Ο Γιόβετιτς για τον τελικό του Conference League στην OPAP Arena: Θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας

Τον κόσμο του Ολυμπιακού αποθέωσε ο Μαυροβούνιος επιθετικός, μιλώντας στην Gazzetta dello Sport

Συνέντευξη στην Gazzetta dello Sport παραχώρησε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Στέβαν Γιόβετιτς, ενόψει του τελικού του UEFA Europa Conference League στην OPAP Arena.

Ο Μαυροβούνιος στράικερ μίλησε στο ιταλικό Μέσο σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά το γκολ που σημείωσε και με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με σκορ 2-2 από τη Λεωφόρο και κατέκτησαν την τρίτη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη σεζόν.

Έχοντας παίξει στη Φλωρεντία κλήθηκε να σχολιάσει το πώς πιστεύει ότι θα βιώσει το ματς της Αθήνας. Δήλωσε πως σε περίπτωση που σκοράρει δεν θα πανηγυρίσει από σεβασμό για όσα έζησε στην Ιταλία, αποθέωσε τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, κάτι που έκανε και με τον κόσμο του Ολυμπιακού λέγοντας πως μπορεί ο τελικός να μην γίνεται στο «Γ. Καραϊσκάκης» αλλά είναι σίγουρος πως ο κόσμος των Πειραιωτών θα μετατρέψει σε «έδρα» το γήπεδο της ΑΕΚ.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στο ιταλικό Μέσο:

«Θα είναι το αγαπημένο μου ματς. Έχω ακόμη σπίτι στη Φλωρεντία, κοντά στο γήπεδο. Κάποιοι δεσμοί είναι δύσκολο να σπάσουν. Δεν το πίστευα ότι θα παίξουμε τελικό με τη Φιορεντίνα. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία μιλάμε ακόμα. Ο Φρέι, ο Μούτου, ο Κουζμάνοβιτς, ο Σεφέροβιτς. Μοιάζει σαν σενάριο ταινίας.

Πέρυσι σκεφτόμουν ακόμη ένα πράγμα. Όλες οι ομάδες για τις οποίες έχω παίξει φτάσανε σε ευρωπαϊκό τελικό. Η Ίντερ και η Μάντσεστερ Σίτι, η Φιορεντίνα και η Σεβίλλη, οπότε προφανώς ήταν η σειρά μου και είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και υπερήφανος γι' αυτό μιας και είναι ο πρώτος μεγάλος τελικός της καριέρας μου.

Το ότι θα παίξουμε εναντίον της Φιορεντίνα είναι ανάμεσα στα καλά και τα κακά του ποδοσφαίρου. Θα είναι τρομερό που θα ξαναδώ την ομάδα, αλλά εξαρτάται και από το πώς θα τελειώσει το ματς. Αν τύχει και σκοράρω δεν θα το χαρώ. Αγαπώ πολύ τη Φιορεντίνα λόγω του σεβασμού που πηγάζει από μέσα μου γιατί μου έδωσε πάρα πολλά.

Θυμάμαι πολλούς προπονητές. Τον Πραντέλι, τον προπονητή μου, τον Μοντέλα που ήταν πολύ καλός. Θυμάμαι και τους Μαντσίνι και τον Πιόλι, αλλά αυτός που μου άρεσε πιο πολύ και ήταν ο καλύτερος ήταν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, το νούμερο ένα μου.

Πώς θα μπορούσα να μην θυμάμαι τη Φιορεντίνα. Είχα μακριά μαλλιά, παίζαμε καλά με δυνατούς συμπαίκτες, ήμασταν δυνατοί και μετά είχαμε εκείνο το παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο οποίο, ας το πούμε έτσι, η διαιτησία δεν ήταν και τέλεια. Χωρίς εκείνο το σκηνικό με τον Όβρεμπο θα είχαμε πάει στον τελικό, είμαι σχεδόν βέβαιος γι' αυτό. Θυμάμαι το γκολ κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όλα άλλαξαν εκεί.

Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα μυστικά μας, αλλιώς θα τα διαβάσουν όλοι στη Φλωρεντία. Ο Ελ Κααμπί είναι πραγματικά δυνατός. Δεν τον ήξερα από πριν, αλλά έχει μια τρομερή ικανότητα να σκοράρει. Έχουμε πολύ ατομική ποιότητα. Είναι δυνατός οργανισμός και το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο. Θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που δεν είναι δικό μας, αλλά οι οπαδοί μας θα είναι εκεί και αυτό θα μας βοηθήσει. Θα είναι σαν να παίζουμε στην έδρα μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr