Ο ΠΑΟΚ στέφεται πρωταθλητής την Κυριακή (19/5) με νίκη στην έδρα του Άρη - Δείτε τα 13 γκολ

Ο ΠΑΟΚ στέφεται πρωταθλητής την Κυριακή (19/5) με νίκη στην έδρα του Άρη - Δείτε τα 13 γκολ

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε με 4-1 τον Παναθηναϊκό και με το δώρο του Ολυμπιακού (2-0 την ΑΕΚ) πέρασε πρώτος - Ο Δικέφαλος είναι στο +2 από την ΑΕΚ, αλλά χρειάζεται νίκη την Κυριακή στο Βικελίδης καθώς η Ένωση υποδέχεται τη Λαμία και υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία

paok-m3
Τα πάνω κάτω ήρθαν με την ολοκλήρωση της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής των play off της Super League 1, καθώς ναι μεν στην κορυφή της βαθμολογίας παραμένει Δικέφαλος, αλλά αυτός είναι ο ΠΑΟΚ και όχι η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ ήξερε πριν την έναρξη των αγώνων ότι δεν είχε την τύχη στα χέρια του καθώς η μοναδική συνθήκη που τον ευνοούσε ήταν η δική του νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ίδια ώρα η ΑΕΚ να μην κερδίσει στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό.

Κι αυτό έγινε τελικά καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά διέλυσε με 4-1 τον... αναιμικό Παναθηναϊκό με τις δύο ομάδες να διάγουν εντελώς αντίθετες πορείες καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρά τρεις σερί νίκες (με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) μετά την απίστευτη γκέλα του στη Λαμία, ενώ ο ΠΑΟ μετρά τρεις σερί ήττες (με ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ).

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη του ΠΑΟΚ.


Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 15/05/2024 | COSMOTE SPORT HD
Κλείσιμο


Η ομάδα του Λουτσέσκου ναι μεν πλέον έχει το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου, ναι μεν κρατά για πρώτη φορά την τύχη στα χέρια του, αλλά για να είναι 100% ότι θα αναδειχθεί πρωταθλητής την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να κερδίσει στην έδρα του Άρη. Κι αυτό γιατί με ήττα και νίκη της ΑΕΚ (υποδέχεται τη Λαμία) θα βρεθεί δεύτερος (78 έναντι 77 βαθμών), ενώ αυτό ισχύει και σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ φέρει ισοπαλία στο Βικελίδης και η Ένωση νικήσει. Σ' αυτό το σενάριο οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 78 βαθμούς, αλλά η ΑΕΚ παίρνει τον τίτλο έχοντας ένα γκολ περισσότερο στα μεταξύ τους ματς (αυτό είναι το πρώτο κριτήριο).


Κι αν στην Τούμπα μπήκαν πέντε γκολ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν συνολικά έξι φορές... Τέσσερις για τα δικά τους κι άλλες δύο για τα γκολ του Ολυμπιακού... Οι ερυθρόλευκοι που όπως και ο ΠΑΟ είχε μόνο μαθηματικές ελπίδες, τελικά όπως και πέρσι αναδεικνύεται σε ρυθμιστή του τίτλου. Πέρσι στην προτελευταία αγωνιστική κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟ (όντας και πάλι αδιάφορος), σήμερα κέρδισε με 2-0 την ΑΕΚ στον Πειραιά και την γκρέμισε από την κορυφή.

Η Ένωση όπως προαναφέραμε πλέον θέλει δική της νίκη και απώλεια του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου για να πανηγυρίσει στο φινάλε.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν για πρώτη φορά από την έναρξη των play off στην 3η θέση και πλέον τους αρκεί μια ισοπαλία την Κυριακή στη Λεωφόρο για να διατηρηθούν εκεί, αφήνοντας τον ΠΑΟ οριστικά 4ο και μετέωρο όσον αφορά την ευρωπαϊκή του προοπτική. Γιατί οι πράσινοι αν δεν κερδίσουν τον Ολυμπιακό, θα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρώπης εφόσον ηττηθούν και το Σάββατο 25/5 στον τελικό του Κυπέλλου από τον Άρη.

Ο δε Άρης, που εδώ και δύο μήνες προετοιμάζεται για τον τελικό του Βόλου, στο αδιάφορο ματς με τη Λαμία βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ημίχρονο, όμως με τέσσερα γκολ στο δεύτερο πήρε τη νίκη και πλέον έχει μπροστά του έναν πρωτόγνωρο «τελικό» πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ (όποιος ξέρει από Θεσσαλονίκη καταλαβαίνει), αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου που είναι και η μοναδική του διέξοδος για να βγει στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης