Stoiximan Basket League, Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 71-52: «Καθάρισε» ο Μιλουτίνοφ

Stoiximan Basket League, Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου 71-52: «Καθάρισε» ο Μιλουτίνοφ

Ο Κολοσσός έβαλε δύσκολα για 25 λεπτά στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο εξαιρετικός Νίκολα Μιλουτίνοφ (18π., 15ρ.) επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να ξεφύγουν και να επικρατήσουν εύκολα στο φινάλε

Miloutinov
Ο Ολυμπιακός μετά τις δύο ήττες στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα, ήθελε να αποφύγει τις περιπέτειες κόντρα στον Κολοσσό, ωστόσο η εικόνα του στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, καταφέρνοντας όμως από το 25' και μετά να αλλάξει ταχύτητα και να φτάσει στο 71-52.

Οι ερυθρόλευκοι που υποδέχονται την Πέμπτη (18/1) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έπαιξαν χωρίς τους Φαλ και Πετρούσεφ (λόγω ενοχλήσεων), ΜακΚίσικ, Σίκμα (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής) κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα για τους Πειραιώτες ωστόσο γρήγορα η εντυπωσιακή κυριαρχία του Μιλουτίνοφ στις δύο ρακέτες έκανε το σκορ 10-7 (6’). Στο επόμενο δίλεπτο οι Ροδίτες κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα και βρήκαν λύσεις (10-11, 8’) όμως η περίοδος ολοκληρώθηκε με 14-11.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyfhrc1oqfux)
Κλείσιμο


Ο Μπαρτζώκας έριξε μία εντελώς διαφορετική πεντάδα στο παρκέ η οποία στην άμυνα δεν είχε πρόβλημα αλλά επιθετικά αστοχούσε στα περισσότερα ελεύθερα σουτ που έβρισκε (17-13, 14’). Η επιστροφή του Μιλουτίνοφ στο παρκέ διαφοροποίησε τα δεδομένα και τον ρυθμό, αλλά όχι και τη διαφορά στο σκορ με τον Γκάουντλοκ να μειώνει σε 21-20 (16’). Ο Κολοσσός όμως δεν έμεινε εκεί και εκμεταλλευόμενος τα διαδοχικά λάθη των παικτών του Μπαρτζώκα προσπέρασε με 25-29 (19’) χάρη σε 3/3 τρίποντα του Πετρόπουλου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyfia2hyd7ft)


Ο Κολοσσός ήταν κάτι περισσότερο από ανταγωνιστικός και έτσι ο Ολυμπιακός κλήθηκε να καταβάλλει περισσότερη ενέργεια από όσο υπολόγιζε πριν το τζάμπολ. Με τρομερή άμυνα στην τρίτη περίοδο και τους Μιλουτίνοφ, Κάνααν να σκοράρουν, οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση οδηγού (36-32, 24’). Τα καλάθια του Γκάουντλοκ κρατούσαν τον Κολοσσό κοντά στο σκορ (45-42, 28’) και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 50-44.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyfitp7cazs1)


Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν αισθανόταν άνετα λόγω και δικών του λαθών αλλά και της απόδοσης του Κολοσσού. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να… μπλέξουν κι έτσι χάρη σε πολύ δυνατό ξεκίνημα βρέθηκαν μπροστά με διψήφια διαφορά πόντων (56-46, 34’). Οι φιλοξενούμενοι ξέμειναν από ενέργεια, λύσεις και σκορ με αποτέλεσμα η κόρνα της λήξης να βρει τον Ολυμπιακό νικητή με 71-52.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η νίκη κρίθηκε στην τελευταία περίοδο. Μέχρι τότε ο Κολοσσός ήταν μέσα στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός συγκεντρώθηκε, επιβεβαίωσε έστω και στο φινάλε τη διαφορά ποιότητας και πήρε τη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο μοναδικός σέντερ. Επαιξε 32’ και τελείωσε με double double (18π., 15ρ., 2κοψ.).

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μπραΐκοβιτς τα βρήκε σκούρα και έμεινε στους 6 πόντους και στα 2 ριμπάουντ. Χαμηλά και ο Πόλεϊ με μόλις 3 πόντους.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Άλεκ Πίτερς σκόραρε 18 πόντους χωρίς εύστοχο τρίποντο και 8 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Άντριου Γκάουντλο ξεδίπλωσε την έφεση που έχει στο σκοράρισμα με 14 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σημαντική η διαφορά στις ασίστ (17-8) ενώ ο Ολυμπιακός βρήκε 14 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (18/01). Ο Κολοσσός παίζει στην έδρα του με τον Απόλλωνα Πάτρας το Σάββατο (20/01).

Τα δεκάλεπτα: 14-11, 27-32, 50-44, 71-52

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Νέα έκκληση από την οικογένεια του αγνοούμενου Μπάμπη - «Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους»

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Ο σύντροφος της 41χρονης μιλά μέσα από τη φυλακή και επιμένει - «Δεν πείραξα ποτέ τρίχα της Γεωργίας»

Μέγαρα: Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του - Ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης