Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ της Εσπανιόλ είναι υποψήφιος να γίνει ο πρώτος πρόεδρος-παίκτης σε ομάδα της La Liga

Ο Μάρτιν Μπρεϊθγουέιτ της Εσπανιόλ είναι υποψήφιος να γίνει ο πρώτος πρόεδρος-παίκτης σε ομάδα της La Liga

Ο Δανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποκτήθηκε από τη μισητή συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα, δεν αποκλείεται να γράψει ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο

Martin_Braithwaite
Οι «μπλε» της Βαρκελώνης ζουν πάντα στη σκιά των μπλαουγκράνα και οι σχέσεις των δύο ομάδων δεν είναι και οι καλύτερες...

Έτσι όταν έγινε η μεταγραφή του Μπρεϊθγουέιτ σχεδόν κανείς δεν ενθουσιάστηκε, κι όταν στις αρχές της χρονιάς αποχώρησε από την προετοιμασία της ομάδας (γιατί δεν ήθελε να παίξει στη Β' κατηγορία) οι περισσότεροι οπαδοί πανηγύριζαν.

Βέβαια ο Δανός διεθνής ζήτησε δημόσια συγνώμη, επέστρεψε στην ομάδα και με 20 γκολ είναι η βασική αιτία που η Εσπανιόλ διεκδικεί την απευθείας άνοδο της στη La Liga (τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε είναι στο -5 από την 2η θέση που δίνει το τελευταίο απευθείας εισιτήριο).

Πλέον ο Μπρεϊθγουέιτ είναι ο αγαπημένος της κερκίδας και παρόλο που το καλοκαίρι θεωρητικά πολύ εύκολα μπορεί να αποχωρήσει (τσάμπα αν δεν πάρει την άνοδο, με μόλις 600 χιλιάδες ευρώ ρήτρα αν ανέβει κατηγορία) πλέον η συζήτηση για το μέλλον του έχει πάει σε άλλη διάσταση.

Κλείσιμο
Κι αυτό γιατί η Κινζική Rastr Group που έχει υπό την ιδιοκτησία της την ομάδα, εδώ και κάποιους μήνες σκέφτεται σοβαρά να πουλήσει την Εσπανιόλ, δίνοντας ως το μή εκκίνησης τα 120 εκατ. ευρώ τα οποία αυτομάτως γίνονται 170 εκατ. αν ανέβει κατηγορία και ένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους είναι ο Μπρεϊθγουέιτ!

Στην εύλογη απορία «με τι λεφτά ο Δανός θέλει να αγοράσει την ομάδα», η απάντηση είναι πολύ εύκολη.

Ο Μπρεϊθγουέιτ στα 32 του χρόνια είναι ένας από τους πλέον πλούσιους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, όχι λόγω των χρημάτων που έβγαλε από το ποδόσφαιρο αλλά από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκτός αθλητισμού...

Η περιουσία του εκτιμάται στα 250 εκατομμύρια ευρώ και προέρχεται κυριώς από την επένδυση που έκανε στην εταιρία real estate NYCE Companies με τον θείο του Φίλιπ Μάικλ.

Οι δυο τους επένδυσαν 800.000 δολάρια στην εταιρία και αφού κέρδισαν τα πρώτα τους πολλά χρήματα έριξαν 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πρωτοποριακό συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που τους εκτόξευσε.

Παράλληλα ο ποδοσφαιριστής έχει ανοίξει με τη σύζυγο του αλυσίδα εστιατορίων στη Βαρκελώνη, αλλά και τη δική τους σειρά ρούχων.

Έτσι φιγουράρει στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ποδοσφαιριστές και πλέον πέραν από τον στόχο να γίνει σύντομα δισεκατομμυριούχος δεν αποκλείεται να γράψει ιστορία ως πρώτος ιδιοκτήτης/πρόεδρος αλλά ταυτόχρονα και παίκτης ομάδας τους ισπανικού ποδοσφαίρου.

Με τις φήμες στη Βαρκελώνη να φουντώνουν τις τελευταίες ημέρες ο Μπρεϊθγουέιτ ρωτήθηκε σχετικά και η απάντηση του έδειξε ότι ξεκάθαρα υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό...

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τέτοια πράγματα. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε την άνοδο μας στη La Liga και μετά θα δούμε τι θα γίνει με τον σύλλογο».

Ειδήσεις σήμερα:

Νομική Αθηνών: Σκηνικό «Columbia» επιχειρούσαν να στήσουν οι καταληψίες

Τουρισμός: Η Αθήνα στους 10 καλύτερους ευρωπαϊκούς προορισμούς - 7,5 εκατ. επισκέπτες με πρώτους τους Αμερικανούς

Τζένιφερ Λόπεζ: Η απαξιωτική συμπεριφορά, η τσίχλα που έφτυσε σε υπάλληλό της και το... μεσαίο δάχτυλο στους παπαράτσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης