Το πάρτι της Άστον Βίλα για την εξασφάλιση του Τσάμπιονς Λιγκ με... χορηγό τη Σίτι - Δείτε βίντεο

Το πάρτι της Άστον Βίλα για την εξασφάλιση του Τσάμπιονς Λιγκ με... χορηγό τη Σίτι - Δείτε βίντεο

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ κάνει το 0-2 στο Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι και η Άστον Βίλα εξασφαλίζει την συμμετοχή της στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ - Το «ιστορική σεζόν» του πρίγκιπα Γουίλιαμ και το... αυγουστιάτικο ταμείο του protothema.gr με... τη σύμφωνη γνώμη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

emery-vila12
Μετά από ένα τρομερά αγχωτικό παιχνίδι η Μάντσεστερ Σίτι κερδίζει την Τότεναμ με σκορ 2-0 και περνάει μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που... ξάπλωσε όταν ο Σον Χέουνγκ-Μιν βρέθηκε τετ-α-τετ, αλλά είδε τον Στέφαν Μορένο να του βάζει το στοπ ερχόμενος από τον πάγκο (το τρίτο του από την ώρα που άλλαξε τον εκνευρισμένο Έντερσον), ήταν πλέον πανευτυχής με τους ποδοσφαιριστές του. Φυσικά το ίδιο ίσχυε και για εκείνους, με άπαντες να ξεσπούν μετά το τελευταίο σφύριγμα μπροστά στη διαφαινόμενη κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

emery-th
Το άρθρο του protothema.gr τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο προβλέφθηκε η πορεία της ομάδας του Ουνάι Έμερι


Κάμποσα χιλιόμετρα μακριά από το Βόρειο Λονδίνο, στο Μπέρμιγχαμ, οι παίκτες της Άστον Βίλα είχαν βάλει τα καλά τους και είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Βίλα Παρκ» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Ο λόγος ξεκάθαρος, αφού με νίκη της Σίτι (έχοντας οι ίδιοι επιστρέψει κόντρα στη Λίβερπουλ για τον έναν βαθμό με το τελικό 3-3 από 1-3) θα εξασφάλιζαν την τετράδα. Όπως και έγινε, για αυτή που θα είναι η πρώτη τους φορά σε Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 1982 και το Κύπελλο Πρωταθλητριών το οποίο είχε κατακτήσει με σκορ 1-0 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.

Κλείσιμο
Με το σφύριγμα της λήξης ο Ουνάι Έμερι και οι παίκτες του ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς αποβάλοντας όλο το άγχος αλλά και τα νεύρα που βγήκαν στο ματς κόντρα στους Reds, απόρροια και των δύο ηττών κόντρα στον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League.



«Είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ! Μια ιστορική σεζόν και ένα σπουδαίο επίτευγμα. Ευχαριστώ τον Ουνάι, όλη την ομάδα και άπαντες στον σύλλογο. Δεν μπορώ να περιμένω για τη νέα σεζόν», έγραψε στο Twitter ο οπαδός της Άστον Βίλα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Γουίλιαμ.



Φυσικά στους πανηγυρισμούς δεν μπορούσε να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Εμιλιάνο Μαρτίνες. Ο Ντίμπου, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, πήρε μια σαμπάνια και «έλουσε» τον Έμερι, σε ένα φινάλε σεζόν πολύ διαφορετικό από αυτό που «ήθελε» ο βρετανικός Τύπος ο οποίος πατούσε στον εκκεντρικό χαρακτήρα του Αργεντινού πορτέρο και ισχυριζόταν (μέχρι να διαψευστεί οριστικά από τον Έμερι) πως ο Βάσκος προπονητής δεν τον θέλει στην ομάδα του.



Οι πανηγυρισμοί αυτοί μπορεί να έχουν και την... έγκριση του Ρόι Κιν, ο οποίος είχε κράξει μια τετραετία πριν τους Villans για τους πανηγυρισμούς τους μετά την παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν δεν τα είχαν καταφέρει τότε, αν δεν το είχαν πανηγυρίσει, σήμερα μπορεί να μην ήταν στα «μεγάλα» ευρωπαϊκά εισιτήρια... Ρόι.



Έτσι έκλεισε ονειρεμένα μια σεζόν για την Άστον Βίλα, την πορεία της οποίας περίμενε... μόνο το protothema.gr και λίγες ώρες αργότερα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια παρά τη βαριά ήττα 5-1 από τη Νιούκαστλ στην πρεμιέρα, για να εισπράξει χλευασμό για τις δηλώσεις του.




Ειδήσεις σήμερα:

Το 4,5 ετών αγοράκι που έμεινε ξεχασμένο σε σχολικό λεωφορείο διάβαζε ένα βιβλίο όσο περίμενε για βοήθεια

Γιατί ο καρκίνος ονομάζεται καρκίνος; Οι Αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν την απάντηση

Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Αμρά που απέδρασε στη φονική ενέδρα στη Νορμανδία - Σκληρός ποινικός με 13 καταδίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης