Κύπελλο μπάσκετ, Ολυμπιακός - Περιστέρι bwin 87-68: Πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου στο Ηράκλειο - Βίντεο

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός και θα παίξει το Σάββατο με Πανιώνιο ή Προημηθέα για τον τελικό

Ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (17/02 – 21:00) αφού επικράτησε του Περιστερίου με 87-68. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να επιβεβαιώσουν τη διαφορά δυναμικότητας παρά την τίμια προσπάθεια της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη.




Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Από τη μία ο Ολυμπιακός μα τα δύο φόργουορντ (Παπανικολάου, Πίτερς) και από την άλλη το Περιστέρι με τους 7 πόντους του Ράγκλαντ έγινε το σκορ 8-10 (4’). Το Περιστέρι παίζοντας αρκετά κεντρικά pick n roll έβρισκε τρόπο να σκοράρει, ωστόσο διαδοχικά κλεψίματα έφεραν ισάριθμους αιφνιδιασμούς και οι Γούοκαπ, Παπανικολάου με εύστοχα τρίποντα άλλαξαν το προβάδισμα στο σκορ (21-16, 10’).









Ο Ολυμπιακός στη δεύτερη περίοδο διατήρησε τον ρυθμό που είχε βρει. Η άμυνά του ήταν εκπληκτική και υποχρέωσε τα γκαρντ του Περιστερίου σε διαδοχικά τα λάθη τα οποία στην άλλη πλευρά γινόντουσαν lay up σε αιφνιδιασμό κι έτσι έγινε το +11 (27-16, 12’). Ο τραυματισμός του Γουίλιαμς Γκος περιόρισε το rotation στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, αλλά και πάλι ο ρυθμός δεν άλλαξε. Το Περιστέρι περίμενε πολλά από τα γκαρντ του, αλλά Λαβ και Ράγκλαντ δεν έβρισκαν συμπαραστάτες με αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά του γηπέδου Ράιτ, Πετρούσεφ και Λαρεντζάκης να στείλουν τη διαφορά στο +14 (34-20, 15’). Η επιθετικότητα του «Λάρε» έδινε συνεχώς σκορ στην ομάδα του, όμως το Περιστέρι με τρίποντο του Λαβ και κάρφωμα του Ρένφρο μείωσε σε 40-32 (18’) σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Το Περιστέρι ήθελε να βάλει προβλήματα στον αντίπαλο, αλλά τα εύστοχα τρίποντα από Γουόκαπ και Κάνααν έδωσαν τις λύσεις στον Ολυμπιακό με τη διαφορά να επιστρέφει σε διψήφιο επίπεδο πόντων (50-36, 24’). Κασελάκης με Ελάιζα Μήτρου Λονγκ απάντησαν με τον ίδιο τρόπο (τρίποντα) επαναφέροντας το σκορ στο όριο των 10 πόντων διαφορά (54-45, 27’).

Κάθε φορά που οι παίκτες του Μπαρτζώκα απομακρύνονταν, αυτοί του Σπανούλη έβρισκαν λύσεις και μείωναν τη διαφορά, χωρίς ωστόσο να απειλούν περισσότερο. Ο Ξανθόπουλος με 5 πόντους έκανε το 64-54 (32’). όμως δύο ασίστ του Γουόκαπ σε Ράιτ και Πετρούσεφ το μετέτρεψαν σε 70-57 (34’). Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα, το Περιστέρι ξέμεινε από ενέργεια και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 87-68 και τους Πειραιώτες να σκέφτονται τον ημιτελικό.


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας και στο βάθος των δύο ρόστερ επιβεβαιώθηκε και στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά το Περιστέρι παρέμενε ανταγωνιστικό. Όταν οι Πειραιώτες ξέφευγαν με διψήφια διαφορά πόντων, οι παίκτες του Σπανούλη έβρισκαν τον τρόπο να τη ρίχνουν αλλά όχι σε βαθμό που να απειλούν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε 22’ και ολοκλήρωσε με 15 πόντους (4/4διπ., 2/3τριπ., 1/1βολ.), 4 ριμπάουντ και καλή άμυνα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακό απόγευμα οι Τρέβορ Τόμπσον και Νέιτ Ρένφρο. Δε βοήθησαν καθόλου στη θέση «5».


ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσφερε αρκετά (15π. 4ασ.), όπως επίσης και οι Τόμας Γουόκαπ (7π., 10ασ., 3κλεψ.), Μόουζες Ράιτ (14π., 7ρ.), Ναζ Μήτρου Λονγκ (12π., 2ρ., 2ασ.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Τζο Ράγκλαντ τελείωσε τον προημιτελικό με 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 6 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 26 ασίστ, 11 κλεψίματα και 14 λάθη. Το Περιστέρι σούταρε άσχημα στα δίποντα (38.6%) και έκανε 17 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-32, 62-47, 87-68

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε μυστηριωδώς στη φυλακή ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Βαλλιανάτος: Ρώτησε κανείς τα παιδιά του Κούγια αν τον ήθελαν για πατέρα; - Κούγιας: Να παρακαλάει να μην συναντηθούμε


Χρυσοχοΐδης σε αγρότες: Όχι με τρακτέρ, ναι με ΙΧ και λεωφορεία η κάθοδος στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr