Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι μετά το 2-0 επί της Τότεναμ - Στο +2 από την Άρσεναλ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε - Δείτε τα γκολ

Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι μετά το 2-0 επί της Τότεναμ - Στο +2 από την Άρσεναλ, μια αγωνιστική πριν το φινάλε - Δείτε τα γκολ

Δύο γκολ ο Χάαλαντ (51', 90+1') - Στην τελευταία αγωνιστική (19/5) η Σίτι παίζει με την Γουέστ Χαμ και η Άρεναλ με την Έβερτον - Τα σενάρια

haaland
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι πλέον ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League.

Μια αγωνιστική πριν από το φινάλε (Κυριακή, 19/5) η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα επέστρεψε στην κορυφή και είναι στο +2 από την Άρσεναλ. Μετά από 37 αγώνες οι Πολίτες έχουν 88 βαθμούς και οι Κανονιέρηδες έχουν 86. Για να πατήσει ξανά κορυφή Σίτι πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο κερδίζοντας 2-0 την Τότεναμ σ' εξ' αναβολής παιχνίδι της 34ης ημέρας. 

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ άνοιξε το σκορ με προβολή στο 51' και ο Νορβηγός στο 90+1' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχο χτύπημα πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Ντοκού. 

Δείτε ΕΔΩ το 0-1 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 0-2 

Στην τελευταία αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Γουέστ Χαμ και την ίδια ώρα (18:00) η Άρσεναλ παίζει στο Λονδίνο με την Έβερτον. Η Σίτι απλά θέλει νίκη απέναντι στα "Σφυριά" για να κερδίσει για 4η σερί χρονιά τον τίτλο, άσχετα με το τι θα κάνει η Άρσεναλ.



Σε περίπτωση ισοπαλίας της Σίτι και νίκης της Άρσεναλ οι δύο ομάδες θα έχουν τους ίδιους βαθμούς.Τότε το πρωτάθλημα θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων! Εάν η διαφορά τερμάτων είναι επίσης ίδια, το επόμενο κριτήριο είναι τα γκολ που σημείωσαν. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία, λαμβάνεται υπόψη τα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων και τέλος τα εκτός έδρας γκολ που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αντιμέτωπων αναμετρήσεων τους.

Η Άρσεναλ θέλει φυσικά μόνο νίκη για να ελπίζει. 

Από την άλλη η Τότεναμ μετά την ήττα από την Σίτι έχασε οριστικά το... τρένο του Champions League και τη νέα περίοδο θα παίξει στο Europa League.

Ο αγώνας 

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο, ήταν αποφασισμένοι να σπάσουν την αρνητική παράδοση και το κατάφεραν όντες τρομερά κυνικοί κι αποτελεσματικοί στο δεύτερο ημίχρονο. Μία μαγική συνεργασία των Μπερνάρντο Σίλβα και Ντε Μπρόινε, οδήγησε στην ασίστ προς τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο 51' με τον Νορβηγό να σημειώνει το πιο εύκολο γκολ στη σεζόν με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας.

Η Τότεναμ έπαιξε στη συνέχεια όλα τα χαρτιά της, την στιγμή που η Σίτι «έχασε» με τραυματισμό στο 69ο λεπτο τον Έντερσον. Κι εκεί όμως έλαμψε το «άστρο» του Στέφαν Ορτέγα, ο οποίος εξελίχθηκε σε «ήρωα» απ' το... πουθενά για τους «πολίτες». Δύο φορές ο Κουλοσέφσκι και κυρίως ο Σον στο 86' έχασαν τρομερές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, με τον Γερμανό γκολκίπερ να κάνει την επέμβαση της... χρονιάς.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σίτι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ντοκού απ' τον Πόρο. Ο Χάαλαντ δεν λάθεψε απ' την άσπρη βούλα, έκανε το 2-0 σημειώνοντας το 38ο εφετινό τέρμα του σε όλες τις διοργανώσεις και το 4ο σερί πρωτάθλημα (επίδοση ρεκόρ στην Premier League) απέχει πλέον 90 λεπτά για τους «σίτιζενς».


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 88 --Champions League--

Άρσεναλ 86 --Champions League--

Λίβερπουλ 79 --Champions League--

Άστον Βίλα 68 --Champions League--

Τότεναμ 63

Νιούκαστλ 57 -36αγ.

Τσέλσι 57 -36αγ.

Μάντσεστερ Γ. 54 -36αγ.

Γουέστ Χαμ 52

Μπόρνμουθ 48

Μπράιτον 48 -36αγ.

Κρίσταλ Πάλας 46

Γουλβς 46

Φούλαμ 44

Έβερτον 40

Μπρέντφορντ 39

Νότιγχαμ Φόρεστ 29

Λούτον 26 --Υποβιβάστηκε--

Μπέρνλι 24 --Υποβιβάστηκε--

Σέφιλντ Γιουν. 16 --Υποβιβάστηκε--


Ειδήσεις σήμερα:

Τζένιφερ Λόπεζ: Ελληνίδα αεροσυνοδός «αδειάζει» την σταρ - Αν ήταν άλλος επιβάτης, θα φωνάζαμε την αστυνομία

Αποκαλύψεις του «New Yorker»: Ο κλέψας του κλέψαντος στο Βρετανικό Μουσείο

Γαλλία: Τουλάχιστον δύο νεκροί σωφρονιστικοί υπάλληλοι από επίθεση σε βαν που μετάφερε κρατούμενο στη Νορμανδία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης