Πέισερς - Σέλτικς 102-105: Έβγαλαν τις... σκούπες και φύγανε για NBA Finals - Δείτε βίντεο

Με 4-0 στους τελικούς της Ανατολής, οι Σέλτικς υπέταξαν τους Πέισερς και πλέον βάζουν πλώρη για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο NBA

Τον τίτλο του φαβορί στη σειρά των τελικών της Ανατολής επιβεβαίωσαν ξανά οι Μπόστον Σέλτικς. Αυτήν τη φορά επικράτησαν με 102-105 των Ιντιάνα Πέισερς στην Ιντιανάπολις και έκαναν τέσσερις τις νίκες τους, για να πάνε με... φόρα στους τελικούς μετά από τη «σκούπα».

Με «ήρωα» αυτήν τη φορά τον Ντέρικ Γουάιτ που σκόραρε το τρίποντο της νίκης στα 45'' πριν το φινάλε. Αυτό το σουτ ήταν αρκετό για να στείλει τους Κέλτες στους τελικούς του NBA, με τον Τζέιλεν Μπράουν να αναδεικνύεται MVP, μετρώντας 29 πόντους στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Στους 26 σταμάτησε ο Τζέισον Τέιτουμ, που μάζεψε 13 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ. Στους 17 ολοκλήρωσε ο Τζρου Χόλιντεϊ, που άφησε τη δημιουργία κατά μέρους, ενώ ο σκόρερ του νικητήριου σουτ, Ντέρικ Γουάιτ πέτυχε 16. Αυτοί ήταν οι διψήφιοι των Σέλτικς που δεν είχαν τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, αλλά όπως φάνηκε δεν τον χρειάστηκαν στη σειρά.

Από την άλλη πλευρά οι, χωρίς Χαλιμπέρτον, Πέισερς είχαν πρώτο σκόρερ τον Άντριου Νέμπχαρντ με 24, αλλά δίχως τον σταρ τους αποδείχθηκε αδύνατο να πάρουν έστω μία νίκη.

Τα δωδεκάλεπτα: 27-29, 57-58, 83-80, 102-105

Σέλτικς - Πέισερς 4-0
Game 1: Σέλτικς - Πέισερς 133-128
Game 2: Σέλτικς - Πέισερς 126-110
Game 3: Πέισερς - Σέλτικς 111-114
Game 4: Πέισερς - Σέλτικς 102-105

Ο Τζέιλεν Μπράουν αναδείχθηκε MVP των τελικών της Ανατολής

Οι Σέλτικς το έκαναν να μοιάζει εύκολο με τον Τζέιλεν Μπράουν για απόλυτο πρωταγωνιστή. Και αυτό είχε ως ανταμοιβή για τον ίδιο, να αναδειχθεί MVP των τελικών στην ανατολική περιφέρεια του NBA.

Ο Μπράουν κάνει γενικότερα μια πολύ καλή σεζόν, ενώ στους τελικούς της Ανατολής μέτρησε 29.8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ μεταξύ άλλων υπήρξε και ο πρωταγωνιστής του Game 1, όταν με δικό του τρίποντο οι Σέλτικς έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και απέφυγαν το break. Καθώς και στο Game 2 υπήρξε ξανά καθοριστικός με 40άρα που έδειξε τον δρόμο στην ομάδα του.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr