Σάκκαρη - Καλίνινα 2-0: Μαρία δύο... προσώπων πήρε την πρόκριση στους «16» της Ρώμης - Βίντεο

Η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε τη νίκη επί της Ανιελίνα Καλίνινα με 7-6(4), 6-0, και πανηγύρισε την πρόκριση στην φάση των «16» του τουρνουά Masters της Ρώμης

Αν και δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά της, η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη επί της Ανιελίνα Καλίνινα με 7-6(4), 6-0 και προκρίθηκε στη φάση των "16" του τουρνουά Masters της Ρώμης. Εκεί, η Ελληνίδα τενίστρια στην επόμενη φάση θ' αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Αζαρένκα - Αμπντελαζίζ.

Η Ελληνίδα τενίστρια έκλεισε το ματς με 64% στο σερβίς και 36/42 (86%) κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο της. Έσωσε πέντε στα έξι break points, πετυχαίνοντας παράλληλα τρεις άσους.



Αστάθεια στο σερβίς, αλλά ιδανικό tie break για το προβάδισμα
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Μαρία Σάκκαρη να χρειάζεται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, καθώς είδε την Καλίνινα να έχει διπλό brea point με το... καλημέρα. Η Ελληνίδα διατήρησε το σερβίς της με τέσσερις σερί πόντους, με την αντίπαλό της να έχει άμεση απάντηση (1-1). Στο δεύτερο service game της η Σάκκαρη, αν και δεν χρειάστηκε να σβήσει κάποιο break point, πήρε το game και συνάμα το προβάδισμα (2-1).

Οι δύο αθλήτριες κράτησαν τα σερβίς τους, ωστόσο η 28χρονη Ελληνίδα συνέχισε να δυσκολεύεται με τις μπάλες στα χέρια, με συνέπεια στο 7ο game να δέχεται break από την Καλίνινα. Βέβαια, η απάντηση από την Σάκκαρη ήταν άμεση και στο αμέσως επόμενο game πήρε πίσω το break, για να πάρει ξανά προβάδισμα στο σετ (5-4) μετά από ένα πολύ δύσκολο service game όπου έσβησε τρία break points.

Η Καλίνινα αναγκάστηκε να σερβίρει και δεύτερη φορά για να μείνει στο σετ, όπου χρειάστηκε να σβήσει τρία break points της Σάκκαρη για να στείλει το σετ στο tie break. Εκεί, η Ουκρανή ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας πολύ νωρίς mini break (1-3), όμως η Μαρία Σάκκαρη βρήκε άμεσα την απάντηση. Με το σκορ στο 3-4 υπέρ της Νο.31 του κόσμου, η Ελληνίδα τενίστρια έκανε 4-0 σερί και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα με 7-6 (4).

Απόλυτη κυριαρχία και νίκη - πρόκριση
Το δεύτερο σετ δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με το πρώτο. Η Μαρία Σάκκαρη βελτίωσε το παιχνίδι της και με... περίπατο έκανε το bagel (6-0) για να πάρει τη νίκη και συνάμα το εισιτήριο για τη φάση των "16".

Ενδεικτικό της ανωτερότητας της στο δεύτερο σκέλος του παιχνιδιού είναι η στατιστική της, όπου κέρδισε δέκα από τους δώδεκα πόντους πίσω από το σερβίς της (83%). Είχε 3/4 break points και 11/18 κερδισμένους πόντους πίσω από τα πρώτα σερβίς της αντιπάλου της.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ξαφνικά, ενώ έκανε πεζοπορία, ο 55χρονος αντικαγκελάριος της Ελβετίας, Αντρέ Σιμονάτσι


Πέθανε ο πρώτος ασθενής που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού από γενετικά τροποποιημένο χοίρο


Έσπασε το τρόπαιο ο Ελβετός νικητής της Eurovision στους πανηγυρισμούς και έστειλε μήνυμα - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr