Η ΔΕΑΒ επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ

Η ρίψη ενός γυάλινου μπουκαλιού προς την Αστυνομία στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών επέφερε νέα τιμωρία στην μπασκετική ΑΕΚ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ ήταν ο πρώτος επαγγελματικός σύλλογος που βίωσε τη νέα εποχή της ΔΕΑΒ, αλλά έγινε και ο πρώτος σύλλογος που τιμωρείται για δεύτερη φορά!

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΕ ΑΕΚ» την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές.

Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄ αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024.»

Κι αυτή η απόφαση έρχεται ενώ ακόμη η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ δεν έχει κληθεί από τον αθλητικό δικαστή για τα όσα είχαν γράψει οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: Η στιγμή του τροχαίου που σκοτώθηκε ο 27χρονος Νίκος

«Hurt eyes»: Πολλοί Αμερικανοί έψαχναν στο Google τι να κάνουν μετά την έκλειψη Ηλίου

Μανώλης Γεωργιάδης: Πέθανε πάνω στη σκηνή ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr