Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών, Ελλάδα - Γαλλία 15-7: Στην τετράδα τα κορίτσια - Βίντεο

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών, Ελλάδα - Γαλλία 15-7: Στην τετράδα τα κορίτσια - Βίντεο

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου που πέρασε στο Παγκόσμιο της Ντόχα «βλέπει» μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και στο βάθος πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Με Ισπανία στον ημιτελικό

greecew

Στις «4» καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών του Αϊντχόφεν αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα προκρίθηκε η Ελλάδα

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου απέκλεισε με 15-7 την Εθνική Γαλλίας, στην οποία είναι προπονητής ο Τεό Λοράντος και βλέπουν μετάλλιο αλλά και στο βάθος πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyaepaxd7ybd)



Επόμενος αντίπαλός της είναι η πανίσχυρη Ισπανία. O αγώνας θα διεξαχθεί σε 2 ημέρες και σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα προκρίνεται στο Παρίσι 2024.  Σε περίπτωση ήττας εάν στον τελικό είναι η Ολλανδία με την Ισπανία και η Ελλάδα πάρει το χάλκινο επίσης προκρίνεται! 

O αγώνας 

Η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς τις Βάσω Πλευρίτου και Ελενα Ελληνιάδη και με την Ιωάννα Σταματοπούλου στην εστία, μπήκε πολύ καλά στο ματς και προηγήθηκε 3-0 με δύο γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyaf5vs2ap4p)
Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyaeectksswx)


Ακολούθησε όμως ένα διάστημα χαλάρωσης, με πολλά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, και η Γαλλία βρήκε λύσεις από τα άκρα της επίθεσης και με σερί 4-0 πέρασε μπροστά στο σκορ, παρότι είχε 0/3 με παίκτρια παραπάνω ως εκείνο το σημείο. Ενα πέναλτι που κέρδισε με προσωπική ενέργεια η Ελευθεριάδου, έδωσε την ευκαιρία στη Νίνου να διακόψει την δεκάλεπτη "αφλογιστία" της εθνικής (4-4) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παίρνει ξανά προβάδισμα με 6-5, με νέο γκολ της Ειρήνης Νίνου (αυτή τη φορά από την περιφέρεια).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyaexfkqr401)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyadzyntwkdl)


Στο τρίτο οκτάλεπτο, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να περνά κάτω από τα δοκάρια, η εθνική "έσφιξε" την άμυνά της και βρήκε γκολ στην κόντρα με τη Νίνου, μετά από ασίστ της Ελευθερίας Πλευρίτου. Στη συνέχεια η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι, η Ρικρόου απέκρουσε την εκτέλεση της Ελευθερίας Πλευρίτου, η οποία όμως πήρε το ριμπάουντ και με δεύτερη προσπάθεια "έγραψε" το 8-5. Αλλη μία κόντρα με τη Χυδηριώτη (από μακρινή πάσα της Διαμαντοπούλου) και το τέταρτο προσωπικό γκολ της Νίνου ανέβασαν το συνολικό σερί της ελληνικής ομάδας σε 6-0 και τον δείκτη του σκορ σε 10-5, δίνοντας τέλος στις ελπίδες των Γαλλίδων για την υπέρβαση. Στο φινάλε, οι παίκτριες του Τεό Λοράντου φάνηκε να τα παρατάνε (ίσως και να μην είχαν άλλες δυνάμεις) και η διαφορά έφτασε στο τελικό 15-7, που μάλλον αδικεί την προσπάθεια των "τρικολόρ".

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyadehpzcda1)


Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-4, 4-1, 5-1

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Ξενάκη (φουνταριστός), 2-0 Ελευθ. Πλευρίτου (π.π.), 3-0 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 3-1 Ραντοσάβλιεβιτς (περιφέρεια), 3-2 Ντολ (περιφέρεια), 3-3 Ντολ (περιφέρεια), 3-4 Γκιγέ (περιφέρεια), 4-4 Νίνου (πέναλτι), 4-5 Μπουλούκμπατσι (π.π.), 5-5 Σάντα (περιφέρεια), 6-5 Νίνου (περιφέρεια), 7-5 Νίνου (κόντρα), 8-5 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 9-5 Χυδηριώτη (κόντρα), 10-5 Νίνου (π.π.), 10-6 Νταλιέν (π.π.), 11-6 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 12-6 Γιαννοπούλου (κόντρα), 13-6 Ελευθεριάδου (περιφέρεια), 13-7 Μπατί (φουνταριστός), 14-7 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 15-7 Γιαννοπούλου (περιφέρεια).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyaf3vkpwb8p)


Η εθνική είχε 2/6 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 7 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 3 στην κόντρα.
Η Γαλλία είχε 2/9 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μπουλούκμπατσι (55 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), η Πάτρα (5΄08΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα) και η Μαργ. Πλευρίτου (1΄10΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού).

Διαιτητές: Ντούτιλχ (Ολλανδία), Κουνίκοβα (Σλοβακία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου
ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ρικρόου, Αντρές, Αρντί, Μπουλούκμπατσι 1, Γκιγέ 1, Χέρτζκα, Νταλιέν 1, Μπατί 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ 2, Μαρτινό-Περέ

** Εκτός ελληνικής 13άδας έμειναν η Βάσω Πλευρίτου και η Ελενα Ελληνιάδη.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Όταν βγήκε στα κανάλια ήξερα ότι αυτός έφαγε τη Γεωργία» λέει η πρώην σύζυγος του συντρόφου της

Αγία Παρασκευή: Για κακούργημα διώκονται οι ανήλικοι που επιτέθηκαν στον 14χρονο - Δίωξη και στους γονείς

The Crown αλά δανικά: Θυσιάστηκε ή εκβιάστηκε η αδελφή της Άννας-Μαρίας;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης