Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 0-0: Δούλεψαν... για την Λίβερπουλ - Βίντεο

Premier League, Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 0-0: Δούλεψαν... για την Λίβερπουλ - Βίντεο

Παιχνίδι - σούπα στο Μάντσεστερ με το 0-0 να κρατάει μόνη πρώτη την Λίβερπουλ - Στο -2 από την κορυφή η Άρσεναλ, στο -3 η Σίτι

arthrou-premier-league
Ντέρμπι με νεύρα, πίεση, χωρίς φάσεις και γκολ… Σίτι και Άρσεναλ δεν έπεισαν δημιουργικά, οι Λονδρέζοι τα πήγαν εξαιρετικά ανασταλτικά, αλλά ως εκεί… Μόνη στην κορυφή η Λίβερπουλ.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές 

Η Σίτι είχε μόνο την… κατοχή

Tο πρώτο ημίχρονο στο «Ετιχαντ» κύλησε όπως θα το ήθελε η... Λίβερπουλ. Ενταση, νεύρα, ελάχιστες μεγάλες στιγμές, με τις δύο ομάδες να έχουν αλληλοεξουδετερωθεί. Η Σίτι είχε κατοχή που ξεπερνούσε το 70%, όχι όμως και τον τρόπο για να βρει δίχτυα. Εκτός από την μεγάλη ευκαιρία με τον Άκε στο 16ο λεπτό, η ομάδα του Πεπ δεν βρήκε χώρους για να κάνει το παιχνίδι της. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τις γρήγορες αντεπιθέσεις και σε δυο περιπτώσεις ο Ζεσούς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν ιδανικά. Οι Λονδρέζοι ανασταλτικά ήταν εξαιρετικοί, κράτησαν τον αντίπαλο με ελάχιστες επαφές μέσα στο κούτι, σε ένα ημίχρονο πάντως που καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πείσει με την εικόνα της.

Σούπερ ανασταλτικά η Άρσεναλ, μηδέν στο ντέρμπι

Στην επανάληψη, η Άρσεναλ μπήκε πιο ορεξάτη, προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να βάλει δύσκολα στη Σίτι. Βέβαια, η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να προηγηθεί στο 47ο λεπτό, αλλά το σουτ του Κόβασιτς πέρασε μόλις άουτ. Οι «Πολίτες» συνέχισαν να έχουν την κατοχή πάνω από 70%, αλλά μέχρι και τη συμπλήρωση μιας ώρες δεν είχαν περισσότερες από τέσσερις επαφές στην αντίπαλη περιοχή. Μερίδιο στην κακή ανάπτυξη της Μάντσεστερ είχε και ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος με 73% στις σωστές μεταβιβάσεις στερούσε από την ομάδα του την ευκαιρία να γίνει απειλητική.

Κλείσιμο
Ούτε η παρουσία του Γκρίλις ούτε και του Ντοκού έδωσε στους γηπεδούχους την απαιτούμενη ώθηση για να καταφέρουν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Η Άρσεναλ δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα στην επίθεση για να δυσκολέψει τη Σίτι, όμως ανασταλτικά ήταν εξαιρετική. Στο 84ο λεπτό, σε μια από τις λίγες περιπτώσεις που η άμυνα των Gunners αδράνησε, ο Χάαλαντ δεν μπόρεσε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τους Λονδρέζους, με τον Τροσάρ να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον Ορτέγκα.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Θεσσαλονίκη

Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - Δείτε το βίντεο


Ο Τραμπ παρουσίασε βίντεο με τον Μπάιντεν δεμένο χειροπόδαρα και εξόργισε τους Δημοκρατικούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης