Το σενάριο που δίνει από σήμερα το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ - Οι ελπίδες των άλλων τριών μονομάχων - Η βαθμολογία

Το σενάριο που δίνει από σήμερα το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ - Οι ελπίδες των άλλων τριών μονομάχων - Η βαθμολογία

Όλα τα σενάρια που χρίζουν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, τι ισχύει για ΠΑΟΚ και τι για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό που έχουν απλά μαθηματικές ελπίδες

aek_fc

Προτελευταία αγωνιστική σήμερα για το πρωτάθλημα της Super League 1 της σεζόν 2023-24 και η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου έχει ανάψει για τα καλά. 

Τα φώτα στρέφονται στις 20:00 σε Καραϊσκάκη και Τούμπα. Στο πλαίσιο της 9ης ημέρας των playoffs ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. 

Μετά από 34 αγώνες η ΑΕΚ έχει 75 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ έχει 74 και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός (71) και ο Ολυμπιακός (70). Οι αιώνιοι έχουν απλά μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο ενώ και ο ΠΑΟΚ εξαρτάται από την ΑΕΚ! 


H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ 75
2. ΠΑΟΚ 74
3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου
18:00 Λαμία - Άρης
20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ
20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου
20:00 ΑΕΚ - Λαμία
20:00 Άρης - ΠΑΟΚ
20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός


Τι θέλει η ΑΕΚ για να πάρει κούπα 

Η ΑΕΚ μπορεί ακόμη και σήμερα να τελειώνει την υπόθεση τίτλος. Πως; Εάν κερδίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά θα πάει στους 78 και εάν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει (ισοπαλία ή ήττα) τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια από σήμερα. 

Εάν η ΑΕΚ κερδίσει τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Παναθηναϊκό η διαφορά παραμένει στον ένα βαθμό (78 ΑΕΚ, 77 ΠΑΟΚ) και όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική. Η ΑΕΚ απλά με νίκη κόντρα στη Λαμία παίρνει την κούπα ανεξάρτητα με το τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ με τον Άρη.  

Εάν η Ένωση ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό η ομάδα του Λουτσέσκου θα περάσει στην κορυφή και τότε η ΑΕΚ θα θέλει εκτός από νίκη δική της επί της Λαμίας και γκέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη.

Με ισοπαλία σε Πειραιά και Τούμπα όλα θα κριθούν την Κυριακή. 

Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να πάρει την κούπα 

Ο ΠΑΟΚ θέλει 2 νίκες με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη και γκέλα της ΑΕΚ. Εάν τα καταφέρει θα πάει στους 80β και θα περιμένει από Ολυμπιακό ή Λαμία να κόψουν βαθμούς από την ΑΕΚ. 

Φυσικά με 2 ήττες ο ΠΑΟΚ δεν έχει τύχη ενώ με 4 βαθμούς σε 2 αγώνες η ΑΕΚ θα πρέπει να μαζέψει λιγότερους με Ολυμπιακό και Λαμία για να το πάρει η ομάδα του Λουτσέσκου. 

Τι θέλουν οι αιώνιοι 

Ο Παναθηναϊκός με 71 βαθμούς θέλει 2/2 νίκες για να φτάσει στους 77. Δεν του φτάνουν φυσικά οι έξι πόντοι. Ο ΠΑΟ θέλει η ΑΕΚ να πάρει ένα βαθμό στα δύο παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ να μην κερδίσει τον Άρη. 

Ο Ολυμπιακός με 2/2 νίκες πάει στους 76β και θέλει να χάσει η ΑΕΚ από τη Λαμία, να έρθει Χ το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ο Άρης να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. 




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

H πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή της

Μπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης