Ιππασία υψηλού επιπέδου στο Grand Prix του IPPOS SPRING TOUR 2024 – Το μεγάλο βραβείο ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι - Δείτε φωτογραφίες

Ιππασία υψηλού επιπέδου στο Grand Prix του IPPOS SPRING TOUR 2024 – Το μεγάλο βραβείο ο Ιταλός Ρομπέρτο Πρεβιτάλι - Δείτε φωτογραφίες

Σε εορταστικό κλίμα και με όλους όσους βρέθηκαν στο Ippos Club, είτε για να συμμετάσχουν είτε για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να εκδηλώνουν το θαυμασμό τους για την εγκατάσταση ολοκληρώθηκε το πρώτο τετραήμερο του IPPOS SPRING TOUR 2024

Ippos1
Οι 150 ιππείς από 14 χώρες που βρέθηκαν στη Νέα Ραιδεστό με 240 άλογα απόλαυσαν τις ανέσεις του Ippos Club και από την πλευρά τους χάρισαν θέαμα υψηλού επιπέδου στους θεατές των αγώνων καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου.

Το αποκορύφωμα του IPPOS SPRING TOUR 2024 ήταν το Grand Prix της κατηγορίας CSI2* με έπαθλα αξίας 30.000 ευρώ, που έγινε την Κυριακή 12 Μαρτίου, τελευταία μέρα των αγώνων.

Με τα εμπόδια στο 1.45 μ. οι απαιτήσεις στο Grand Prix δύο γύρων ήταν πολλές μεγάλες για τους ιππείς και τα άλογά τους. Στον αγώνα jump-off προκρίθηκαν οι 9 από τους 22 που συμμετείχαν στην πρώτη φάση, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες και μία Ελληνίδα.

az_ippos_CSI2024_18437
Κλείσιμο


Η Μαριάνση Κυριακοπούλου εμφανίστηκε πρώτη με τον Pellegrino van’t Edelweishof και κατέγραψε έναν γρήγορο αλάνθαστο γύρο σε 41.10. Άμεσα, ο Ρομπέρτο Πρεβιτάλι με τον Esteban de Hus απάντησε και τέθηκε επικεφαλής με χρόνο 38.95 βάζοντας ψηλά τον πήχη για όσους ακολούθησαν, που πίεσαν για να μπορέσουν να τον ξεπεράσουν. Κανείς δεν τα κατάφερε και ο μόνος που κατέρριψε το χρόνο του Ιταλού με επίδοση 38.73, έχοντας, όμως, ρίξει ένα εμπόδιο ήταν ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με τον Dicaprio.

az_ippos_CSI2024_17829


Οι τελευταίοι που εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο είχαν δύο επιλογές: να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τον Πρεβιτάλι ή να στοχεύσουν σε ένα υψηλό πλασάρισμα. Ο Δημήτρης Νάτσης με τον Cresco πήρε τη δεύτερη επιλογή και βρέθηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ενώ ο Αντρέα Μεσέρσι με την Lady Royal Fortuna έκλεισε την τριάδα, αφήνοντας την Κυριακοπούλου στην τέταρτη θέση και τον Ζαφειρόπουλο πέμπτο.

«Ένιωσα ότι τα άλογά μου ήταν σε μεγάλη φόρμα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Έτσι, προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο Grand Prix. Ο Esteban τα πήγε εξαιρετικά στον πρώτο γύρο, αλλά και στο δεύτερο ήταν πολύ γρήγορος και τα καταφέραμε», είπε γεμάτος ικανοποίηση ο Πρεβιτάλι, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με τις εμφανίσεις του σε αυτήν την πρώτη φάση του IPPOS SPRING TOUR 2024.

az_ippos_CSI2024_17327


«Πάντα θέλω να κερδίζω – όπως όλοι άλλωστε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά μου εδώ. Την πρώτη μέρα, ο Hachiko κέρδισε το μεγάλο βραβείο, την Παρασκευή, ήταν ο Come on Semilly και μόνο ο Esteban είχε μείνει χωρίς τον τίτλο, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».

Ο Ρομπέρτο Πρεβιτάλι θα λάβει μέρος και στο δεύτερο τετραήμερο (16-19/5), αφού όμως πρώτα… «επιστρέψω στο σπίτι μου για λίγες μέρες, για να δουλέψω με άλλα άλογα. Τα τρία που αγωνίστηκαν εδώ αξίζουν λίγη ξεκούραση. Θα επιστρέψω την Πέμπτη. Ανυπομονώ για την επόμενη εβδομάδα», είπε για τα άμεσα σχέδιά του ο νικητής και των δύο αγώνων του IPPOS SPRING TOUR 2024, που έδωσαν πόντους στη διεθνή κατάταξη.

Ippos3
Ippos2


Ο Δημήτρης Νάτσης εκπροσώπησε επάξια τα ελληνικά χρώματα καταγράφοντας αλάνθαστη διαδρομή και το δεύτερο καλύτερο χρόνο στο Grand Prix, μολονότι είχε μείνει για ένα διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος όχι μόνο με τη σημερινή εμφάνισή μου, αλλά για όλο το τετραήμερο. Ο Cresco προέρχεται από μεγάλη αγωνιστική απραξία επειδή είχα ένα ατύχημα. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο τετραήμερο θα είναι πιο έτοιμος.

az_ippos_CSI2024_13999


Ο Πρεβιτάλι ήταν πολύ σταθερός και γρήγορος γι’ αυτό προσπάθησα με ασφάλεια για ένα καλό πλασάρισμα.

Και με τα νέα άλογα τα πήγα πολύ καλά. Τους δώσαμε την ευκαιρία, πιστεύουμε σε αυτά, γιατί μαζί τους θα συνεχίσουμε σε υψηλότερο επίπεδο».

Και ο Δημήτρης Νάτσης, όπως όλοι οι συμμετέχοντες, εξέφρασε το θαυμασμό του για τις εγκαταστάσεις του Ippos Club:

«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι με τις εγκαταστάσεις. Το Ippos Club δίνει μεγάλη αξία στη Θεσσαλονίκη. Στην Ελλάδα είναι σίγουρα οι καλύτερες, αλλά συναγωνίζονται και αντίστοιχες ευρωπαϊκές».

Ευτυχισμένος με την τρίτη θέση και ενθουσιασμένος με την εγκατάσταση ήταν και ο Αντρέα Μεσέρσι: «Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή μου στο Grand Prix, αλλά και για την Ιλάρια Τζενόμπι, η οποία προπονείται μαζί μας και ήρθε πέμπτη.

Η τοποθεσία εδώ είναι τέλεια, όπως επίσης ο αγωνιστικός χώρος και οι συνθήκες διαμονής. Νιώθω ευγνώμων για τις εξαιρετικές συνθήκες μας παρείχαν η Άννα (Παπαγεωργίου) και ο Ντράσκο (Ντόκιτς). Θα επιστρέψουμε τον Οκτώβριο και το 2025!».

Ippos5
Ippos4


Το ξεκίνημα της τελευταίας ημέρας είχε άρωμα Βραζιλίας με την Ρακέλ Ριναλντίνι και τον 15ετή Magnus del Sole να κερδίζουν τον αγώνα της κατηγορίας CSI2* με εμπόδια ύψους 1.35 μ.. Η Ριναλντίνι κατέγραψε μία από τις έξι άπταιστες διαδρομές και ήταν η πιο γρήγορη με χρόνο 61.28. Όλα τα εμπόδια με επιτυχία πέρασαν ακόμα ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος με την K Eloise, ο προπονητής και ιππέας του Ippos Club Ντράσκο Ντόκιτς με τον Fuerte, η μόλις 16 ετών Μαρία Καβαλάρη με τον Sunny και ο Αουρέλ Κοζοκάριου με τον Kansas B.

Ο Κοζοκάριου σημείωσε μια ακόμα επιτυχία, την πρώτη θέση στο Small Grand Prix (1.25 μ.) της κατηγορίας CSI1* που μοίρασε έπαθλα 2.000. Ο Ρουμάνος ιππέας με την Azur de Pepinvast πραγματοποίησε δύο άπταιστες διαδρομές και στη δεύτερη, που έκρινε και το νικητή, ήταν ταχύτερος για μόλις 12 εκατοστά του δευτερολέπτου της Κατερίνας Ντούμποντελ και της Butterfly de Rhodes. Η 16χρονη Ελένη Τζαβοπούλου με την Amber Valletta ήταν τρίτη με χρόνο 35.64.

Το πρώτο μέρος του IPPOS SPRING TOUR 2024 ολοκληρώθηκε με τη νίκη της μαθήτριας της Γ΄ Γυμνασίου Εμμέλειας Οικονομοπούλου με τον C-Implosion στον αγώνα CSI1* 1.10 μ. με έπαθλα αξίας 700 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων για τα τετραήμερα 9 έως 12 Μαΐου και 16 έως 19 Μαΐου, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο https://ipposclub.com/.

Ειδήσεις σήμερα:

Αλβανικές πονηριές Ράμα στην Αθήνα - Τι γύρευε ο «απρόσκλητος μουσαφίρης» στο Γαλάτσι

Στον γάμο του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά η κοσμική Αθήνα, παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υποχωρεί η ένταση της γεωμαγνητικής καταιγίδας – Η τεράστια ηλιακή κηλίδα που προκάλεσε τα προβλήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης