Ρανιέρι: Αποσύρεται από τους πάγκους - Από το αποτυχημένο πέρασμα από την Ελλάδα, στο θαύμα της Λέστερ

Ρανιέρι: Αποσύρεται από τους πάγκους - Από το αποτυχημένο πέρασμα από την Ελλάδα, στο θαύμα της Λέστερ

Μετά από 38 χρόνια στους πάγκους αποσύρεται την Πέμπτη ο Ιταλός τεχνικός - Επί ημερών του η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε από τα Νησιά Φερόε αλλά δύο χρόνια μετά κατέκτησε την Premier League με τη Λέστερ

16579328
Ένας απ’ τους σπουδαιότερους Ιταλούς προπονητές των τελευταίων δεκαετιών, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανακοίνωσε την Τρίτη (21/5) την «απόσυρσή» του απ’ τους πάγκους, έπειτα από διαδρομή 38 ετών και θητεία σε πάρα πολλές ομάδες στις περισσότερες των οποίων άφησε το «σημάδι» του.




Ο 72χρονος τεχνικός, οδήγησε την Κάλιαρι στην παραμονή της στη Serie A, ολοκληρώνοντας μία «αποστολή» που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες έμοιαζε... αδύνατη και ανακοίνωσε πως την Πέμπτη (23/5) θα καθίσει για τελευταία φορά σε πάγκο ομάδας, οδηγώντας την ομάδα της Σαρδηνίας στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Φιορεντίνα.

Κλείσιμο
16627202
16579328_2
16577520
3766828


Ο Ρανιέρι είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα το 2014 απ’ τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και έφυγε ως αποτυχημένος αφού έχασε και από τα Νησιά Φερόε. Δύο χρόνια αργότερα, το 2016 κατέκτησε με τη Λέστερ την Premier League, που μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

3766706
3750865


Αυτός ο τίτλος έχει χαρακτηριστεί ως το «θαύμα της Λέστερ». 

Leicester City Road to PL Victory 2015/16  | Cinematic Highlights |


Δηλώσεις Ρανιέρι (Ελλάδα - Νησιά Φερόε 0-1)


«Πάντα πίστευα ότι θα κερδίσω έναν τίτλο αργά ή γρήγορα. Όλοι με αποθεώνουν, αλλά θα ήθελα να θυμίσω ότι είμαι το ίδιο άτομο που απολύθηκε από την Ελλάδα. Θα μείνω στη Λέστερ ακόμη κι αν τόσο εγώ όσο και ο πρόεδρος ξέρουμε ότι η σεζόν αυτή δεν θα επαναληφθεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλοι θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να προσπαθούμε, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε κάθε έκφανση της ζωής» είχε πει για την εμπειρία του στην Ελλάδα και στη Λέστερ ο Ιταλός. 

Leicester's MIRACLE 5000/1 Title Triumph | Greatest Premier League Stories


Εχει περάσει επίσης απ’ τους πάγκους των Νάπολι, Φιορεντίνα, Βαλένθια, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Πάρμα, Γιουβέντους, Ίντερ, Μονακό, Ρόμα, Σαμπντόρια, ενώ στην τροπαιοθήκη του έχει μεταξύ άλλων ένα Κύπελλο κι ένα Super Cup Ιταλίας το 1996 με τη Φιορεντίνα, αλλά κι ένα Κύπελλο Ισπανίας το 1999 κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup το 2004 με τη Βαλένθια.



Ειδήσεις σήμερα:

Singapore Airlines: Επιβάτης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε στον αέρα – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Ραϊσί: Χαμός στο Twitter με τη θεωρία για τον πιλότο του ελικοπτέρου και πράκτορα της Μοσάντ ονόματι... «Έλι Κόπτερ»

Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group» μετά τις καταγγελίες για μαζική τροφική δηλητηρίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης