Λούκα Τόνι: «Η ήττα στην Πράγα θα βοηθήσει τη Φιορεντίνα, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ένα τρόπαιο»

Ο άλλοτε επιθετικός της Φιορεντίνα, Λούκα Τόνι, παραχώρησε συνέντευξη σε ιταλικό Μέσο σχολιάζοντας τον προσεχή τελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό

Η Φιορεντίνα θα διεκδικήσει απέναντι στον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League, το τρόπαιο που έχασε πέρυσι κόντρα στη Γουέστ Χαμ την Τετάρτη (29/05).

Ο Λούκα Τόνι, πρώην επιθετικός των «βιόλα», αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο μεγάλο παιχνίδι της Αθήνας τονίζοντας πως: «Αυτή τη φορά πρέπει να το κερδίσουμε: πιστεύω ότι είναι ο σωστός τρόπος και η σωστή χρονιά για να κλείσει ένας σημαντικός κύκλος, και το λέω αυτό γιατί πλέον μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι ο Ιταλιάνο θα φύγει από τη Φλωρεντία.

Ωστόσο, ο προπονητής έχει καταφέρει να κάνει τρία σημαντικά χρόνια. Πέρυσι πήγε άσχημα, αλλά ξέρουμε πως οι τελικοί είναι πάντα πολύ ιδιαίτεροι αγώνες, παίζεις πάντα τα πάντα σε 90 λεπτά. Παραθέτοντας μια ρήση των οπαδών, ας αποφύγουμε για πολλοστή φορά το "Ποτέ μια χαρά". Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε ένα τρόπαιο: η εμπειρία που αποκτήθηκε πέρυσι στην Πράγα θα βοηθήσει σίγουρα όσους έπαιξαν
».

«Ο αγώνας της Τετάρτης θα είναι αμφίρροπός, σε ορισμένες περιπτώσεις η προσωπικότητα μετράει περισσότερο από την τεχνική και την τακτική. Πριν από μερικές εβδομάδες είδαμε την Αταλάντα να χάνει από τη Γιούβε ως φαβορί και στη συνέχεια να κερδίζει στο Δουβλίνο την Μπάγερ Λεβερκούζεν ως αουτσάιντερ. Είναι αγώνες που μπορούν να δώσουν τρόπαιο σε έναν λαό και σε μια ολόκληρη πόλη και είναι σωστό να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Υπάρχει ένας λαός που ανυπομονεί να τους υποδεχτεί πανηγυρίζοντας στο αεροδρόμιο», προσέθεσε.

Στη συνέχεια κατέληξε μιλώντας για το πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα γκολ στον τελικό: «Ένα γκολ στον τελικό μπορεί να αλλάξει τα πάντα; Όπως έχω πει πολλές φορές, το παρελθόν δεν έχει σημασία τώρα, τώρα έχει σημασία μόνο να φέρουμε το κύπελλο. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το γκολ και θα δώσει το τρόπαιο στη Φλωρεντία, αν το κάνει ένας επιθετικός, θα είναι σαν να έχει βάλει 50 γκολ στο πρωτάθλημα».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr