La Liga: Η Μπαρτσελόνα αγκάλιασε την δεύτερη θέση, 2-0 την Αλμερία - Δείτε τα γκολ

Οι μπλαουγκράνα νίκησαν στην έδρα της υποβιβασμένης ουραγού και άφησαν τέσσερις βαθμούς πίσω την Τζιρόνα δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος - Πήρε «κεφάλι» για το Europa League η Σοσιεδάδ

Από ολότελα, καλή και η δεύτερη θέση (λέμε τώρα…) που δίνει θέση στο Φάιναλ Φορ του Σούπερ Καπ Ισπανίας της επόμενης σεζόν. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» της Βιγιαρεάλ με το «διπλό» στην έδρα της Τζιρόνα και, με δύο γκολ του Φερμίν Λόπεθ, νίκησε την υποβιβασμένη ουραγό Αλμερία στην έδρα της (2-0) και άφησε τέσσερις βαθμούς πίσω την Τζιρόνα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της φετινής La Liga.



Σημαντικές οι απουσίες του τραυματία μέσου Ιντρίσου Μπάμπα και του τιμωρημένου εξτρέμ Λαρζί Ραμαζανί για τον Πέπε Μελ, ο οποίος παράταξε ό, τι καλύτερο διαθέτει, σε ένα από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του στην πρώτη κατηγορία, όπου θα παλέψει του χρόνου για να επιστρέψει άμεσα.

Εκτός λόγω ενοχλήσεων ο κεντρικός αμυντικός Ρόναλντ Αραούχο και λόγω τιμωρίας ο εσωτερικός μέσος Ιλκάι Γκιντογκάν για τον Τσάβι, ο οποίος επέλεξε τον Έκτορ Φορτ στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Ζοάο Κανσέλο, τον Σέρτζι Ρομπέρτο ως αμυντικό χαφ αντί του Αντρέας Κρίστενσεν, τον Φερμίν Λόπεθ ως «αντί – Γκιντογκάν» και τον Φεράν Τόρες αντί του Ραφίνια στην τριάδα της επίθεσης.

Το γκολ η Μπάρτσα, τις ευκαιρίες η Αλμερία
Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να… προειδοποιεί τον Λουίς Μαξιμιάνο με σουτ άουτ, λίγο προτού ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ο Φερμίν Λόπεθ (14’), ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Έκτορ Φορτ.

Ο 21χρονος μέσος, μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν για την Μπάρτσα, έφτασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και τα εννέα συνολικά (έφτασε σε διψήφιο αριθμό στο δεύτερο μέρος), όντας πολύτιμος για τον Τσάβι, ο οποίος τον πίστεψε και τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα.

Το γκολ επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελέγξουν καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα, χωρίς αυτό να αποτρέψει τους γηπεδούχους από το να φτάσουν σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν πριν από την ανάπαυλα.

Ο Λέο Μπαπτιστάο, μόνος του προ του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, «κατάφερε» να στείλει την μπάλα άουτ (22’), ενώ στο διαγώνιο γυριστό σουτ του Αντριάν Εμπάρμπα, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της μπλαουγκράνα εστίας (42’), με την Μπάρτσα να μην δημιουργεί άλλη μεγάλη ευκαιρία, πέραν βεβαίως του γκολ.

Σούπερ ευκαιρία ο Λοσάνο, νέο γκολ ο Φερμίν
Οι Καταλανοί συνέχισαν να παίζουν με την φωτιά και οι Ανδαλουσιάνοι να χάνουν ευκαιρίες, με τον «Τσόκο» Λοσάνο, με πέρασμα πριν από χρόνια από την Μπαρτσελόνα Β, να στέλνει την μπάλα άουτ με τον Τερ Στέγκεν εκτός θέσης.

Ο Πέπε Μελ άλλαξε τους δύο από τους τρεις επιθετικούς του ψάχνοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, αλλά η Μπάρτσα ήταν αυτή που «χτύπησε» εκ νέου, για το (τελειωτικό) 0-2.

Ωραία κίνηση του Σέρτζι Ρομπέρτο από τα αριστερά, γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο Φερμίν Λόπεθ, με άψογο πλασέ, νικάει τον Μαξιμιάνο για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του η οποία, βάσει της εικόνας της, δεν το άξιζε.

Η... σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος, ο Ζοάο Φέλιξ έχασε μια καλή ευκαιρία για το 0-3, οι δύο προπονητές εξάντλησαν τις αλλαγές και, κάπως έτσι, έφτασε «σβηστό» το φινάλε ενός αγώνα που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί...

Πήρε «κεφάλι» για το Europa League η Σοσιεδάδ

Νίκη «χρυσάφι» που την επανέφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας και της έδωσε την ευκαιρία να προσπεράσει ξανά την Μπέτις, σημείωσε η Σοσιεδάδ, επικρατώντας της Βαλένθια με 1-0 στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 36η αγωνιστική της LaLiga. 

Οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, πήραν προβάδισμα μόλις στο 3' με το γκολ του Αντρέ Σίλβα από ασίστ του Κούμπο και κράτησαν ως το τέλος τη νίκη, που τους έφερε στο +1 απ' την Μπέτις τρεις μέρες πριν απ' το μεταξύ τους παιχνίδι στο «Estadio Benito Villamarin», που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την 6η θέση και το δεύτερο «εισιτήριο» για το επόμενο Europa League.





Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής και η βαθμολογία της LaLiga έχουν ως εξής:

Οσασούνα-Μαγιόρκα 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης-Αλαβές 5-0
Τζιρόνα-Βιγιαρεάλ 0-1
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα 2-1
Σεβίλη-Κάντιθ 0-1
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-3
Λας Πάλμας-Μπέτις 2-2
Αλμερία-Μπαρτσελόνα 0-2
Σοσιεδάδ-Βαλένθια 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 93 --ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League--
Μπαρτσελόνα 79 --Champions League--
Τζιρόνα 75 --Champions League--
Ατλέτικο Μαδρίτης 73 --Champions League--
Αθλέτικ Μπιλμπάο 62 --Europa League--
Σοσιεδάδ 57
Μπέτις 56
Βιγιαρεάλ 51
Βαλένθια 48
Χετάφε 43
Αλαβές 42
Σεβίλλη 41
Οσασούνα 41
Λας Πάλμας 38
Ράγιο Βαγεκάνο 38
Θέλτα 37
Μαγιόρκα 36
Κάντιθ 32
Γρανάδα 21 --Υποβιβάστηκε--
Αλμερία 17 --Υποβιβάστηκε--




Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή σε κοριτσάκι 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη - Τα συμπτώματα και οι συστάσεις του ΕΟΔΥ

Τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες, δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr