Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 0-1: Τρίποντο... τίτλου με Νούνιες στο 90+9' - Δείτε το γκολ

Στο +4 η Λίβερπουλ από την Σίτι που παίζει την Κυριακή με τη Γιουνάιτεντ - Ανατροπή για την Τότεναμ - Γκέλα για την Τσέλσι

Ιαχή... τίτλου στο «City Ground» για τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Κλοπ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη σκληροτράχηλη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως στην τελευταία φάση του ματς απέδειξε πως το άστρο, το μέταλλο και η αποφασιστικότητά της φέτος - μέχρι στιγμής - απλά δεν μπορούν να νικηθούν!

Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Ο Ντάργουιν Νούνιες, παρά τα όσα έχει ακούσει, λύτρωσε ξανά τους Ρεντς στο 90+9' και τούς κράτησε στις ράγες τους για τον τίτλομ αφού η Λίβερπουλ θα παραμείνει και μετά από αυτή την αγωνιστική στην pole position της Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό στο πρώτο μέρος και έδειξαν να εγκλωβίζονται στο πλάνο της ομάδας του Νούνο που έκλεινε καλά τους διαδρόμους και έψαχνε την απειλή στην κόντρα.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή στο ματς άλλωστε ήταν για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 25ο λεπτό. Ο Ελάνγκα βρήκε χώρο και μετά από βαθιά μπαλιά ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως είδε τον Κέλεχερ να απλώνει το πόδι του και να τον σταματά με δυσκολία στο τετ α τετ.

Τη δάδα των σωτήριων επεμβάσεων παρέλαβε δύο λεπτά μετά ο Μουρίγιο, ο οποίος έβαλε κομβικό μπλοκ στον Ντίας από κοντά και τού στέρησε ένα σχεδόν βέβαιο γκολ, με την ομάδα του Κλοπ πάντως να έχει την κατοχή αλλά να δυσκολεύεται να γίνει επικίνδυνη.

Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και στο 50' ο Ομομπαμίντελε σταμάτησε στη γραμμή το πλασέ του Ρόμπερτσον, ενώ στο 66' το τελείωμα του Ελάνγκα πέρασε μόλις άουτ. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πιέζουν για τα γκολ, όμως η ψυχωμένη Νότιγχαμ κρατούσε το μηδέν και τον βαθμό στην αγκαλιά της.

Στις καθυστερήσεις, ο Σελς απέτρεψε εντυπωσιακά το αυτογκόλ του Μουρίγιο από το κόρνερ, ωστόσο η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο δεν μπόρεσε να αντέξει μέχρι το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΜακΆλιστερ έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Νούνιες κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για να χαρίσει, πάνω που όλα έδειχναν τελειωμένα, στη Λίβερπουλ μια πολύτιμη νίκη και να τη διατηρήσει στην κορυφή της Premier League!

Νέο «φρένο» για Τσέλσι
Το αδιέξοδο δεν φαίνεται να τελειώνει για την Τσέλσι. Όσο κι αν παλεύουν, οι Μπλε δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μέση της βαθμολογίας στην Premier League, με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπρέντφορντ να μην διαφέρει από την «πεπατημένη». Οι Μπλε άλλωστε περιορίστηκαν στο 2-2 κόντρα στους «Bees» κι έχασαν ξανά βαθμούς στο κυνήγι της Ευρώπης, ξεμένοντας στην 11η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως χαμογέλασαν πρώτοι στην αναμέτρηση, όταν έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μάλο Γκούστο στην περιοχή, ο Τζάκσον πήρε την κεφαλιά και βρήκε δίχτυα για το 0-1 (35΄). Όσο το εύθραυστο ωστόσο σκορ παρέμενε, η Μπρέντφορντ διατηρούσε ελπίδες ισοφάρισης και τελικά δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του β΄μέρους. Στο 50΄συγκεκριένα ο Ράσμουσεν βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και πήρε το ριμπάουντ για το 1-1, ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα η Μπρέντφορντ άγγιξε την ανατροπή σε προσπάθεια του Γιάνελτ που τράνταξε το δοκάρι!

Κι αφού ο Πάλμερ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία της Τσέλσι στο 61΄, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ στο 69΄ με φανταστικό γυριστό του Γουίσα σε φάση διαρκείας στην περιοχή των Μπλε. Αναγκαστικά η Τσέλσι πήρε περισσότερα ρίσκα στα εναπομείναντα λεπτά και ισοφάρισε στο 83΄με κεφαλιά του Ντισασί, δίχως ωστόσο να βρίσκει ποτέ το τρίτο γκολ της λύτρωσης.

Η Νιούκαστλ αντέδρασε μετά τη συντριβή στο «Εμιρέιτς» από την Άρσεναλ (4-1), αρχικά με τη δύσκολη πρόκριση μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο επί της Μπλάκμπερν (στα πέναλτι) και σήμερα με το 3-0 επί της Γουλβς στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», στο πρώτο παιχνίδι μετά από 9 σερί που κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Σε μία εντυπωσιακή ανατροπή στο διάστημα 78΄- 88΄ προχώρησε η Τότεναμ, επικρατώντας στην έδρα της με 3-1 της Κρίσταλ Πάλας. Οι Λονδρέζοι με ματς λιγότερο πλησίασαν στο -2 από την 4η Αστον Βίλα κι απόλυτα δικαιολογημένα εξακολουθούν να ελπίζουν στην έξοδό τους στο Champions League.

Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Γουέστ Χαμ (βασικός σε όλο το ματς ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος) μετέτρεψε το 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ» με την Έβερτον σε 3-1. Οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν στο 52΄ με τον Μπέτο, έχασαν πέναλτι με τον ίδιο παίκτη στο 45΄.

Πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε κανείς, η Φούλαμ επικράτησε στην έδρα της με 3-0 της Μπράιτον, σκοράροντας δύο φορές μέσα σε 11 λεπτά στο πρώτο μέρος.

Premier League (27η)

Μπρέντφορντ-Τσέλσι 2-2 (50΄ Ρασμούσεν, 69΄ Βίσα - 35΄ Τζάκσον, 83΄ Ντισασί) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-3 (56΄ Μπέτο - 62΄ Ζούμα, 90΄+1 Σούτσεκ, 90΄+6 Άλβαρες) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Φούλαμ-Μπράιτον 3-0 (21΄ Γουίλσον, 32΄ Μουνίς, 90΄+1 Τραορέ) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Νιούκαστλ-Γουλβς 3-0 14΄ Ίσακ, 33΄ Γκόρντον, 90΄+3 Λιβραμέντο) - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Νότιγχαμ Φόρεστ-Λίβερπουλ 0-1 (90΄+9 Νούνιες) - Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 3-1 (78΄ Βέρνερ, 81΄ Ρομέρο, 88΄ Σον - 59΄ Έσε)


Λούτον-Άστον Βίλα 19:30

Μπέρνλι-Μπόρνμουθ 3/03

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γ. 3/03

Σέφιλντ Γιουν.-Άρσεναλ 4/03


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 αγώνες)


Λίβερπουλ 63 -27αγ.

Μάντσεστερ Σίτι 59

Άρσεναλ 58

Άστον Βίλα 52

Τότεναμ 50

Μάντσεστερ Γ. 44

Γουέστ Χαμ 42 -27αγ.

Νιούκαστλ 40 -27αγ.

Μπράιτον 39 -27αγ.

Γουλβς 38 -27αγ.

Τσέλσι 36

Φούλαμ 35 -27αγ.

Κρίσταλ Πάλας 28 -27αγ.

Μπόρνμουθ 28 -25αγ.

Μπρέντφορντ 26 -27αγ.

Έβερτον 25 -27αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 24 -27αγ.

Λούτον 20 -25αγ.

Μπέρνλι 13

Σέφιλντ Γιουν. 13

* Η Έβερτον έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 6 βαθμών.

Πηγη: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιος πρωταθλητής για 2η σερί φορά ο Μίλτος Τεντόγλου

Ταραχή στο ΠΑΣΟΚ - Και ο Κωνσταντινόπουλος μετά τη Γιαννακοπούλου υπέρ του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία των Ειδικών Φρουρών στου Ρέντη - Έδωσαν το όνομα του Σκυλογιάννη σε δρόμο στα Τρίκαλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr