Η μάχη των Βάσκων για μια θέση στον τελικό - Έμερι εναντίον Μεντιλίμπαρ ή ο Mr. Europa League απέναντι στον τελευταίο νικητή

Η μάχη των Βάσκων για μια θέση στον τελικό - Έμερι εναντίον Μεντιλίμπαρ ή ο Mr. Europa League απέναντι στον τελευταίο νικητή

Ο Ουνάι Έμερι θέλει να οδηγήσει την Άστον Βίλα στον τελικό του Conferece League αλλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να του χαλάσει τα σχέδια με τον Ολυμπιακό

emeri-arthrou
Οι Βάσκοι προπονητές κάνουν ... θραύση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. 

Δύο εξ' αυτών είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και ο Ουνάι Έμερι. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να συναντηθούν στο Conference League της περιόδου 2023-24 και μάλιστα στα ημιτελικά. 


Κλείσιμο

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οδήγησε στην τετράδα τον Ολυμπιακό και ο Ουνάι Έμερι την Άστον Βίλα.

Οι «χωριάτες» που είναι στην 4η θέση της Premier League και διεκδικούν μια θέση στο Champions League της νέας περιόδου είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. 

El Día Después (21/09/2020): Emery y Mendilibar, como dos gotas de agua


Η μάχη των πάγκων αναμένεται συγκλονιστική με τον πιο παλιό Μεντιλίμπαρ να συναντά τον "μίδα" του Europa League. Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ο τελευταίος νικητής του Europa League αφού το κατέκτησε το 2023 με την Σεβίλλη και πριν από λίγες εβδομάδες αποφάσισε να δουλέψει για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας. Ο Μεντιλίμπαρ κέρδισε στον τελικό την Ρόμα του Μουρίνιο ενώ λίγους μήνες μετά έχασε το Σούπερ Καπ Ευρώπης από την Σίτι του Γκουαρδιόλα στον Πειραιά. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cbniw8z5g4wp)


Από την άλλη ο Ουνάι Έμερι έχει φτάσει σε πέντε τελικούς στο Europa League και κέρδισε τέσσερα τρόπαια. Το 2014, το 2015 και το 2016 με την Σεβίλλη και το 2021 με την Βιγιαρεάλ. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ct0toyr557pt)


To 2016 μάλιστα κέρδισε την Λίβερπουλ στον τελικό και το 2021 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2019 θα οδηγήσει και την Άρσεναλ στον τελικό αλλά θα χάσει από την Τσέλσι. Ο Βάσκος έχει περάσει και από την Παρί Σεν Ζερμέν και είναι από το 2022 στην Άστον Βίλα. 

Porque yo sin ti, Emery... Unai recuerda Varsovia


Οι μάχες Μεντιλίμπαρ - Έμερι στην Ισπανία 

Οι δύο προπονητές από την Χώρα των Βάσκων έχει συναντηθεί 13 φορές στη La Liga και ο Έμερι μετράει 7 νίκες. Ο Μεντιλίμπαρ έχει 4 ενώ 2 παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα. 

Το 2007 η Αλμερία του Έμερι κέρδισε 1-0 εντός την Ρεάλ Βαγιαδολίδ του Μεντιλίμπαρ και στον 2ο γύρο νίκησε με το ίδιο σκορ η Βαγιαδολίδ.

Τη σεζόν 2008-09 ως προπονητής της Βαλένθια ο Έμερι κερδίσει 2 φορές την Βαγιαδολίδ η οποία πήρε και μια νίκη. 

emebi


Επόμενα ραντεβού, αυτά της περιόδου 2010-11 και 11-12, με τον Μεντιλίμπαρ στην Οσασούνα και τον Έμερι να παραμένει στις «νυχτερίδες». Σε τρία ματς, οι δύο προπονητές είχαν από μία νίκη και ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Τη σεζόν 2012-13, ο Μεντιλίμπαρ νίκησε με την Οσασούνα 3-1 την Σεβίλλη του Έμερι και την σεζόν  2015-16, ο «Μέντι» ήταν στην Έιμπαρ και αντιμετώπισε δύο φορές τους Ανδαλουσιάνους του Έμερι, με μία ήττα και μία ισοπαλία.

Τελευταίες αναμετρήσεις τους πριν από τις…προσεχείς, αυτές της περιόδου 2020-21, με τον Έμερι, στη Βιγιαρεάλ αυτή τη φορά, να κερδίζει εντός και εκτός τον Μεντιλίμπαρ, που και πάλι ήταν στον πάγκο της Έιμπαρ.





Ειδήσεις σήμερα:

H αποκαλυπτική φωτογράφιση της Μόνικα Μπελούτσι: Είμαι 59 ετών, θέλω να γεράσω με ειρηνικό τρόπο

Λόρδος Βύρωνας: Η μυθιστορηματική ζωή του μεγάλου Βρετανού Φιλέλληνα που πέθανε πριν 200 χρόνια


Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης