Ολυμπιακός: 20 χρόνια από το Euro, η Ελλάδα έγινε η 20η χώρα που κατακτά σημαντικό ευρωπαϊκό τρόπαιο - Δείτε φωτογραφία

Σε μια λίστα που προξενεί εντύπωση ο αριθμός των Γάλλων στα major trophies, από τους οποίους απέχουμε σε απόσταση αναπνοής

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί διαμορφώνει το τελικό 1-0 στην παράταση και η νύχτα γίνεται μέρα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που χάρηκαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του UEFA Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα περνάει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA, εξέλιξη η οποία επιστρέφει στη χώρα μας το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα η νίκη της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπήκε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League, ανεβαίνοντας στην 44η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Όμως δεν σταματούν εκεί τα σπουδαία για την Ελλάδα μιας και έγινε η 20η χώρα μία ομάδα της οποίας κατακτά ευρωπαϊκό major trophy, 20 χρόνια μετά τη σπουδαία επιτυχία σε εθνικό επίπεδο με τους «πειρατές» του Ότο Ρεχάγκελ.



Το «αστείο» είναι πως μια χώρα όπως η Γαλλία απέχει μόλις μία κατάκτηση μακριά έχοντας δύο, μιας και μπορεί να παράγει ταλέντα με... τη σέσουλα αλλά δεν μπορεί να χτίσει σε συλλογικό επίπεδο, με τρανταχτότερο των παραδειγμάτων αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Δείτε τη σχετική λίστα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr