Μογγολία: Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο-μπαλόνι η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τη θερμοκρασία στους.... -30!

Μογγολία: Σε ποδοσφαιρικό γήπεδο-μπαλόνι η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τη θερμοκρασία στους.... -30!

Την κατασκευή χρηματοδότησε η FIFA προκειμένου να παίζουν ποδόσφαιρο στην ασιατική χώρα όλο τον χρόνο

Airdome1
Ανάμεσα σε Ρωσία (βόρεια σύνορα) και Κίνα (νότια σύνορα), η Μογγολία είναι μια χώρα που μοιάζει να... αδιαφορεί για τις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Με το 30% του πληθυσμού να παραμένει πιστό στη νομαδική ζωή, είναι λίγο δύσκολο να τη συνδέσεις και με τα αθλητικά δρώμενα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι απόγονοι του Τζένγκις Χαν κάνουν βήματα (μάλλον άλματα) προόδου και σ' αυτό το κομμάτι.

Στο βόλεϊ είχαμε πέρσι την παρουσία του Έλληνα Πέτρου Κάλα στο πρωτάθλημα της χώρας, ωστόσο στο ποδόσφαιρο η βοήθεια της FIFA είναι αυτή που παίζει σημαντικό ρόλο προκειμένου η χώρα να μπει στον παγκόσμιο χάρτη.

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ (2022) έγραψαν ιστορία καθώς στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν τον Μπρούνεϊ και για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέρασαν στην επομένη φάση.

Κι αυτή η επιτυχία ήταν που... άνοιξε την όρεξη στην ομοσπονδία της χώρας η οποία όμως πέρα από μικρά έσοδα είχε να αντιμετωπίσει και το τεράστιο πρόβλημα των καιρικών συνθηκών.

Κλείσιμο
Στη χώρα από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Μαρτίου η θερμοκρασία κυμαίνεται από -15 έως -30 βαθμούς και τα πάντα καλύπτονται από το χιόνι, οπότε ήταν αδύνατη η διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Και γράφουμε ήταν γιατί πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει καθώς η ομοσπονδία εκμεταλλευόμενη το «FIFA Forward projects» ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός πρότυπου γηπέδου-μπαλόνι στο οποίο από το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξάγονται αγώνες του εγχώριου πρωταθλήματος (συνεχίζεται μετά τη χειμερινή διακοπή).



Στην εύλογη απορία «ποιος ασχολείται με το πρωτάθλημα της Μογγολίας;» να ενημερώσουμε ότι στην Premier League της ασιατικής χώρας συμμετέχουν 10 ομάδες κι ανάμεσα τους η Brera Ilch. Τι το ξεχωριστό έχει η συγκεκριμένη; Είναι ο ασιατικός βραχίονας του ομίλου Brera... Η Brera FC ιδρύθηκε το 2000 με έδρα το Μιλάνο και παρόλο που παραμένει ερασιτεχνικός σύλλόγος αποκαλείται «η τρίτη ομάδα του Μιλάνου» (σ.σ. μετά τις Ίντερ και Μίλαν).



Με το πέρασμα των χρόνων η Brera απέκτησε θυγατρικές σε Σκόπια, Μοζαμβίκη και ο έλεγχος της έχει περάσει σε αμερικανικό fund (η μητρική εταιρία εισήχθη στο NASDAQ) που αποφάσισε να επενδύσει και στο ποδόσφαιρο της Μογγολίας... Στη λογική της δημιουργίας ενός παγκόσμιου ποδοσφαιρικού brand το οποίο φυσικά θα αποδίδει κέρδος...

Είτε παίζοντας σε κανονικά γήπεδα ποδοσφαίρου, είτε στο μπαλόνι της Μογγολίας (που έχουν χρηματοδοτήσει άλλοι). Εκεί όπου βέβαια το μάρκετινγκ έχει πάει σε... άλλο επίπεδο με τον Τζένγκις Χαν και τους πολεμιστές τους να είναι στο πρώτο πλάνο.





Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στη Νίκαια: «Συγχώρεσέ με Στέλιο» - Ξέσπασε σε λυγμούς η πεθερά του 40χρονου που δολοφονήθηκε στη Νίκαια

Ερμού: Στη φυλακή μετά την τρίωρη απολογία του ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη

Από τις 13 Μαρτίου σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής» - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης