Μάγκνουσεν: Αυστραλός Ολυμπιονίκης δηλώνει έτοιμος για 1 εκατ. δολάρια να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ντοπαρισμένων

Ο Τζέιμς Μάγκνουσεν είναι ο πρώτος αθλητής που δήλωσε δημόσια το ενδιαφέρον του να αγωνιστεί στους Enhanced Games που είναι στα σκαριά

Βρέθηκε ο πρώτος αθλητής που εκδήλωσε δημόσια ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για ντοπαρισμένους ή αλλιώς στους Enhanced Games. 

Ένας Αυστραλός επιχειρηματίας είναι έτοιμος να βάλει στις... ράγες τους νέους Ολυμπιακούς Αγώνες που όχι μόνο δεν θα έχουν τεστ αντιντόπινγκ αλλά θα σπρώχνουν τους αθλητές στη χρήση απαγορευμένων ουσιών προκειμένου να κάνουν ρεκόρ! 



Ο  Άρον Ντ' Σόουζα θέλει να ζωντανέψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για ντοπαρισμένους και όπως λέει έχει βρει σπόνσορες που δίνουν τρελά λεφτά αλλά και... τρελούς που θέλουν να ... φαρμακωθούν και να συμμετάσχουν. 


Ο πρώτος... τρελός είναι ο συμπατριώτης του, Τζέιμς Μάγκνουσεν. Αυστραλός κολυμβητής πρώτης γραμμής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση αν και μόλις 32 ετών. 

«Αν βάλουν 1 εκατομμύριο δολάρια για το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο, θα έρθω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως ο πρώτος αθλητής» δήλωσε σε podcast στην Αυστραλία ο Μάγκνουσεν. 

«Δεν έχω μιλήσει με τον Τζέιμς αλλά θέλω να ανακοινώσω σε εκείνον και σε άλλους Ολυμπιονίκες το έπαθλο που θα πάρουν εάν κερδίσουν στους Αγώνες. 

Δεν αμφιβάλλω ότι ο Τζέιμς Μάγκνουσεν, μπορεί να σπάσει το σημαντικότερο παγκόσμιο ρεκόρ της κολύμβησης. Τότε θα γράψουμε στον Τζέιμς μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ των 50 μέτρων ελεύθερο στους Enhanced Games» απάντησε ο Άρον Ντ' Σόουζα που είναι ο διοργανωτής των Ολυμπιακών Αγώνων ντοπαρισμένων που θα ήθελε να διεξαχθούν μέσα στο 2024. 

Ο Τζέιμς αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2019 και δηλώνει πως είναι σε φόρμα και ότι με έξι μήνες προπόνηση θα τα καταφέρει! 

Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 50μ ελεύθερο είναι 20.91 και ανήκει από το 2009 στον Σέζαρ Σιέλο Φίλιο. Ο Βραζιλιάνος το είχε πετύχει φορώντας ειδικό μαγιό στο Σάο Πάολο. 

Ο Αυστραλός έχει κορυφαία επίδοση καριέρας στα 50μ ελεύθερο τα 21.52 (2013) και μόνο ντοπαρισμένος ίσως καταφέρει να σπάσει το μεγάλο ρεκόρ του Βραζιλιάνου. 

Στην καριέρα του ο Τζέιμς Μάγκνουσεν έχει κερδίσει 2 χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στις σκυτάλες και ένα ασημένιο στα 100μ ελεύθερο (2012 στο Λονδίνο). 



Ακόμη το 2011 και το 2013 ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ ελεύθερο. Μένει μόνιμα στην Αυστραλία και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή στην τηλεόραση. 

Συμμετείχε το 2023 στο Dancing with the Stars και το 2020 στο SAS Australia (ριάλιτι επιβίωσης) όπου έχει πρωταγωνιστήσει και ο Μαρκ Φιλιππούσης. 





Δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ντοπαρισμένων με τον Αυστραλό διοργανωτή τους να είναι σε επαφή με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα για να εξασφαλίσει την προβολή τους και φυσικά χρήματα, πολλά χρήματα. 

Ο Ντ' Σόουζα που έχει έδρα το Λονδίνο επισημαίνει ότι μετά τον Μάγκνουσεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν και άλλοι σημαντικοί αθλητές σε πολλά αθλήματα. 

Φυσικά θα δοθεί 1 εκατ. δολάρια σε εκείνον που θα σπάσει και το παγκόσμιο ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ (στίβος). To ρεκόρ είναι το 9.58 και κρατάει από το 2009. 



Το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει συνδεθεί και με μια θλιβερή ιστορία ντοπαρίσματος από το 1988. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ κοντραρίστηκαν ο Καρλ Λιίους και ο Μπεν Τζόνσον. 

Ο Μπέντζαμιν Σινκλέρ Τζόνσον Τζούνιορ ή Μπεν Τζόνσον κέρδισε το χρυσό με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (9.79). Τελικά ο Καναδός βρέθηκε θετικός σε χρήση αναβολικών και του αφαιρέθηκε και το ρεκόρ και το μετάλλιο. 

Το μετάλλιο πήγε στον Καρλ Λιίους και το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 9.92. 


Ειδήσεις σήμερα:

Ζεφύρι: Συνελήφθη 42χρονος Πακιστανός για τη σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου αγοριού με αυτισμό

Συλλήψεις για εκρηκτικά: Η ΕΛ.ΑΣ «άκουγε» τους συλληφθέντες για πέντε μέρες - Ερευνά την εμπλοκή τους σε εμπόριο όπλων

Ιταλία: Σικελός στραγγάλισε δύο από τα τρία του παιδιά και έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του - «Είδα τον δαίμονα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr