Πρόστιμα σε Πανιώνιο, Ηρακλή και κλήση σε Καρυπίδη, Σουλεϊμάνοφ από τη ΔΕΑΒ

Οι δύο ομάδες θα πληρώσουν απο 10.000 ευρώ για τα επεισόδια των οπαδών τη στον τελικό ανόδου της Basketball Elite League, ενώ ο ιδιοκτήτης του Άρη και ο ποδοσφαιριστής των κίτρινων θα απολογηθουν για όσα έκαναν στον τελικό Κυπέλλου - Κλήση και για τον Προμηθέας Πάτρας

Νέες καμπάνες και χρηματικά πρόστιμα από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας, ενώ πλέον με ενδιαφέρον αναμένονται οι δύο νέες ακροάσεις που έχουν ζητήσει τα μέλη της.



Η πρώτη αφορά τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης Θόδωρο Καρυπίδη και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Σάπι Σουλεϊμάνοφ, για τη συμπεριφορά τους στο φινάλε του τελικού του Κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και η δεύτερη τον Προμηθέα Πάτρας και το περιστατικό όπου οπαδός της ομάδας φαίνεται να κλωτσά τους καλαθοσφαιριστές του Άρη.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει τα εξής:

«Με την υπ’ αριθμό 39/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε, σε βάρος των ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ. και ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ 2022, διοικητικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) σε καθένα απ’ αυτούς, για σοβαρή περίπτωση τέλεσης επεισοδίων που σχετίζεται με τον αθλητισμό και έλαβαν χώρα εντός της αθλητικής εγκατάστασης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων, κατά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ 2022 στις 19/5/2024, για το πρωτάθλημα EliteLeague ανδρών της Ε.Ο.Κ., αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.
Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Με την υπ’ αριθμό 40/2024 Απόφασή της επιβλήθηκε σε βάρος του αθλητικού σωματείου χειροσφαίρισης ΣΑΛΑΜΙΝΑ HC, που εδρεύει στο Κ.Γ. «Νίκος Γραμματικός», καθώς και σε βάρος φυσικού προσώπου -παράγοντα του ιδίου σωματείου- διοικητικό πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€), σε καθένα από αυτούς.
Με την ίδια απόφαση κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επιβληθεί διοικητική κύρωση σε βάρος του αθλητικού σωματείου χειροσφαίρισης Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων, καθώς και σε επτά (7) φυσικών προσώπων.
Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Καλεί σε ακρόαση στις 03/06/2024 την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, φερόμενο παράγοντα αυτής (αυτοτελώς ως φυσικό πρόσωπο) και έναν εκ των ποδοσφαιριστών της για φερόμενο περιστατικό βίας, που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ στο Βόλο, αμέσως μετά τη λήξη του Τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΑΡΗΣ, που διεξήχθη στις 26/05/2024.
Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

Αναφορικά με φερόμενο περιστατικό βίας, που σχετίζεται με τον αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΕ – ΑΡΗΣ ΚΑΕ2003, που διεξήχθη στις 23/5/2024 στο Κ. Γ. ΤΟΦΑΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ για το πρωτάθλημα (PlayOff) της BasketLeague αγωνιστικής περιόδου 2023/2024, η ΔΕΑΒ έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες κατά νόμο ενέργειες διερεύνησης και αξιολόγησης του συγκεκριμένου περιστατικού, αναμένοντας τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του φερόμενου δράστη, για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες αρμοδιότητάς της.»

Τρέχουν οι ιδιοκτήτες για τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας: Δόθηκε παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα, ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο €1.000

Αλλαγές εντός και εκτός της OPAP Arena για τον τελικό του Conference League - Δείτε φωτογραφίες

Ο Σάκης Ρουβάς μίλησε για τον χωρισμό που τον στιγμάτισε, τα 20 χρόνια με τη Ζυγούλη και τη ζωή στην Αμερική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr