Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι - Νίκησε τη Γουέστ Χαμ 3-1 και πήρε τον 4ο σερί τίτλο - Δείτε τα γκολ

Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι - Νίκησε τη Γουέστ Χαμ 3-1 και πήρε τον 4ο σερί τίτλο - Δείτε τα γκολ

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε εντός έδρας τη Γουέστ Χαμ και διατήρησε το +2 από την Άρσεναλ κατακτώντας την Premier League - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τους κανονιέρηδες που επικράτησαν 2-1 της Έβερτον

28735842
Πρωταθλήτρια Αγγλίας για 4η συνεχόμενη σεζόν στέφθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δείτε ΕΔΩ το 3-1 

Δείτε ΕΔΩ το 2-1 

Δείτε ΕΔΩ το 2-0 

Κλείσιμο
Δείτε ΕΔΩ το 1-0 

Σε αντίθεση πάντως με τα προηγούμενα matchball τίτλου που είχαν εξελιχθεί σε... θρίλερ (ΚΠΡ, Άστον Βίλα), οι Citizens αυτή τη φορά φρόντισαν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση.


28735842__1_
28736887
28735838
28736968
28735872
28737010
28735935


Μόλις στο 2΄ο κορυφαίος της χρονιάς στην Αγγλία, Φιλ Φόντεν, πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με τρομερό σουτ στο παραθυράκι της εστίας έστησε χορό για το επικείμενο πάρτι. Στο 16΄ο Αρεολά έδιωξε το μακρινό σουτ του Ντε Μπρόινε για να αποτρέψει το 2-0, αλλά μόνο προσωρινά. Η Σίτι άλλωστε είχε... κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Γουέστ Χαμ και τελικά βρήκε το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Φιλ Φόντεν που πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι στο 18΄.



Προοδευτικά η Σίτι έριξε ρυθμό και το πλήρωσε από μια στημένη μπάλα, όταν στο 42΄κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Κούντους με αδιανόητο ψαλιδάκι έβαλε τη Γουέστ Χαμ ξανά στο παιχνίδι για να επαναφέρει μερικώς το άγχος στις εξέδρες του «Έτιχαντ». Παρόλα αυτά η Σίτι δεν είχε όρεξη για.... θρίλερ. Η επιμονή επικράτησε και μετά την ανάπαυλα, η Σίτι έψαχνε την ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς και τη βρήκε στο 59΄με σουτ του Ρόδρι έξω από την περιοχή που κατέληξε στη γωνία της εστίας.



Από εκεί και πέρα ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση του σκορ, ελέγχοντας τον ρυθμό μέχρι το τελικό σφύριγμα. Το γκολ άλλωστε που σημείωσε ο Σούτσεκ στο 87΄για τη Γουέστ Χαμ ακυρώθηκε μέσω VAR για καθαρό χέρι , με το σφύριγμα της λήξης για τέταρτη σερί σεζόν να δίνει το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο «Ετιχαντ».

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι (71΄Ακέ), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Φόντεν (90+1΄Κόβασιτς), Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού, Χάαλαντ

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Ζουμά, Μαυροπάνος, Κρέσγουελ, Τσουφάλ, Σούτσεκ, Γουόρντ Πράουζ, Έμερσον (71΄Άλβαρες), Κούντους, Πακετά (86΄Ινγκς), Αντόνιο (81΄Έρθι)

Η Άρσεναλ έμεινε με την ανάμνηση μιας μεγάλης πορείας
Η Άρσεναλ έδωσε μια τεράστια μάχη, το ποδόσφαιρο του Αρτέτα άρεσε πολύ, αλλά η ομάδα του είχε την ατυχία να πέσει σε μια τρομερή Σίτι, το σερί της οποίας δεν μπορούσε να καμφθεί. Στην τελευταία στροφή οι ελπίδες τελείωσαν νωρίς και το 2-1 κόντρα στην Έβερτον απλά άφησε ένα χαμόγελo στους Gunners!

To μυαλό ήταν στο Μάντσεστερ, η ψυχή στο Λονδίνο, όμως όταν η Σίτι προηγείται 2-0 στο 18ο λεπτό, τα πόδια γίνονται βαριά και ο κόσμος πάγωσε. Η Άρσεναλ ήθελε, πίεσε και προσπάθησε να πετύχει το γκολ. Ωστόσο, την ώρα που η Μάντσεστερ βρήκε δυο φορές δίχτυα, η ομάδα του Αρτέτα έχασε καλές ευκαιρίες με Χάβερτς και Γιανγκ. Ο κόσμος απογοητευμένος κοιτούσε στο κινητό να μην αλλάζει το σκηνικό, και οι φωνές του Αρτέτα ήταν αυτές που κρατούσαν τους παίκτες στο παιχνίδι.

Η Εβερτον πήρε μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε την μπάλα και στο 31΄είχε δοκάρι με τον Κάλβερτ - Λιούιν. Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα και στο 41' ο Γκουέγ «πάγωσε» ακόμα περισσότερο το Λονδίνο. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ της Άρσεναλ, με τον Οντεγκααρντ να μοιράζει στον Τιμιγιάσου κι αυτόν να πετυχαίνει το 1-1. Κι αν το γκολ «ζωήρεψε» το γήπεδο, το γκολ της Γουέστ Χαμ εκτόξευσε τους Gunners.


Ο Ρόδρι πρόλαβε να... τελειώσει γρήγορα τα όνειρα των Λονδρέζων, αφού το 3-1 της Σίτι ήταν καταδικαστικό για την Άρσεναλ. Πάντως, οι «κανονιέρηδες» πίεσαν και διεκδίκησαν το τρίποντο, ο Οντεγκααρντ σπατάλησε μία μοναδική ευκαιρία, η Άρσεναλ είχε και δύο δοκάρια και κέρδισε. Ο Χάβερτς σκόραρε και το τελικό 2-1 άφησε την Άρσεναλ στους 89 βαθμούς, στο -2 από τη Μάντσεστερ Σίτι και με τη γλυκιά ανάμνηση μια υπέροχης πορείας.


Τα αποτελέσματα της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Premier League και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Άρσεναλ - Έβερτον 2-1 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ 3-1 - Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Μπρέντφορντ - Νιούκαστλ 2-4 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουν. 0-2 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Μπέρνλι - Νότιγχαμ Φόρεστ 1-2

Τσέλσι - Μπόρνμουθ 2-1 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Κρίσταλ Πάλας - Άστον Βίλα 5-0 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Λίβερπουλ - Γουλβς 2-0 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Λούτον - Φούλαμ 2-4 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 

Σέφιλντ Γιουν. - Τότεναμ 0-3 - Δείτε ΕΔΩ τα γκολ 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 38 αγώνες)
1.Μάντσεστερ Σίτι 91 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, Champions League

2.Άρσεναλ 89 Champions League (Όμιλοι)

3.Λίβερπουλ 82 Champions League (Όμιλοι)

4.Άστον Βίλα 68 Champions League (Όμιλοι)

------------------------------------------------------

5.Τότεναμ 66 Europa League (Όμιλοι)

------------------------------------------------------

6.Τσέλσι 63 Conference League (Όμιλοι)

------------------------------------------------------

7.Νιούκαστλ 60

8.Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 60

9.Γουέστ Χαμ 52

10.Κρίσταλ Πάλας 49

11.Μπράιτον 48

12.Μπόρνμουθ 48

13.Φούλαμ 47

14.Γουλβς 46

15.Έβερτον 40

16.Μπρέντφορντ 39

17.Νότιγχαμ Φόρεστ 32

-------------------------------------------------

18.Λούτον 26 Υποβιβάστηκε

19.Μπέρνλι 24 Υποβιβάστηκε

20.Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 16 Υποβιβάστηκε


*Η Ομοσπονδία τιμώρησε την Έβερτον με αφαίρεση 8 (6+2) βαθμών.
*Η Ομοσπονδία τιμώρησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ με αφαίρεση 4 βαθμών

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Για αναγκαστική προσγείωση του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, χωρίς θύματα, κάνει λόγο η Τεχεράνη

Κάννες: Άνοιξε το Nammos των 50 εκατ. ευρώ - Θα μεταφέρει τους VIP πελάτες του με lear jet και ελικόπτερα

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το ντέρμπι - Συνοδεία της αστυνομίας στην Τούμπα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης