Ντάνι Άλβες: Στο εδώλιο για τις κατηγορίες βιασμού - Το θύμα κατέθεσε πίσω από παραβάν και με αλλοιωμένη φωνή

Ντάνι Άλβες: Στο εδώλιο για τις κατηγορίες βιασμού - Το θύμα κατέθεσε πίσω από παραβάν και με αλλοιωμένη φωνή

Η πολύκροτη δίκη θα διαρκέσει τρεις ημέρες, με τον πρώην άσο της Μπαρτσελόνα να καταθέτει τελευταίος το απόγευμα της Τετάρτης

28272759
Από τις 20 Ιανουαρίου 2023 ο Ντάνι Άλβες βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Βαρκελώνης αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του βιασμού μιας νεαρής κοπέλας.

Ωστόσο η υπόθεση μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς από σήμερα ξεκίνησε σε δικαστήριο της Βαρκελώνης η δίκη που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την κατάθεση του 41χρονου ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα που κατέθεσε η υπεράσπιση, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει αναβολή της δίκης και αποφυλάκιση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο πλευρές ακόμη και τώρα (και μέχρι την Τετάρτη) έχουν την ευκαιρία να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά κατά πως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό να συμβεί.

Κλείσιμο
Η πλευρά της καταγγέλλουσας παρουσίασε ιατρικό έγγραφο με το οποίο περιγράφεται η κατάσταση της, αλλά και τη μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον της μητέρας του ποδοσφαιριστή Λουσία Άλβες η οποία δημοσιοποίησε φωτογραφίες της, ενώ η πλευρά του ποδοσφαιριστή ισχυρίστηκε ότι έχουν παραβιαστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα του καθώς ο Άλβες έχει ήδη καταδικαστεί από την κοινή γνώμη χωρίς να έχει τηρηθεί το τεκμήριο της αθωότητας.

28273537


Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του θύματος η οποία έγινε με κλειστές τις πόρτες (συνολικά 270 δημοσιογράφοι έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν το γεγονός), μ' ένα παραβάν να μην επιτρέπει την οπτική επαφή με τον κατηγορούμενο και με ειδικό μηχάνημα να αλλοιώνει τη φωνή της!

Απ' όσα διέρρευσαν επανέλαβε την καταγγελία για βίαιη και περιφρονητική συμπεριφορά από τον Άλβες που την βίασε στις τουαλέτες του κλαμπ της Βαρκελώνης.

Στην πρώτη ημέρα της δίκης κατέθεσαν υπάλληλοι του κλαμπ αλλά και φίλοι του θύματος που ήταν μαζί της εκείνο το βράδυ.

Οι φίλοι της τόνισαν ότι η ίδια δεν ήθελε να προχωρήσει στην καταγγελία γιατί φοβόταν ότι κανείς δεν θα την πιστέψει.

«Ήταν σοκαρισμένη... Ακόμη και τώρα δεν το έχει ξεπεράσει. Έχει χάσει βάρος, έχει πλέονα αγοραφοβία και φοβάται να βγει από το σπίτι καθώς θεωρεί ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω της», ειπώθηκε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενοι στο γεγονός του βιασμού τόνισαν:

«Την σήκωσε ψηλά και την πέταξε στο έδαφος λέγοντας της 'είσαι η μικρή μου πόρνη'. Ο Άλβες είχε απαράδεκτη συμπεριφορά και άπλωνε τα χέρια του σε όλες τις κοπέλες που ήταν εκεί».

Ωστόσο παραδέχθηκαν πως το θύμα πήγε με τη δική της θέληση να τον βρει σε άλλον χώρο.

«Νομίζαμε ότι η πόρτα που άνοιξε οδηγούσε στο δρόμο κι επειδή επέμενε πάρα πολύ να την ακολουθήσει, της είπα να πάει γιατί πίστευα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του θύματος.

Επίσης οι μάρτυρες τόνισαν ότι όταν βρέθηκαν στο χώρο VIP του κλαμπ τους ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται να τραβήξουν φωτογραφίες με τα κινητά τους και ο Άλβες τους παρουσιάστηκε από την παρέα του ως διάσημος παίκτης του πετάνκ...

Πάντως οι εργαζόμενοι του κλαμπ που κατέθεσαν ανέφεραν ότι δεν παρατήρησαν κάποια περίεργη συμπεριφορά μεταξύ της παρέας του Άλβες και αυτής της καταγγέλλουσας, με τον πορτιέρη (που έκανε την καταγγελία στην αστυνομία ενεργοποιώντας το σχετικό πρωτόκολλο για τις σεξουαλικές επιθέσεις) να αναφέρει ότι «η κοπέλα έκλαιγε και ήταν αναστατωμένη, θεωρώντας, πριν ενημερωθώ για το συμβάν, ότι υπήρχε κάποια ερωτική απογοήτευση, ενώ λίγο αργότερα πέρασε ο Άλβες από κοντά μας χωρίς να πει το παραμικρό».

Να σημειώσουμε ότι η πρόταση του εισαγγελέα είναι ποινή φυλάκισης 9 ετών (με δεκαετή αναστολή) και χρηματική αποζημίωση 150.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Influencers, οι νέοι σερίφηδες του Διαδικτύου: Η live σύλληψη με Κοψιάλη και οι οδηγίες της ΕΛΑΣ

Λιθουανία: Προσγείωση θρίλερ για 179 επιβάτες - Το αεροπλάνο έφυγε από τον διάδρομο και έπεσε σε λάσπες

Κερατσίνι: Στις φυλακές Τριπόλεως θα μεταφερθεί ο 78χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της εγγονής του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης