Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros, ήττα με 2-1 από την Γκρατσέβα - Δείτε βίντεο

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη στο Roland Garros, ήττα με 2-1 από την Γκρατσέβα - Δείτε βίντεο

Παρότι προηγήθηκε με 1-0, η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε με ανατροπή από την Γαλλίδα (νο. 82 στον κόσμο) και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο του γαλλικού Grand Slam

MixCollage-28-May-2024-12-04-AM-9900
Μετά το 2021, όπου βρέθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης, η Μαρία Σάκκαρη για τρίτη σερί χρονιά γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό στο Roland Garros χάνοντας από την Βαρβάρα Γκρατσέβα με 3-6, 6-4, 6-3 στον πρώτο γύρο του τουρνουά.

Sakkari vs Gracheva Round 1 Highlights | Roland-Garros 2024


Στη... μάχη των breaks η Σάκκαρη βγήκε νικήτρια

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με δύο breaks και την Μαρία Σάκκαρη να παίρνει το προβάδισμα στη δεύτερη αλλαγή πλευράς (2-1). Οι δύο αθλήτριες κράτησαν για λίγο τα σερβίς τους, όμως στο 6ο game η Ελληνίδα έκανε ξανά το break (4-2) στο οποίο βρήκε άμεση απάντηση η Γκρατσέβα (4-3).

Κλείσιμο
Η Γαλλίδα στο 8ο game έψαξε το hold για να φέρει στα ίσα το σετ, όμως η Σάκκαρη είχε ακόμα ένα break στο... τσεπάκι της (5-3). Με νέες μπάλες στα χέρια η 28χρονη Ελληνίδα έκανε το καθήκον της και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα.

Λάθη και χαμένες ευκαιρίες έφεραν την ισοφάριση

Αν και τα breaks μειώθηκαν στο δεύτερο σετ, σε σχέση με το πρώτο η Μαρία Σάκκαρη έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες να πάρει κεφάλι στο σετ, με την Βαρβάρα Γκρατσέβα να είναι εξαιρετική τις στιγμές που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλίδα κατάφερε να σώσει τις επτά από τις οκτώ φορές το σερβίς της, κάνοντας παράλληλα δύο breaks στην Ελληνίδα.

Αναλυτικότερα, η Γαλλίδα τενίστρια βρέθηκε μπροστά με δύο games διαφορά, κάνοντας break στο τέταρτο game (3-1). Η Σάκκαρη βρήκε άμεση απάντηση στο break της Γκρατσέβα, φέρνοντας στα ίσα το σετ (4-4), ωστόσο η Νο.88 του κόσμου στο ύστατο σημείο σημείωσε ακόμη ένα break για να κάνει το 6-4 και να στείλει το ματς σε decider.

Το μομέντουμ και ο κόσμος έδωσαν την πρόκριση στην Γκρατσέβα

Το decider ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να είναι σταθερές πίσω από το σερβίς τους, χωρίς ν' απειλούνται. Στο 6ο game η Γκρατσέβα στο πρώτο break point που της εμφανίστηκε κατάφερε να... σπάσει το σερβίς της αντιπάλους της και έτσι έβαλε τις... βάσεις για να πάρει το σετ που θα της έδινε τη νίκη.

Το υπόλοιπο του σετ... κύλησε χωρίς κάποιο break, αν και η Γαλλίδα βρέθηκε πολύ κοντά. Οι δύο παίκτριες κράτησαν τα σερβίς τους με την Γκρατσέβα να σημειώνει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της κόντρα σε Top10 παίκτριες στην WTA.

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Οι χρυσές συμβουλές του Ρόμπιν Σάρμα: Πώς οι σωστές λέξεις και η σκέψη του... θανάτου μπορεί να κάνουν πιο πλούσια τη ζωή σου

Τελευταία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων για την Γ’ λυκείου

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» - Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης