Ολυμπιακός: Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Θρύλο - Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και... Μεντιλόπουλο

Ολυμπιακός: Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Θρύλο - Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και... Μεντιλόπουλο

Τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης αλλά και οι ξένοι φίλαθλοι αποθεώνουν τον Θρύλο και τον Ισπανό τεχνικό για τη νίκη στον τελικό του Conference League

mendilibar_marca_xr
Αποθεωτικά είναι για τον Ολυμπιακό και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων διεθνών μέσων ενημέρωσης και ιστοσελίδων μετά τη νίκη με 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League το βράδυ της Τετάρτης στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η στιγμή του γκολ, παράλληλα με τους πανηγυρισμούς στην Κοραή:



«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο βρετανικός Guardian.

guardian-ospf


«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» γράφει το BBC.

BBC


«Με τον Ελ Κααμπί στον Όλυμπο» γράφει η ιστοσελίδα Maisfutebol με μια φωτογραφία των ερυθρόλευκων να σηκώνουν το τρόπαιο του Conference League.

Maisfutbol


«Ο Μεντιλόπουλος είναι ήδη ιστορία για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» γράφει η Marca για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπενθυμίζοντας ότι μετά το Europa League με τη Σεβίλλη, κέρδισε το Conference League με τον Ολυμπιακό και η νίκη αυτή έδωσε λάμψη στην καριέρα του Ισπανού τεχνικού.

Mendilopoulos



Η μορφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κυριαρχεί και στο πρωτοσέλιδο της «Marca» καθώς ο Ισπανός προπονητής ως άλλος... Δίας κάθεται στον θρόνο του στον Όλυμπο.

«Ιστορικός Μεντιλίμπαρ! Ο Βάσκος προπονητής γράφει ιστορία κατακτώντας το Conference League με τον Ολυμπιακό ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη.

Πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνική ομάδα την ιστορία! Και ο δεύτερος διαδοχικός τελικός που χάνει η Φιορεντίνα», αναφέρει σχετικά η Marca.



Για «στοιχειωμένο» Conference League όσον αφορά τη Φιορεντίνα κάνει λόγο η Gazzetta dello Sport καθώς ο Ολυμπιακός με γκολ στο 116΄ στέρησε για δεύτερη φορά στο φινάλε του αγώνα τον τίτλο καθώς κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην περασμένη σεζόν με τους Βιόλα να γνωρίζουν την ήττα στο τέλος με 2-1 από τη Γουέστ Χαμ.

GazzettaItalia


Για «ιστορικό θρίαμβο» του Ολυμπιακού που κατέκτησε το Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα κάνει λόγο το Kicker.

kicker


«Τα δύο πρόσωπα της Αργεντινής στο Conference League: H καθαγιασμένη ασίστ του Έσε και η θλίψη του Μαρτίνες Κουάρτα και της παρέας του» γράφει η αργεντίνικη Οle.

ole-1


«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του κόντρα στη Φιορεντίνα» υπενθυμίζει η γαλλική Equipe.

equipe

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με το διαδίκτυο να τον αποθεώνει μετά το τέλος του τελικού κόντρα στη Φιορεντίνα για το UEFA Europa Conference League.

Ο Μαροκινός των 11 τερμάτων σε 9 ματς (16 Ευρώπη και 33 όλη τη σεζόν) κέντρισε, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον του πλανήτη, ειδικά από τη στιγμή που έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει τόσες φορές σε νοκ άουτ παιχνίδια σε μία διοργάνωση της UEFA.

Πίσω του οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Ραδαμέλ Φαλκάο.

Μερικά από τα ποσταρίσματα για τον Ελ Κααμπί:










Αποθέωση από ξένους οπαδούς στα social media των μεγάλων ειδησεογραφικών για τον θρίαμβο

Και οι ξένοι φίλαθλοι αποθεώνουν την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στα social media για το πρώτο τρόπαιο UEFA από ελληνικό σύλλογο.

Η φόρμα του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στη διοργάνωση, ο «Μέντι» που το έκανε πέρυσι στο Europa League με τη Σεβίλλη από την οποία είχε σχεδόν μόλις προσληφθεί και το «repeat» με τους «ερυθρόλευκους» φέτος στο UEFA Europa Conference League, αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν σε OPAP Arena και τα fan zones όπως η πλατεία Κοραή, δεν πέρασανα απαρατήρητα.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Το άξιζε πολύ. Και το έκανε και σε πάτριο έδαφος. Μπράβο», ένα από τα σχόλια στο ποστάρισμα του Sky Sports, με έναν φαν της Βίλα να συμπληρώνει: «Η ομάδα τους και οι οπαδοί τους με κέρδισαν με την κλάση και τον σεβασμό που έδειξαν όταν μας απέκλεισαν στα ημιτελικά. Συγχαρητήρια».

Κάποιος δεν ξέχασε ούτε το 2004. «Είναι πολύ ωραίο που βλέπω το ελληνικλό ποδόσφαιρο να κερδίζει στη μεγάλη σκηνή. Έγιναν αθάνατοι με τον Χαριστέρα το 04 και τώρα επέστρεψαν ξανά στα σπουδαία γεγονότα. Μπράβο τους», έγραψε.

WHAT A NIGHT FOR OLYMPIAKOS! 🤩 Europa Conference League CHAMPIONS! 🏆

Posted by Sky Sports on Wednesday, May 29, 2024


Ίδιο μήκος κύματος και στο BBC Sport. «Ως οπαδός της Βίλα, είμαι πραγματικά χαρούμενος που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο. Πολλά συγχαρητήρια, σπουδαία ομάδα, το άξιζε. Σίγουρα η εμπειρία του εντός θα ήταν ιδιαίτερη και για τους οπαδούς», αναφέρει ένας Άγγλος, ενώ ένας Ούγγρος, κι αυτός οπαδός ομάδας με την οποία έπαιξε ο Ολυμπιακός και την κέρδισε δις (1-0 και 0-1), συμπληρώνει: «Συγχαρητήρια, από έναν οπαδό της Φερεντσβάρος».

It's a first ever European trophy for Olympiacos, and a first major European club honour for any Greek side! 🏆 They've beaten Fiorentina late on in extra time in the Europa Conference League final in Athens.

Posted by BBC Sport on Wednesday, May 29, 2024


Ειδήσεις σήμερα:

Ο ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίνεται στον Ολυμπιακό: Ανέβηκε στον Όλυμπο με Ελ Κααμπί και... Μεντιλόπουλο

Στα κόκκινα ο Πειραιάς, γιορτή σε όλη την Ελλάδα - Στο Δημοτικό Θέατρο με ανοιχτό πούλμαν οι τροπαιούχοι, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Στυγνή εκτέλεση υποψηφίου δημάρχου στο Μεξικό on camera - Έχουν δολοφονηθεί 24 κατά την προεκλογική εκστρατεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης