Κύπελλο Αγγλίας, Άρσεναλ-Λίβερπουλ 0-2: «Διπλό» στο Λονδίνο και πρόκριση στους «32»

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κίβιορ (80') και σφράγισε τη νίκη με τέρμα του Ντίας (90+5')

Το αυτογκόλ του Γιάκουμπ Κίβιορ στο 80΄ και το τέρμα του Λουίς Ντίας στο 90΄+5 έστειλαν τη Λίβερπουλ στους «32» του FA Cup, με το τελικό 2-0 επί της Άρσεναλ στο «Εμιρέιτς».

Ο 23χρονος Πολωνός αμυντικός των «κανονιέρηδων» έμελλε να εξελιχθεί σε «μοιραίο» για την ομάδα του, καθώς έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα σ΄ ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο του ματς, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν.



Οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουίς Ντίας «κλείδωσε» την πρόκριση της πρωτοπόρου της Premier League.



Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «64» του αγγλικού Κυπέλλου ήταν μοιρασμένο, με την Άρσεναλ να έχει δοκάρι στο 12΄ σε προσπάθεια του Όντεγκααρντ να σκοράρει, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ.



Το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ «απάντησε» στα δοκάρια με τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 45΄ να σημαδεύει το οριζόντιο με φοβερό σουτ από την άκρη της μεγάλης περιοχής.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ (88΄Σμιθ-Ρόου), Ζορζίνιο (82΄Ενκέτια), Όντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς (88΄Τροσάρ), Σάκα, Νέλσον (62΄Μαρτινέλι)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Κουάνσα, Γκόμες, Μακ Άλιστερ (59΄Χράφενμπερχ), Έλιοτ (75΄Μπράντλεϊ), Τζόουνς (75΄Κλαρκ), Χάκπο (59΄Ζότα), Ντίας, Νούνιες


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τις βροχές και τον αέρα, έρχεται ψύχος από την Ουκρανία - Χιόνια και στην Αττική βλέπει ο Τσατραφύλλιας

Porsche παραδόθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό

Διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ έσωσαν έγκυο και το παιδί που κυοφορούσε - Η δύσκολη επιχείρηση που αποκάλυψε ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr