίματα. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει την 3η περίοδο με 13/21 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 9/17 βολές, 18-9 ριμπάουντ, μόλις 5 ασίστ και 20 λάθη! Αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είχε 19/31 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 1/5 βολές, 16 ασίστ, 11 κλεψίματα και 10 λάθη!

Στην τελευταία περίοδο το θέαμα ήταν αποκαρδιωτικό. Κακό μπάσκετ εκατέρωθεν, με τις δύο ομάδες να δίνουν ρεσιτάλ... αστοχίας και λαθών. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός έλεγξε το ματς, δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Πατρινούς, βρέθηκε στο +14 (46-60) τρία λεπτά πριν από το τέλος ύστερα από τρίποντο του Ναν και ουσιαστικά έριξε και... επίσημα τους τίτλους τέλους του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ουσιαστικά τα πολλά λάθη των γηπεδούχων (25 στο σύνολο) και βρήκε ευκαιρίες ώστε να χτίσει διψήφια διαφορά στην 3η περίοδο και να την διατηρήσει έως το τέλους χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέντρικ Ναν ήταν η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση του Παναθηναϊκού έχοντας

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ρέινολντς δεν βοήθησε ιδιαίτερα τον Προμηθέα, σ' ένα ματς που είχε τις ευκαιρίες (3/11 σουτ, 2 λάθη)

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κώστας Σλούκας είχε «γεμάτη» στατιστική (5π., 8ασ., 5κλ.) ενώ Καλαϊτζάκης (12π.) και Χουάντσο (13π., 4ριμπ.) έδωσαν τις δικές τους λύσεις.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Κόφι έβγαλε τρομερή ενέργεια έχοντας 18 πόντους και 19 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 25 λάθη του Προμηθέα για μόλις 6 ασίστ σε συνδυασμό με το κακό ποσοστό στα τρίποντα (3/20) αλλά και τα 15 λάθη του Παναθηναϊκού.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα (28/12, 21:15) για την 17η αγωνιστική της Euroleague, ενώ ο Προμηθέας Πάτρας θα πρέπει να περιμένει την επόμενη εβδομάδα και δη το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (30/12, 17:15) για την πρεμιέρα του β' γύρου.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-34, 44-54, 54-69.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Διθύραμβος Bild για Ελλάδα: Το γαλανόλευκο θαύμα - Μητσοτάκης: «Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη»

Επιμένει η πλευρά της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε το χάσκι της Αράχωβας: Μόνο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει αυτό που συνέβη στον Όλιβερ

Τον Ιανουάριο ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Πτυχίο με πλήρη επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr