Serie A: Ανατροπή και φουλ για Ευρώπη η Φιορεντίνα, 2-1 τη Μόντσα - Δείτε τα γκολ

Serie A: Ανατροπή και φουλ για Ευρώπη η Φιορεντίνα, 2-1 τη Μόντσα - Δείτε τα γκολ

Το ξερό σουτ του Αρτούρ στο 76΄υπέγραψε τη νίκη - ανατροπή των Βιόλα που προσπέρασαν τη Νάπολι στο κυνήγι της Ευρώπης

MixCollage-14-May-2024-12-15-AM-6087
Ανώτερη, σπάταλη, αλλά στο τέλος νικήτρια. Η Φιορεντίνα βρέθηκε από νωρίς πίσω σκορ απέναντι στη Μόντσα του (βασικού) Κυριακόπουλου, όμως με γκολ των Γκονζάλες - Αρτούρ γύρισε το ματς και πήρε το τρίποντο (2-1) που την έστειλε σε τροχιά Ευρώπης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d18tml5nyay1)


Κόντρα στις πιθανότητες οι Βιόλα παρατάχθηκαν ως επί το πλείστον με βασικούς (Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Μπελτράν έμειναν στον πάγκο), αλλά μόλις στο 9΄βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Στο 9΄συγκεκριμένα κι έπειτα από γλυκιά σέντρα του Μότα στην περιοχή, ο θηριώδης Τζούριτς νίκησε κατά κράτος τον Κουάτρα στον αέρα και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Κλείσιμο
Η Φιορεντίνα προσπάθησε να ανασυγκροτηθεί, κυκλοφορούσε με υποσχέσεις τη μπάλα ψάχνοντας το ρήγμα στην οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά το γκολ δεν ερχόταν εύκολα. Στο 28΄ο Ενζολά στο τετ-α-τετ τα έκανε... μαντάρα απέναντι από τον Ντι Γκρεγκόριο και βγήκε μόνος του άουτ, τρία λεπτά αργότερα το σουτ του Καστροβίλι βρήκε σε σώματα, αλλά το ρεσιτάλ ευκαιριών τελικά ολοκληρώθηκε με γκολ.

Στο 32΄συγκεκριμένα κι έπειτα από σέντρα του Μπαράκ στο δεύτερο δοκάρι, ο Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος την κεφαλιά και σημάδεψε τη γωνία για το 1-1. Έπειτα από μεγάλο λάθος στην άμυνα ο Τερατσιάνο απέτρεψε το 2-1 της Μόντσα μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Τσερμπίν, ενώ στην αντεπίθεση που ακολούθησε ο Ντι Γκρεγκόριο αρνήθηκε το γκολ στο πλασέ του Γκονζάλες.

Κι αφού ο Κουάτρα κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή στο φινάλε του ημιχρόνου, το πρώτο μέρος έμεινε στο 1-1 προς μεγάλη απογοήτευση των ανώτερων Βιόλα. Στο β΄μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι μάχες στο κέντρο κυριάρχησαν, αλλά ο πρώτος λόγος παρέμεινε στην πλευρά των γηπεδούχων. Αν και με λιγοστές φάσεις (κυρίως το χαμένο τετ-α-τετ του Μαντραγκόρα στο 62΄), η Φιορεντίνα βρήκε τη λύτρωση με μακρινό σουτ του Αρτούρ στο 76΄για το 2-1.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League να παίρνει τη νίκη που την έστειλε στο +2 από τη Νάολι και στην 8η θέση της Serie A, μόλις λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τους Παρτενοπέι στη Φλωρεντία με στόχο το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Φιορεντίνα (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Καγιόντε (80΄Φαραόνι), Μαρτίνες Κουάρτα, Παρίσι (80΄Μπιράγκι), Αρτούρ (80΄Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Καστροβίλι (74΄Μπελτράν), Γκονζάλες, Μπαράκ, Ενζολά (61΄Κουαμέ)

Μόντσα (Ραφαέλε Παλαντίνο): Ντι Γκρεγκόριο, Μπιριντέλι (64΄Περέιρα), Μαρί (73΄Ντ΄Αμπρόζιο), Ίσο, Κυριακόπουλος (46΄Καλντιρόλα), Πεσίνα, Μπόντο, Μότα (64΄Άκπρο), Τσερμπίν, Κολπάνι (82΄Καρμπόνι), Τζούριτς

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της Serie A:

Φροζινόνε-Ίντερ 0-5
Νάπολι-Μπολόνια 0-2
Μίλαν-Κάλιαρι 5-1
Λάτσιο-Έμπολι 2-0
Τζένοα-Σασουόλο 2-1
Βερόνα-Τορίνο 1-2
Γιουβέντους-Σαλερνιτάνα 1-1
Αταλάντα-Ρόμα 2-1
Λέτσε-Ουντινέζε 0-2
Φιορεντίνα-Μόντσα 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Ίντερ 89 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League--
Μίλαν 74 --Champions League--
Μπολόνια 67 --Champions League--
Γιουβέντους 67 --Champions League--
Αταλάντα 63 -35αγ.
Ρόμα 60
Λάτσιο 59
Φιορεντίνα 53 -35αγ.
Νάπολι 51
Τορίνο 50
Τζένοα 46
Μόντσα 45
Λέτσε 37
Βερόνα 34
Ουντινέζε 33
Κάλιαρι 33
Φροζινόνε 32
Έμπολι 32
Σασουόλο 29
Σαλερνιτάνα 16 --Υποβιβάστηκε--


Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης