Μαϊάμι Χιτ: «Περίμεναν» τον προπονητή να τελειώσει με το διαζύγιο για να του δώσουν $120 εκατ.

Σύμπτωση ή «προστασία» του Σπόελστρα από τη διοίκηση της ομάδας; - Γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Βόρεια Αμερική - Ανηλεές τρολάρισμα στα social media και πώς απαντά η πρώην σύζυγος

Μία κίνηση που συζητείται αρκετά έκανε η διοίκηση των Μαϊάμι Χιτ, «προστατεύοντας» με αυτόν τον τρόπο τον προπονητή της, Ερικ Σπόελστρα, αφού «περίμενε» να τελειώσει με τις διαδικασίες του διαζυγίου του προκειμένου να προχωρήσει στην επέκταση του συμβολαίου με απολαβές 120 εκατ. δολάρια για να μην έχει η πρώην σύζυγός του δικαίωμα σε αυτά τα χρήματα!

Ο Ερικ Σπόελστρα βρίσκεται στον πάγκο των Μαϊάμι Χιτ από το 2008. Τότε είχε κληθεί να πάρει τα ηνία από τον θρυλικό Πατ Ράιλι, ενώ ήταν στην ομάδα από το 1995 ως ο υπεύθυνος για τα βίντεο. Την... χαμηλότερη, δηλαδή, βαθμίδα του τεχνικού επιτελείου μιας ομάδας.

Οι δυο τους συνεχίζουν ως ένα αχώριστο δίδυμο. Ο Σπόελστρα είναι ο προπονητής, ο Ράιλι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε ένα από τα μεγαλύτερα brands του ΝΒΑ. Ο απολογισμός τους (από το 2008 μέχρι σήμερα), εντυπωσιακός με δύο πρωταθλήματα ΝΒΑ και έξι παρουσίες στους τελικούς της μαγικής Λίγκας. Προ ολίγων ημερών ο ισχυρός άνδρας της ομάδας αποφάσισε να δώσει στον 53χρονο προπονητή επέκταση συμβολαίου οκτώ ετών με συνολικές απολαβές 120 εκατομμυρίων δολαρίων.
 

Έτσι θα βρίσκεται στη 2η θέση των πιο ακριβοπληρωμένων προπονητών του ΝΒΑ, πίσω από τα 19 εκατομμύρια δολάρια του Γκρεγκ Πόποβιτς, ωστόσο η έκταση της νέας συμφωνίας του, καθιστά τον κόουτς των Χιτ αυτόν με την πλέον πλουσιοπάροχη συμφωνία για προπονητή, στη Βόρεια Αμερική. Στον πάγκο των Χιτ μετράει 704 νίκες και βρίσκεται στην 20ή θέση ανάμεσα σε όλους τους προπονητές του ΝΒΑ, ενώ στα play-offs, με 109 νίκες, κυνηγάει μόνο τον θρυλικό Πόποβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο λυκόφως της καριέρας του.

Με τον μισθό που θα παίρνει, ο Σποέλστρα θα αμείβεται καλύτερα από 367 παίκτες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Αυτό σημαίνει πως θα παίρνει παραπάνω χρήματα από το 77% των παικτών του ΝΒΑ. Φοβερό για τον άνθρωπο που ξεκίνησε σαν video coordinator στο Μαϊάμι και μέσω της δουλειάς του, θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων προπονητών της λίγκας.

To timing της ανακοίνωσης και το διαζύγιο του ζεύγους Σποέλστρα

Η ανακοίνωση της συμφωνίας των Μαϊάμι Χιτ και του πολύπειρου προπονητή έρχεται σε μια δίχως αμφιβολία, ιδιαίτερη χρονική στιγμή. Μόλις λίγες εβδομάδες πέρασαν από την οριστικοποίηση του διαζυγίου του. Αν και οι λεπτομέρειες του διακανονισμού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, μένει να γίνει σαφές από τις λεπτομέρειες το εάν η πρώην σύζυγος του Σπόελστρα θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει χρήματα από το νέο του μεγαλεπήβολο συμβόλαιο.

Ο Σποέλστρα και η πρώην σύζυγός του, η 36χρονη cheerleader Νίκι, χώρισαν τον Νοέμβριο του 2023 μετά από επτά χρόνια γάμου, επιβεβαιώνοντας ότι πήραν την «κοινή» απόφαση να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου. «Πήραμε τη δύσκολη αλλά φιλική απόφαση να καταθέσουμε από κοινού αίτηση για την επίσημη λήξη του γάμου μας», δήλωσε το ζευγάρι στην Miami Herald σε κοινή δήλωση.

 «Είμαστε και οι δύο ευγνώμονες για τη σχέση μας και παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στο να αναθρέψουμε από κοινού τα παιδιά μας και να συνεχίσουμε να τα κάνουμε κοινή μας προτεραιότητα. Εκτιμούμε την υποστήριξη όλων μας καθώς προχωράμε στο επόμενο στάδιο της ζωής μας και σας ευχαριστούμε που σέβεστε την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μας».

Πολλά τρολ του διαδικτύου έσπευσαν να κάνουν πλάκα στην 36χρονη χορεύτρια λέγοντάς πως ο Έρικ Σποέλστρα την... κορόιδεψε για τα καλά καθώς δεν θα καρπωθεί χρήματα από το νέο του συμβόλαιο.

Αφότου δέχθηκε πολλά σχόλια, ξεσπάθωσε στο Instagram απαντώντας σε όσους σχολίαζαν τις λεπτομέρειες του χωρισμού τους και είπε ότι «σύμφωνα με την χοντροκομμένη, αδαή, ανενημέρωτη κοινωνία στο σύνολό της, οι γυναίκες δεν μπορούν να κερδίσουν σε καμία κατάσταση».  
«Θα απαντήσω σε κάποια σχόλια, όχι για να σχολιάσω τις προσωπικές μου επιλογές στη ζωή, αλλά ως ένα γενικό σχόλιο για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και πράττει η κοινωνία» είπε η Σποέλστρα και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι πραγματικά ερωτευμένες με κάποιον επιτυχημένο. Όχι, προσποιούνται και το κάνουν για τα λεφτά. Και αν μια γυναίκα επιλέξει να μην είναι με έναν επιτυχημένο σύντροφο, προφανώς είναι ηλίθια.  

Και όχι, δεν θα αγνοήσω όλα αυτα τα σχόλια γιατί επί χρόνια κατέστρεφε τη συναισθηματική μου υγεία και οι άνθρωποι πρέπει να έχουν καλύτερη κατανόηση του πώς τα λόγια τους μπορούν να επηρεάσουν τους άλλους ανθρώπους. Όχι μόνο εμένα. Αλλά τους ανθρώπους. Γενικά. Να είστε πιο ευγενικοί», κατέληξε η ίδια απαντώντας στα σχόλια πως ήταν περίεργη η σύμπτωση για το γεγονός πως το νέο συμβόλαιο υπογράφηκε λίγο μετά τον χωρισμό τους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ και Βρετανία βομβαρδίζουν τους αντάρτες Χούτι στην Υεμένη - Ήταν αναγκαία η επίθεση, λέει ο Σούνακ


Χωρίς τέλος οι περιπέτειες του ναυαγίου της Ζακύνθου: Από τον σεισμό του 2019 μέχρι την κακοκαιρία του ΄23 που το «έκοψε» στη μέση

Αλλάζει το κλίμα στους γαλάζιους βουλευτές για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr