Τέρζιτς: Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να σπάσει το σερί στους τελικούς της Ρεάλ

Τέρζιτς: Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να σπάσει το σερί στους τελικούς της Ρεάλ

Αισιόδοξος ο προπονητής της Ντόρτμουντ για τον τελικό του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης

28731797
Η Ντόρτμουντ μπορεί να σπάσει το νικηφόρο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης στους τελικούς του Champions League όταν συναντηθούν στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο (1/6), δήλωσε σήμερα (28/5)ο προπονητής της Έντιν Τέρζιτς.

Η Ρεάλ έχει κερδίσει και τους οκτώ τελικούς που έχει αγωνιστεί από τότε που το Champions League αντικατέστησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1992. Έχουν επίσης κερδίσει πέντε τίτλους Champions League τις τελευταίες 10 σεζόν και συνολικά 14 στην ιστορία τους.


Κλείσιμο

Ο Τέρζιτς είπε ότι τα ρεκόρ είναι εκεί για να σπάσουν, αλλά η Ντόρτμουντ θα έπρεπε να αποδώσει στο υψηλότερο επίπεδο: «Πρέπει να έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα», είπε σήμερα ο Τέρζιτς σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να επενδύσουμε τα πάντα για να φέρουμε το τρόπαιο πίσω στη Ντόρτμουντ. Έχει περάσει πολύς καιρός.»

Η Ντόρτμουντ κέρδισε τον τίτλο το 1997 και έφτασε ξανά στον τελικό το 2013, χάνοντας από την Μπάγερν Μονάχου. «Το πιο σημαντικό είναι αν θέλεις να κερδίσεις το Champions League, πρέπει να νικήσεις τους πρωταθλητές», είπε ο προπονητής.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε τους απόλυτους πρωταθλητές. Είχαν αυτή την εμπειρία 14 φορές, την κέρδισαν πέντε φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλά ο στόχος μας είναι πάντα να την αναλύσουμε σε ένα παιχνίδι. Οκτώ τελικούς Champions League και δεν έχασαν ποτέ. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι συνέβη στους προηγούμενους οκτώ. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο ο επόμενος. Είναι καιρός να σπάσουμε αυτή τη σειρά.»

Η Ντόρτμουντ τερμάτισε πέμπτη στη Bundesliga αυτή τη σεζόν, εξασφαλίζοντας οριακά τη θέση της στο Champions League για την επόμενη σεζόν. Ήταν διεκδικητές του τίτλου αφού έχασαν το τρόπαιο του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική το 2023.

Ο Τέρζιτς είπε ότι αυτή η πικρή εμπειρία πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, συνέβαλε στην επιτυχία τους αυτή τη σεζόν:«Αυτή η μέρα ήταν από εκείνο το σημείο του δρόμου μας προς την επιτυχία», είπε.

«Τώρα ταξιδεύουμε στο Λονδίνο με τους ίδιους οπαδούς που πριν από ένα χρόνο μετά από εκείνο τον πικρό αγώνα συνέχισαν να μας υποστηρίζουν και να τραγουδούν για ώρες. Είναι καιρός να δώσουμε κάτι πίσω και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε μαζί.»

Νωρίτερα μιλώντας στο Sky Sport ο Έτον Τέρζιτς υποκλίθηκε στον Κάρλο Αντσελότι: «Αν έχεις κερδίσει το Champions League 14 φορές, σημαίνει ότι είσαι πολύ δεμένος με αυτή τη διοργάνωση. Ο Αντσελότι έχει κερδίσει πολλά, έχει μεγάλη εμπειρία, αλλά βρέθηκε και αυτός στην κατάστασή μου, πέντε ημέρες πριν τον πρώτο τελικό και την πρώτη νίκη στο Champions League. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Αντσελότι, έχει κερδίσει πολλά και με διαφορετικές ομάδες, είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Είπε επίσης: «Είναι πραγματικά μια απίστευτη ιστορία. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για την ιστορία μου γιατί εμείς, ως ομάδα, κάναμε κάτι απίστευτο. Το να φτάσουμε στον τελικό του Champions League είναι κάτι που αξίζει να ειπωθεί. Ήμουν προπονητής νέων, βοηθός προπονητής της Ντόρτμουντ αλλά πρώτα απ' όλα είμαι οπαδός όπως όλοι όσοι ξεκινούν να δουλεύουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Τώρα είμαι προπονητής της πρώτης ομάδας της Μπορούσια Ντόρτμουντ και είμαι χαρούμενος και περήφανος που πάω και παίξω στον τελικό του Champions League με η ομάδα μου.»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Με εγκαύματα στο 60% του σώματός της η 2χρονη στη Θεσσαλονίκη - Από στατικό ηλεκτρισμό η ανάφλεξη

Βρέθηκε σώα η μαθήτρια Β' Δημοτικού που εξαφανίστηκε σε σχολική εκδρομή έξω από τη Θεσσαλονίκη


Το «υπόγειο του τρόμου» στη Μαγιόρκα: Κρατούσε την ανήλικη θετή του κόρη ως σκλάβα του σεξ από το 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης