Ο Ζβέρεφ κέρδισε 3-0 τον Ναδάλ και τον απέκλεισε στον 1ο γύρο του Roland Garros - Δείτε βίντεο

Ο Ισπανός στην επιστροφή του μετά από 722 ημέρες στο Philippe Chatrier γνώρισε την ήττα, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο Roland Garros

Από το 2005 (όταν κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο στο Παρίσι) έως το 2022 (το τελευταίο του) ο Ραφάελ Ναδάλ πανηγύρισε συνολικά 14 τίτλους στο γαλλικό Open!



Η κυριαρχία του στη χωμάτινη επιφάνεια της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν πραγματικά συγκλονιστική και γράφουμε «ήταν» γιατί ίσως σήμερα οι φίλοι του τένις τον είδαν για τελευταία φορά να αγωνίζεται στο αγαπημένο του Grand Slam.








Ο άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης έχοντας να αντιμετωπίσει την τελευταία διετία μια σειρά τραυματιμών (πέρσι δεν μπόρεσε να αγωνιστεί) κατρακύλησε στην κατάταξη και έτσι στον 1ο γύρο του φετινού Roland Garros βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γερμανό Άλεξ Ζβέρεφ ο οποίος τον κέρδισε (σχετικά εύκολα με εξαίρεση το 2ο σετ) με 3-0 (6-3, 7-6, 6-3).

Ο αγώνας διήρκησε τρεις ώρες και στο κεντρικό γήπεδο ήταν όλη η αφρόκρεμα του παγκόσμιο τένις καθώς Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ και Ίγκα Σβιόντεκ ήταν μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στις κερκίδες για να δουν το πιθανολογούμενο last dance του Ισπανού, αλλά κι ο συμπατριώτης του Ρόδρι που αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι.







«Δεν ξέρω τι να πω... Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ τον Ράφα γιατί είναι μεγάλη τιμή που έπαιξα αντίπαλος του σ' αυτόν τον αγώνα. Έχω δει τον Ράφα να παίζει κατά τη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας και έπαιξα εναντίον του όταν έγινα επαγγελματίας. Σήμερα δεν είναι η δική μου στιγμή, είναι η στιγμή του Ράφα», είπε σαστισμένος ο Ζβέρεφ με τα βλέμματα να στρέφονται στον συγκινημένο Ναδάλ ο οποίος όμως δεν είπε το «αντίο» ή τουλάχιστον δεν το είπε ξεκάθαρα,



«Δεν ξέρω αν θα είναι η τελευταία μου φορά εδώ, αλλά αν είναι έτσι, ήταν χαρά μου να αγωνίζομαι εδώ και να εισπράττω αυτήν την αγάπη και την υποστήριξη από τον κόσμο», ήταν τα πρώτα του λόγια με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και απευθυνόμενος στο Ζβέρεφ συνέχισε:

«Πρέπει να συγχαρώ τον Σάσα για τη νίκη του αλλά και για τον τίτλο στη Ρώμη. Σου εύχομαι τα καλύτερα σε αυτό το τουρνουά, μετά από όσα υπέφερες το 2022 εδώ, αξίζεις περισσότερα».



Όσον αφορά το μέλλον, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.
«Προέρχομαι από δύο δύσκολα χρόνια με τραυματισμούς. Απλά πρέπει να πω ότι δεν ήταν πάρα πολύ καλό το επίπεδό μου. Για μένα είναι δύσκολο το τι θα συμβεί στο μέλλον. Πιθανότατα δεν θα επιστρέψω εδώ στο Ρολάν Γκαρός, αλλά δεν είναι σίγουρο. Το σώμα μου αισθάνεται καλύτερα από ό,τι πριν από δύο μήνες. Ίσως σε δύο μήνες να πω ότι είναι αρκετό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το νιώθω. Ελπίζω να επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο σε δύο μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να λάβω όλη αυτή την υποστήριξη.

Ευχαριστώ πολύ τη διοργάνωση του τουρνουά, την οικογένειά μου, τους φίλους μου, δεν φανταζόμουν ποτέ όταν ήμουν παιδί να κατακτήσω όλα όσα κατέκτησα εδώ. Δεν ξέρω αν είναι ένα οριστικό αντίο ή όχι, αλλά σας ευχαριστώ πολύ για όλα».



Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη ενδοοικογενειακής βίας: 50 συλλήψεις ανδρών καθημερινά για βιαιοπραγίες κατά γυναικών

Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν ένα παιδί νεκρό, όλα στο μόνιτορ έδειχναν μηδέν» κατέθεσε ο γιατρός που έκανε ανάνηψη στη Μαλένα

Μέγκαν Μαρκλ: Έξαλλη η Πρώτη Κυρία της Νιγηρίας - Την κατηγορεί πως ήταν… μισόγυμνη σε επίσκεψή της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr